21

Vincenco Spinachollo

преди 1 година

Англииския език е най-изкуствения и измислен език на света .!!!..В англииския има хиляди гръцки, италиански , френски и франко-латински думи !!..В ИТАЛИАНСКИЯ НЯМА НИ ЕДНА АНГЛИИСКА ДУМА !....Англистан да приеме закон за гръцкки и талиански думи, ама после ще остане без език .

20

българина

преди 1 година

а тук кога? пак гласувайте за умните и красивите ..

19

Анонимен

преди 1 година

Ем така са си решили!

18

Анонимен

преди 1 година

А дали е забранено и да се ръкомаха на английски? Щото ще настане гробовна тишина.

17

читател

преди 1 година

Комплексари.

16

до 14

преди 1 година

"нямат директен превод" , защото ако ги преведат, ще лъсне цялата им глуппппост. Има и заемки, които са направо кощунствени, Например думата "икона" в компютрите.

15

:))

преди 1 година

Моите наблюдения са, че все повече хора учат Немски. Школите са пълни. След английския, немският е най-вървежен:)))

14

Анонимен

преди 1 година

Като гледам как браните чужд език, а не можете да говорите, камо ли пишете на български....

13

Анонимен

преди 1 година

Немският език е езикът на Богатите хора. Учат немски, тия дето се целят нависоко. Защото всички мултустопански предприятия и финансово звени са германски клонове. Един икономист научи немски иде в някоя германска фирма и щури пари бара.

12

До 18

преди 1 година

Немски и руски съм учил като ученик. Ужасни езици и напълно безполени в днешно време освен ако не отидеш да живееш в конкретната държава което само по себе си е глупост. Добре че се отказах от тези езици навреме и почнах английски.

11

Анонимен

преди 1 година

За мен по-лесен от английския език няма. Италианският е труден, то като цяло романските езици са сложни- френски, испански, румънски. Руският за мен пък е най-сложен, сума ти падежи, специфично произношение, шантава граматика. Немският е логичен, хванеш ли му логиката, проблеми няма да имаш.

10

Анонимен

преди 1 година

Най-смешно е, когато правят забежки за произношение и акцент, а не знаят родния си език

9

до 7

преди 1 година

Имат, имат общо! Много общо имат даже! Английският език се е оформил като книжовен мноооого късно. До средата на 19. век всички научни трудове и цалата държавна дейсност се е пишела на латински. Т.е. оформянето на РАЗВИТ английски език е на базата на латински, който е романски език. Но за разлика от живите романски езици, английският , който като произход, т.е. на разговорно ниво е германски език, е СЪЗДАВАн за много *** народ.

8

Анонимен

преди 1 година

Е няма как да не се ползва английски след като е приет за международен език и на всякъде се ползва. Особено в работата хората вече. Те едно 30% от думите които ползваме днес нямат директен превод на български. Освен това езиците не са фиксирани и постоянно се променят и еволюират. Старите думи излизат от употреба и идват нови думи. Отворете една книга писана преди 150 години и вижте колко много думи има които отдавна не се използват. За сметка на това много нови думи са се появили от тогава.

7

Анонимен

преди 1 година

Едно време в гимназията учихме руски и немски език. Руски учихме като първи чужд от 3-ти клас до 11-ти, а немски като втори чужд от 9 до 11. Бях добър по немски, ама по руски не. Другарят Кондузов по руски искаше в 9-ти клас да ме остави на изпит по руски, ама ми писа 4! Щото успях да науча стихотворение наизуст.

6

Владимир Путин

преди 1 година

Жаабарите да се ориентират овреме с руския. Може и китайски. За тях не наказват.

5

Анонимен

преди 1 година

Докога в институциите на ЕС ще се позволява като официален език да е език на държава ИЗВЪН ЕС?????

4

Анонимен

преди 1 година

Италианският език е доста красив. Който го е учил, знае! Той е Романски език. А английският е германски. Нищо общо нямат.

3

Анонимен

преди 1 година

А ние кога

2

Анонимен

преди 1 година

Лично аз познавам хора българи които не знаят дадена дума на български а я знаят на английски същата дума.