41

Колю

преди 3 месеца

Идва краят на масовото.ще остана 500 милиарда богоизбрани.и се подготвят

40

Съмнения

преди 3 месеца

Този гущер с фондация за намалението на населението на земята ,няма ли кой да го спре?Този докато не взриви планетата няма да се кротне.

39

Анонимен

преди 3 месеца

Там 4-5 млрд долара, а тука 40-50! С такива "партньори" не ни трябват врагове

38

Анонимен

преди 3 месеца

Такива реактори работят в Русия. Другаде се експериминтират. Нагрявъл съм топчета натриев нитрат и натриев нитрит в стопилка. Вероятно стополката има по-голяма топлоемкост от водата. Оксидира перфектно метални повърхности без да оставя налепи, ръжда. Вероятно по тези причини би се използвол за охлаждащ агент. Все пак без топлообменник не може да се мине. А слабото място на технологията е именно високата температура на охладителя и помпените съоръжения и техния непрекъснат цикъл на работа!

37

Тоя изрод

преди 3 месеца

Трябва да е в затвора и да му се отнеме незаконното богатство,а не да строи некви си фантазии от шизофреничният си мозък.БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ ВАКСИНИТЕ МУ,ПО ТОВА СИ ЛИЧИ КОЛКО ПР...О..СТ И ДОВЕРЧИВ НАРОД СТЕ!!!

36

Бай Ментор

преди 3 месеца

Малко глупаво звучи да се използува взривяващия се натрий , но ... знае ли човек!

35

БИЛ ГЕЙТС

преди 3 месеца

ЩЕ СПАСЯ ЧОВЕЧЕСТВОТО И ПРЕНАСЕЛЕНАТА НИ ПЛАНЕТА НЕ СЕ И СЪМНЯВАЙТЕ :D

34

АнонимеН

преди 3 месеца

ПАК Е НАМИСЛИЛ ДА ИЗТРЕПЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО :D ТЪПУТИН НЕМОЖЕ ДА МУ СТЪПИ И НА МАЛКИЯ ПРЪСТ ПО БРОЙ ИЗТРЕПАНИ ОРА НА ЗЕМЯТА :D

33

Ceci_

преди 3 месеца

В Русия отдавна работи такъв с него целят да направят затворен ядрен цикъл с близо нулеви отпадъци и всъщност вече са в промишлена експлоатация. Американците явно харесаха идеята и ще копират.. да видим

32

Руски Тpол

преди 3 месеца

Бил Гейтс е СAТАНАТА. Той пусна ковид. После неговите ковид ваксини избиха милиарди хора по света. И ще милиарди ще умрат защото са чипирани. Единственото спасение са шапките от алуминиево фолио.

31

Иван

преди 3 месеца

Добре де, нали Германия си затвори АЕЦите, искат и от нас да ги затворим, а американеца строи АЕЦ? Нещо не се връзва.

30

Фют

преди 3 месеца

Енергийните "експерти" зацъкаха по клавиатурата, а чебурашките и тук намериха да мерят онова на жужето с Бил Гейтс :)))))))))))))))))))))))))

29

Я си...

преди 3 месеца

Вижте тази физиономия. Как да не му се довериш, а? Боц, боцццццццццццццц

28

Анонимен

преди 3 месеца

Ако гръмне е достатъчно далеч от тук.

27

Анонимен

преди 3 месеца

Бла, бла!Общи приказки и сбъркани преводи, като "висока топлинна енергия" правят информативната съставяща на тази статия да клони към нула. А иновацията за охлаждане с натрий дори не е новост. В Русия такъв работи вече в планов режим, а за първи път е предложено в Английска конструкция в зората на атомната енергетика.Важно е обаче да се споменава името на Бил Гейтс като некаф си. Хамериканска му работа.

26

Рендето

преди 3 месеца

Този полуграмотен мошеник и крадец на Софтуеър, шъ открива наново "топлата вода"!!!!! -)))))) Руснаците туй го правят от 1956 година, а новите руски реактори "са на бързи неутрони"!!! Това е принципа на безопасна, евтина и Неограничена енергия, която използва отработеното ядрено гориво / ядренни "отпадъци", тоест, повече не се натрупват ядрени отпадъци!!!!

25

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 8 - А дано! Можеш да направиш "батерийка" с размерите на ръчен чаосвник, която да ти зарежда цялата преносна електроника, като лаптопи, ктелефони, таблети, слушалки и да те изкара 200 години.

24

Анонимен

преди 3 месеца

"Ако имаше къде да го изхвърлят отработено то гориво." - Има къде, чоре! На луната, със сонда към слънцето ... Има!

23

Анонимен

преди 3 месеца

За Зимбабве, Буркина Фасо и Бъългария соларни панели.

22

Анонимен

преди 3 месеца

Сиреч затова бута зелената схема пак за пари, малко са му 200 милиарда иска 1 трилион. За острова на Епщайн ни лук ял ни лук мирисал.