56

Избори наближават!

преди 6 месеца

Здравейте зърнопроизводители!За съжаление е така, ще се наложи да търпите загуби, като политиците ни искате в ЕС. От там ни налагат да копуваме украйснки стоки за сметка на нашите, който ще идат в кофата.Но идват избори и там може да защитите България! Мислете сега защото после ще е късно и това важи за всички сектори.

55

Анонимен

преди 6 месеца

Алчни зърнари. Не се натъпкахте на гърба на бедните отрудени хора.

54

Факти

преди 6 месеца

Цената на хлебната пшеница след жътва през 2022 достигна 650 лв/тон. Тези които сега протестират не продаваха, чакаха да стане 1000 лв/тон. После борсовите цени плавно намаляваха в продължение на месеци. Пак не продаваха - пуста лакомия. И се случи това което се очакваше - 420 - 430 лв/ тон. И тогава се изненадахме и разревахме

53

мм

преди 6 месеца

А защо не кажете кои са най-големите зърнопроизводители у нас? Едно варненско трибуквие, което притежава и вашата медия, която е блокирала изписването му и раздава банове само ако се спомене.

52

Радослав

преди 6 месеца

Да спрем и вноса на зеленчуци от Полша? А от Холандия? А от Гърция? Те сигурно също като Украйна не спазват регулации, пръскат с препарати които са забранени в ЕС и затова дори с транспорт продукцията им пак е по евтина от на нашите. И те не плащат мито, че и за разлика от Украйна и ДДС не плащат при внос. Още нещо? Ако искате и да задължим гражданите да ви превеждат по половин заплата за да имате да си харчите? Да сте си влагали субсидията за каквото трябва, а не за бентлита и тунинг на мацки!

51

Анонимен

преди 6 месеца

не 800 милиона 800 милярда са щетите на бедните зърнопрозиведители, жални да го ожали човек, ухх мамооо. Не могат да си купят на всеки от семейството по един Urus.

50

Анонимен

преди 6 месеца

Как се гаврят с хората. Нали беше големия страх че Европа щяла да остане без зърно и ги накараха да сеят повече? Сега какво стана? - оправяйте се.

49

Анонимен

преди 6 месеца

Въпросът е, след като зърното е по-евтино, защо брашното в целия ес поскъпна двойно? Нафтата не е удвоявала цената си. Единственото обяснение е, че ес краде от хората, за да финансира разходите си и в частност - войната.

48

Анонимен

преди 6 месеца

Някакъв умник не спря да мучи, че българите не искали да дадат 800 милиона на зърнарите ок, ама българите не искаме да губим милиарди заради укропитеците.

47

Сега

преди 6 месеца

Като си го държаха по складовете за по големи печалби не ревахте сега сълзи роните от яхтите

46

краси

преди 6 месеца

Тез големите трактори нали по програми ги взеха, без пари, че им останаха за 1-2 джипа да вземат. Сега плачат, протестират, дай да направим хляба 5 лева да им натъпчем още пари на тез мошеници.

45

?!?

преди 6 месеца

Тия същите с кеф досега продаваха украйнски зърно за българско. Сега ревът то това е техният нранш да си решават проблемите да не ревът за пари от държавната. Всички бизнесмени на държавна служба да вземем , а?

44

svetlina

преди 6 месеца

На кой в ЕС му пука за България , сега са важни украинците, защото те трябва да спечелят войната. Аз винаги съм казвала и пак казвам от Запада и САЩ, нищо добро не е дошло

43

Анонимен

преди 6 месеца

Ако ЕС иска да ядем украинско зърно, тогава е редно да покрие загубите на производителите. В противен случай ще е най-добре да им го пратим те да си го ядат.

42

тез в репортажа

преди 6 месеца

са спекуланти-преступници ревяши че някой им подбива рекета и тормоза с цени към българите

41

Анонимен

преди 6 месеца

И накрая искаш тези с повечето регулации и плащащи данъци да имат по ниска цена от укрите.

40

Анонимен

преди 6 месеца

Не може едните укри да произвеждат с почти без регулации и стандарти да внасят без мита и да не плащат данъци и да ги вкараш в пазара на други, които имат повече регулации и оскъпяване на продукцията, както и плащат данъци, а укрите не.

39

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 27 На вас какво ви е добрето, че всичко поскъпна заради санкции не само прословутия хляб? Обаче плюете лошите зърари само, а че укрите не плащат мита и ддс за внос на това живо е ок? Това, че имат по ниски стандарти за производство и е по-ниско качество го премълчавате. Ми махнете ддс-то на зърнаите тогава.

38

Бай Дрън

преди 6 месеца

Зърнопроизводителите реват, но защо не вдигат двойно рентата, след като искат двойно вдигане на цената на продукцията? А това, че зърното в Украйна е радиоактивно, а нашето не е, е пълна гллупоост. Пръскали били житото със забранени препарати. Нашето пък е ГМО...айде сега да си мерим пишк...

37

Анонимен

преди 6 месеца

Много си наивен бе чукча, щом си мислиш че наште зърнопроизводители ти дават най качественото