24

ха такааааа!

преди 3 месеца

Много добре ни го казаха северните макета. Защита на къщата йок! Пък, че бил най-големиот, най-великиот македонскиот писателот, това няма никакво значение за великиот македонскиот народот! Щото Талев(ски) роден там, ама живял и писал тук при нас. И щом е бил тук, значи Анатема! Анатема! Пироманите са готови с бензина и факлите!

23

555

преди 3 месеца

Само бутафорния център в Скопие е защитено културно наследство !А тази женица откъде е изкопаха ?

22

Един Българин

преди 3 месеца

Кво се мота нашето правителство? Да използва всички възможни средства за да съхрани къщата, за която е ясно с години, че РСМ няма интерес да въстановява пък ще ходим на музей и кръчма и реално само ще спечелят от това.

21

Анонимен

преди 3 месеца

И макетата и укретата не са народи, а истерични политическо-религиозни секти построени върху русофобията и българофобията, съответствено.

20

Еврогейец

преди 3 месеца

Господ ги роди българи,Тито ви направи македонци!

19

Предбожение

преди 3 месеца

Държавата да прибере от Манол Пейков даренията и да построи къща-музей на Димитър Талев, реплика на тази в Скопие! Димитър Талев си е българин и е редно да има музей в България!

18

Признават българина!

преди 3 месеца

На практика с това изявление РСМ признава официално българският писател Димитър Талев, признава, че е българин!

17

Анонимен

преди 3 месеца

Че защо им е да купуват къщата на македонски писател?

16

Анонимен

преди 3 месеца

За србо-македонизма Димитър Талев е "смъртен враг"!

15

Анонимен

преди 3 месеца

Никола Вапцаров поета и доставчик на взривове. Като млад казва Мале от днес сом Македонац. , а племенницата му пита , Мале ,а аз сега каква сом. Така младия Никола е вече Ив Коминтерна . Подучен от руския квартирант в къщата си . Днес македонеца Никола Вапцаров има и къща музей в България.

14

Анонимен

преди 3 месеца

Е това е целта на сърбо-мъкедоните, да се изтрие всичко българско, да бъде забравено.

13

Da, za Makedonija

преди 3 месеца

Abe um nemate vie Bolgarite.....koj e toj Talev be....

12

Бау

преди 3 месеца

Извинете, колко от вас са прочели Димитър Талев!? Но не анализите на разни светила по неговите творби, а самите тях! И не само Железният светилник, а целия декамерон!? Обзалагам се, че ако ония в Брюксел и Кремъл четат, гледат, слушат и се вълнуват от такива автори в литературата, киното и музиката, никави войни няма да има! А то - Евровизия - какво очаквате от сатанизъм!?

11

баба мара

преди 3 месеца

стига с тази къща нали има книги за четене не виждате ли че собственицитеизнудват българия за пари затворете тази страница и не се разправяите повечес македония и членството в ес ***-те да си искат парите от манол пеиковсмях в залата

10

Анонимен

преди 3 месеца

Направете нещата както трябва! Говорете първо с посланника на Македония. Направете си среща. Той да проучи, какво трябва и какво може да се направи. Като Ви отговори следвайте стъпките и ще станат нещата. Стига с Индо-Египетски номера!!! Сега това е къща частна собственост, която собственика не иска да я продава! Само насаждате необяснимо за мен дезинформация! Не спазвате процедурите и после се сърдите!

9

Анонимен

преди 3 месеца

Както всичко, правим по и това поБългарски. Какво смятаха нашите да направят?Да купят къшата и да я обяват като Български културен център в Македония. Абсудистан в действие! Вземете и бъдете на ниво. Напишете до Македонското Министерство на Културата , свържете се с посланника на Македония в България и може да се случи нещо. Иначе , като не иска да продава човека, няма как да се купи къщата. Само ненужни никому статии ще четем.

8

Бау

преди 3 месеца

Е, как, комунистите, които са създатели на македонската нация, са прибрали тук Димитър Талев, който в Македония са поставили в затвора, че е великобългарски шофинист"!?Вместо да го довършат, че се писал българин, а не македонец! Изумявам, от превратностите в близката история и противоречивото писане по сайтовете!!!

7

Анонимен

преди 3 месеца

с тези магарета няма разбиране . просто заварете оградите по границите да не минават тук !

6

Анонимен

преди 3 месеца

Нали Манолчо, дебелият депутат с къдриците, който не се къпе, щеше да я купува със събраните от народа пари ? Къде са парите ?

5

Явно и

преди 3 месеца

Димитър Талев е бил македонец Това доказва че България е създадена от Македония.