41

Анонимен

преди 1 година

едните ни дърпат към фашизъм, другите към комунизъм, направо не е за вярване в какво време живеем, това повторение може и да е фарс, но със сигурност няма завърши с фарс, ако продължава, ще е зловещо!

40

Шикългрубер

преди 1 година

Те евреите и да се къпят така си смърдят, колега. Чичо Долфи затова ги водеше на баня

39

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 54 Най на лошо вони вмиpисания русофилски 3aдник. Всеки ще го потвърди.

38

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 44 И с кого ще говоря на руски? Със жриците на любовта в Европа ли?

37

Анонимен

преди 1 година

Ето затова всеки трябва да се занимава със собствената си професия и да не се занимава с неща, които не разбира. Депутат - лингвист?!? Самият италиански език е доста условен глобален термин, защото сами по себе си неаполитанският, венецианският, сардинският, фриулийският, сцилианският имат статут на отделни езици. И езикът е вечнопроменящо се живо нещо. А как ще каже "компютър" с италиански думи? Идва от "compute". Пенчо Славейков се е опитал това да го прави с българския. Драсни-пални-клечица.

36

Анонимен

преди 1 година

Президента на Уганда е предложил 100 крави за ръката на премиера на Италия Джорджа Мелони.

35

Анонимен

преди 1 година

" Освен това езиците не са фиксирани и постоянно се променят и еволюират. Старите думи излизат от употреба и идват нови думи. Отворете една книга писана преди 150 години" - Това е било преди задължителното стандартизирано образование на държавно ниво, достъпно за всички.

34

Анонимен

преди 1 година

Вие не разбирате ли, че зеления вони звонно? Та той не се къпе и има 2 пуловера. Май е впрочем един. Тоя ако влезе в обществена баня ще я задръсти от кир. Путин ли му пречи да се къпе? Питайте Джорджа Мелони, ако не вярввате, че вони.

33

Анонимен

преди 1 година

Хубаво е да се защити родния език от наглийския, обаче учете руски език, учете!

32

Анонимен

преди 1 година

Не го разнирам тоя сбърканяк тука ... Езиков тест ли е това? И какво, като срещнеш дума без аналог на български? Обявяваш езика за невалиден?

31

Анонимен

преди 1 година

Май Италия също взима друг курс. Че то има кадро как Джорджа се прегръща със зеленски в европарламента и прави отвратена физиономия-Ух, тоя смърди. И не беше нарочно. Неволна реакция. След което разни журняля го питаха зеления гущер колко пуловера има и на колко време ги сменя. Отговора го има в интервютата му. Сега почнаха да му доставят маркови с тризъбец, но щеше да удуши Мелони. Веднъж смяна на 5 месеца и един пуловер.

30

Анонимен

преди 1 година

До 21 - Местоименията не се пишат с главна буква. Думата икона е от старогръцки произход. Но моля те - карай ни се още!

29

Анонимен

преди 1 година

Фашисти, Путин ще ги оправи и тях...

28

Правилно

преди 1 година

мръсните англосакси винаги са живеели на гърба на колонните си. След като колониите понамаляха, започнаха да набутват кравешкия език навсякъде.

27

@???

преди 1 година

разширение, запис, папка, разговор, обмен на информация

26

Анонимен

преди 1 година

Ако това го приемат в България то днес.бг ще фалира за седмица. И пак ми изтрийте коментара. И аз пак ще го напиша. Това само показва, че казаното е вярно и че тук вилнее цензора, а свободата на словото я няма. Нищо, че журналистите все реват за нея, а всъщност са хипократи в това отношение.

25

do 21

преди 1 година

ВСИЧКИ РАЗИТИ езици имат ВИСОК стил. Не се позолява думи, отнасящи се до свещени неща, да са еднакви с ежедневните. От една страна в бълг ез, имаме думата "успение" от друга "смърттт". Разговорният език е най-ниското стъпало на езика.

24

А в България

преди 1 година

кога???

23

Анонимен

преди 1 година

Сега на мода са източните езици - арабски, китайски, японски, корейски, персийски, иврит, това са редки езици, трудни, но се говорят от значителен брой хора. Примерно арабският език е официален език на ООН, говорен от 400 милиона души, има хиляди диалекта и тези, които го знаят не остават без работа. И то добре платена.

22

До ???

преди 1 година

Да не знаеш сложни научни и технически знания направления е простимо и поправимо. Но да нямаш елементарен речников запас на родният си език и функционална неграмотност да не осъзнаваш кои понятия са ти нужни, е трагично.