8

Анонимен

преди 3 месеца

Математиката по училищата бе въведена от Враните, Гаргите и Свраките. Без умните Гарги, Врани и Свраки летящи и серящи по главите на хората, няма математика и няма и кой да преподава по училищата числата 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 и да научи децата да си броят пръстите на ръцете и краката!

7

Анонимен

преди 3 месеца

Някъде прочетох, че е имало случаи, макар и много редки, при които гарвани са били обучавани да произнасят някои думи също като папагалите.

6

Аби тури ент

преди 3 месеца

Ееее...и аз мога да броя като враните, ама до 12-сет!

5

61

преди 3 месеца

"Сигурно могат да броят сигнали защото изразните средства са ограничени." Комуникационната система на птиците е съобразена с необходимостта да се общува на големи разстояния. Нека напомня че в една стая ние говорим, но за телекомуникации - също броим сигнали (първоначално точки и тирета по морзовата система, а сега нули и единици за интернет, и т.н.) за да не загубим информация. Нарича се Ентропия на Шанън.

4

Анонимен

преди 3 месеца

В зависимост от вида и особеностите, всяка птица развива определени умения. Лястовиците се ориентират, бързолетите ловуват в рояк, косерите чупят орехи като ги пускат върху камък, ястребите чакат плячка край жп насипа. Сигурно могат да броят сигнали защото изразните средства са ограничени.

3

61

преди 3 месеца

Гарвани от Германия успешно дресираха немци да им дават храна. Гарваните са забелязали че когато модулират звуци по начин достатъчно *** за да бъде разбран от двуногите, това им осигурява повече храна. Гарваните смятат че немците могат да бъдат обучени и в по-сложни действия в полза на птиците. Гарваните са разпространили тези си открития в по-широката популация за да може и тя да се възползва от тях.

2

Анонимен

преди 3 месеца

Птиците от семейство Враново,врани ,свраки гарвани сойки и други са едни от най интелигентните животни,имам наблюдение Специално за свраките и как те се предпазват и предупреждават от хищници като котки и други,уникални са с своите действия,сигнали и някакъв вид тяхна комуникация!

1

Факт

преди 3 месеца

А индотурките не могат!!!