122

до 122

преди 14 години

Явно синчето или дъщеричката ти са останали под чертата на изпитите. Приемът на студентите по медицина все още е от най-трудните, макар че и там нивото пада. Като искате мотивирани и умни хора за тази професия, направете я привлекателна - не плюйте лекарите за щяло и нещяло и признайте, че парите са им малко. Иначе нищо добро не ви чака!

121

Анонимен

преди 14 години

Стига с тези джипита. Тези кабинети са излишни, чрез тях не се лекуват хора, а се източват пари от Здравната каса, върти се бизнеса на Фармацевтичните фирми. За некадърни специалисти - нека започнем още от приема на един студент. Там се приемат хора с двойки, чрез добро заплащане, неразбиращи нищо от химия, биология. Това е професия, която се грижи за здравето на хората.

120

ОТГОВАРЯНЕ

преди 14 години

Не е белег за некомпетентност - Това е правилния подход във времето на медицината на доказателствата.С това исках да кажа ,че Джипитата работят професионално.ЗА 10 ГОД СИ ИЗГРАЖДА ДАЖЕ ХИРУРГ!!!

119

пропуснах 5-я

преди 14 години

118добавен от: ПИТАНЕ преди 4 минутиС професорските си познания вие Проф.Борисова не консултирате ли един диабетик с още 5 тесни специалиста: Кардиолог,съдов хирург ,невролог ,нефролог??Офталмолог!?!Това може ли да се окачестви като белег за некомпетентност??

118

истина е

преди 14 години

че под медийно въздействие ,а сега "потвърдено" и от "върховете"доверието към Джипитата е разклатено ,но пациентите реагират най- бурно срещу дългото чакане пред кабинетите и са озлобени заради "огромните пари" които ги убедихте ,че ни давате.Това не са критерии за оценка на лекарска компетентност!!!

117

ПИТАНЕ

преди 14 години

С професорските си познания вие Проф.Борисова не консултирате ли един диабетик с още 4 тесни специалиста: Кардиолог,съдов хирург ,невролог ,нефролог??Това може ли да се окачестви като белег за некомпетентност??

116

"възхитен"

преди 14 години

Здравната миниСТЪРКА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

115

"възхитен"

преди 14 години

Здравната миниСТЪРКА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

114

още от обидения

преди 14 години

Ние сме една система - Джипитата ,"специалистите " от ДКЦ-тата и Топ- Специалистите в Болничната помощ!Госпожо министър ,Ние Джипитата Сме основата!! Ако можехте да си представите колко трудности преодоляваме?!?!И отчина ли някой какво означава срутена основа?!?!Не винете нас за последствията!

113

обидено Джипи

преди 14 години

Госпожо министър,адмирирах назначаването ви по две причини:1.Вярвам на Премиера!И ще го подкрепям!2.Защото сте ендокринолог - според мен най- логичната специалност- Лекар ,който отчита взаимната зависимост - правата и обратна връзка ....Очаквах ръководител ,който ще внесе същата логична връзка и в Здравеопазването!

112

до Хм112

преди 14 години

Знаеш ли колко Грешиш??!!Просто законово така са устроени нещата ,че е невъзможно да ги избегнеш при най- добро желание.

111

hm

преди 14 години

Знаеш ли колко си прав? Намаш идея дори... но всички тези разходи реално ги нямат едно голяма част от личните доктори, Защо? Простичко е - за тях е по-лесно да си ги спестят, а ние пасти да ядем.

110

ДА аЗ И оПРС

преди 14 години

гОСПОДА ,Тракате от комплекси!!Жалки намърличци!

109

до 80 пост хахаха

преди 14 години

Ти знаеш ли как се разпределя сумата която цитираш: При 3000 пациента трябва да се плаща заплата на втори лекар ,заплата на сестра ,на санитар ,за наем ,за анекса за топло,вода ,охрана ,асансъор ,Счетоводител ,Софтуер ,застраховка задължителна на имущество ,Осигеравките ,Хартия, тОНЕР Знаеш ли колко остава в края??Много си заблуден ако си мислиш ,че е заплата!!Това е СУМА ЗА РАЗХОДИ!!

108

далновидно е

преди 14 години

Твърдя ,че няма по - изгоден за държавата начин на здравно обслужване на населението от Системата на Общопрактикуващите лекари!!Просто трябва да се проумее..Само Джипитата са истински мотивирани да обгрижват пациента си!

107

да е ясно

преди 14 години

Наистина се получи нещо много неприятно - медиите нагнетиха абсурда ,че БГ пациента е лешин от специализирана помощ и ние всечки Джипита сме безкрайно недоволни от тоталния натиск да ни превърнат в диспечери!!Знаем ,можем и искаме Законова защита ,за да го ДОКАЖЕМ!!!

106

лекар

преди 14 години

Напълно съм съгласен с протестната нота на Софииските Джипита.2000 г по силата на Закон трябваше да се преориентираме.Само най- търсените и авторитетни Лекари от бившите поликлиники се регистрираха като Общопрактикуващи лекари!Другите Не посмяха да се изложат на обществен Оглед и гледаха сиирджииски.

105

Анонимен

преди 14 години

Здравната министърка изобщо не е недоразумение, а и никой не плюва срещу всички лекари! Има много добри специалисти, но те се броят на пръсти, особено в областните здравни заведения!Колкото до стоматолозите - вярно е, че си плащаме чинно, но знаем за какво плащаме и ако не сме доволни от лечението, то следващият път избираме друг стоматолог без да е нужно преди това някой да ни дава т.нар. направление(ако има налични).Системата е страшно сбъркана!Всеки трябва да си има персонална здравна сметка.

104

Пациент до № 103

преди 14 години

Какъв ти Министър , тя просто беше "хваната" от улицата !!! :)))

103

анонимен

преди 14 години

ГОВОРИ ИСТИНАТА!