27

Анонимен

преди 3 месеца

Цялата тази евтина и безплатна по обяд енергия е небалансирана! Затова вечер цената ще е скъпа, а по обяд отрицателна, което е безумно и нищо добро не ни чака. ЕС трябва да има генерален план с мощности и баланси за цялата територия на съюза и интелигентна мрежа за разпределение на енергията. Никой не прави това, а просто се трупат в южните страни от ЕС китайски панели и се подчертават дисбалансите, а не се решават. Пазарът не може да ги реши сам тези неща.

26

Анонимен

преди 3 месеца

А сега и Африка цялата окичена със стъкларии. Чините няма вече къде да си пласират панелките. Е африканската джунгла е свободна, дивият животински свят ще е щастлив от новаторството.

25

Анонимен

преди 3 месеца

И ЗАЩО Е ТОЗ НЕГАТИВИЗЪМ КЪМ СПАСЕНИЕТО НА СВЕТА - ФОТОВОЛТАИЦИТЕ??!!!...

24

КОЙЧО

преди 3 месеца

В ТАЗ ФАЛШИМЕНТО ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е С ДУПЕТО НА НИКЪДЕ ХА ЧЕСТИТО *** ПРОСТИ

23

Спокоен

преди 3 месеца

Кръсника ми има няколко соларни централи. Говорили сме си с него, няма никакъв шанс да се изплатят. В най добрия случай ще остане на малка загуба след 25 години. А тоя "експерт с батериите" изкърти не само мивките, но и цялата канализация.

22

природата е открила

преди 3 месеца

че най-ефективно слънчевата енергия се скалдира във въглеводороди.

21

ценна информация!

преди 3 месеца

слънчевата енергия не струва нищо когато на никой не му трябва и ти дерат кожата зимата като мръзнеш!

20

ПОвтаряте се!

преди 3 месеца

тая статия вече я пускахте! Надявате се като повторите лъжата - истана да стане, че и през зимата да ни топли ли?

19

До 5

преди 3 месеца

Първо защото не са ефективни при висока околна температура и второ защото от пясъка във вятъра се надраскват много бързо и съвсем им спада производителността. България е в идеалния пояс за панели. Имаме много радиация, но е сравнително хладно.

18

Аз да ви обадя...

преди 3 месеца

Пропускате някои подробности : за да се възползваш трябва да си на свободния пазар, не са много хората. ВТОРО ценообразуването (в Испания) става на всеки час, като се вземе предвид цената на последните количества влезли в така наречения "басейн", които обикновено са от ядрени, въглища или газ и далеч не е нула.

17

Амии

преди 3 месеца

До Анонимен 17 Ще разбереш, когато си на свободния пазар. Ама зимата ще е много положителна ценатапримерно по 3 на сегашната лятото на обяд ще е без пари

16

Анонимен

преди 3 месеца

Не знам какви цени падат под нулата и не се усеща такава работа в джоба.

15

Анонимен

преди 3 месеца

Задачата им е да я складират тази енергия, примерно да прехвърлят тока във водород ама явно искат само печалбата без грам инвестиции, еми не става!

14

ЕЛЕКТРОХОЛД

преди 3 месеца

Не на последно място - Изкупоната цена на ток от ФЕЦ на пазарен принцип е по-ниска в определени моменти от тази на АЕЦ Козлодуй. На обяд е възможно 1MW/h да се изкупува по 20 ст. (0,2лв). А вечер, когато не грее слънцето може да достiгне 300лв MWh. Това не е шега

13

ЕЛЕКТРОХОЛД

преди 3 месеца

В последния ми документ необходим за договора за изкупуване на енергията бяха сбъркали 2 думи в изречение, което имаше пояснителен характер. Чаках около 2 месеца да си го коригират вярно. Много жалби подавах. Те са си поставили срок един месец да си коригират грешката. Нещо което може да се направи за 5 минути при добро желание.

12

Анонимен

преди 3 месеца

Само лудите

11

Анонимен

преди 3 месеца

Долу ВЕИ тата!

10

ЕЛЕКТРОХОЛД

преди 3 месеца

Ако трябва да ви издадът някакъв документ за 3 седмици, те ви го издават на вторатая седмица 5 ден 16:30 и то сгрешен от автоматично генериран email. Подавате си след това молба за среща с изготвил документа/станбовището и след един месец ви извикват. Там ви казват че сбъркали и след още 3 седмици ви го издават вярно.

9

ЕЛЕКТРОХОЛД

преди 3 месеца

Имам Соларен парк върху блок в София. Бавиха ми документиуте 1 година и 9 месеца. На всяка стъпка Електрохолд объркваха по някоя дума в даден документ. Той се връщаше за преправяне и след месец два продължавах процедурата напред. Платих хиляда лева за трфазен електромер и ми казаха че ще ми го монтират до 4 месеца. След много жалби от моя страна едва на 7 месец го монтираха.

8

Анонимен

преди 3 месеца

Наводни мрежата с ток? Егати израза. Наводняване може да става само с вода. Ако толкова не може да намерите подходящата дума значи не трябва да пишете текстове.