28

Анонимен

преди 8 часа

До Анонимен 25 : Това предполагам го казва някой, дето сега сдава смяната в склада. Дори да си някакъв мастит работодател - ако ти не искаш някой добър специалист да прави пари за теб - други ще искат. Обикновено за един такъв чакат по няколко работодатели на опашка и наддават. А ти си говори - не пречиш.

27

Програмист

преди 8 часа

Яд ли ви е бачкатори? Да, това не е за всички.

26

Анонимен

преди 9 часа

До ББ (22) Тъпчат се един върху друг защото са провинциалити и така си живеят винаги. По 8-9 маемуняка на 100м2.И на Марс да ги пратиш пак така ще се тъпчат. С обувките пред входната врата, нали:):)

25

Анонимен

преди 9 часа

Работата от вкъщи не е работа!! Не ми пула колко бил добър, няма да го назнача!Аман от лигльовци взели се насериозно. Като иска пари ще ходи в офиса ВСЕКИ ДЕН иначе обратно на село!!!

24

Анонимен

преди 10 часа

А забелязвате ли как големите акули подминават България с 200? Къде са офисите на Амазон, на Гугъл, на Енвидия, на Тесла, на Мета? Ами да, повечето в Румъния, но не и тук. И това не е никак случайно. Защото докато чуждите ръководители се опитват да изпълнят и 1/2 от списъка на желанията на нашите управляващи, то те последните добавят още и още желания в него. 1001 желания и накрая - нула.

23

До 20

преди 10 часа

Не е заради производителността. Заради локалния офис мениджър е. Все пак нека не забравяме, че когато една чужда компания иска да отвори офис в София и едни чужди костюмари се срещат с едни местни костюмари (свалили анцузите преди 20г) и едно от изискванията е локалното шефче да е техен човек. А и имотната мафия съща е тяхна и всичко по веригата. Има ли друга причина 4 стаен апартамент в София да е по милион евро?

22

ББ

преди 10 часа

До 21: на това се надяваха имотаджиите в прованса, ама нейсе. В Русе, Търново, Стара Загора и т.н. цените се надуха до откат. Ама гледайте сега какво ще стане идните месеци. Само в София ще продължат да поскъпват. И Пловдив може би.

21

Анонимен

преди 10 часа

До ББ - Познавам хора, котио се "върнаха по родните места", но са далеч по-малко от очакваното.

20

Анонимен

преди 10 часа

Не знам, но много хора се навиха, да взимат по-ниски заплати, да се откажат от професионалното си офис оборудване, всякакви придобивки - карти, транспорт, ваучери, безпланти закуски, обяд и неограничено количество напитки и сладки, зали за игри и йога, безплатни партита в петък и събота, само и само, да са на село. И чувам от работодатели, че разходите са спаднали с по 1/3 понякога. Но върпеки това, искат хората. офиса, защото явно загубата на производителност е голяма.

19

ББ

преди 10 часа

Това, което се случва ще срине цените на имотиту в т.нар. прованс. Всички ще бъдат натикани по кошарите в Софията. А самата София ще стане още по-зле за живот. Хората вече буквално се тъпчат един върху друг.

18

До 15

преди 10 часа

Много добре си го казал. Никой няма да стои в София ако има хоум офис. Затова всеки трябва да работи в посока перманентно изнасяне от София. Живот има и в останалата част на България.

17

Анонимен

преди 10 часа

До 15 И не само. Вече започнаха с "ама за какво са ти толкова много пари в Нови Пазар? Да не би, да пътуваш всеки ден до София?" и гледаш 600-700 лева на месец резачка. Бръъъъъъм! Айде, ннема ги ... Е, щото по догово не може, режеме бонусите. Ама е същото.

16

Анонимен

преди 10 часа

До Анонимен 15 - Еми то виде, кво стана - половината села край. големите градове "живнаха".

15

Анонимен

преди 10 часа

Няма за забравя прживяване с Facebook, преди да стане мета. "Ехо, HR ли е? Може. ли да питате Марк, дали може. да си задържа работата, но да работа от България?" И след малко се обадат. и казва" ХЕЙ! Добра. новина! Марк каза, чеможеш! Вече ти прехвърлихме договорите и часовете. А впрочем, направиме преизччисление на заплатата и от 170 000 долара, пада. на 27000. Лек ден!"

14

Анонимен

преди 10 часа

Това разбира се няма нищо общо с производителността и скатавките (и в офиса добре се скатавам), тук са намесени обаче големите пари - на тие дето държат недвижимото имущество, офисите, жилищата, техните строители, инвеститори, банкери, брокери, кредитни консултанти и прочие. Че София ще изчезне, ако всеки си работи от вкъщи

13

Анонимен

преди 10 часа

Да се работи дистанционно, беше възможно и евтино още 2000-та година с "неограничен интернет", VoIP и messaging приложения. И е било пробвано но никъде не успяват. за дълго. Познавам доста хора на ръководни позиции, които се мръщят, че трябва да се връщат в офиса, "но се налага", защто организацията и дисциплината. стратад. Само компании с по 100 000 екстра работника се справят, ама. те. така. или иначе. дндуркат 200 детски градини.

12

аз

преди 10 часа

Do1 А ти лично какви блага произвеждаш.

11

Анонимен

преди 10 часа

Аз най-вече си спестявам много работа

10

Видял и преживял

преди 10 часа

Годишната заплата на повечето българи работещи в България е колкото месечната заплата в Канада. Нямам друго какво да кажа. Изключвам хората с връзки с министерства, подставени лица депутати и всички закачени на Европейска хранилка в София. Говоря за нормалните хора. Не богопомазаните.

9

Анонимен

преди 10 часа

Свърши то. Както колегата долу е написал 2-3 дни в седмицата, всяка седмица. Не можеш да си наемеш квартира за седмица и да работиш в офиса от понеделник до петък въпросната седмица, а през останалите 3 от месеца да си където си поискаш. Трябва да си пред погледа на началството - прекия ти ръководител и на останалите шефчета дето пият кафе с него. А да печелиш софийска заплата и да я харчиш в Лом - просто забрави. Да си купиш триетажна гимназия в Лом за цената на гараж в Люлин - не става.