41

Мен

преди 11 месеца

Има една дето тежи 40 млрд. слънца - TON 618. И още две има, за които обаче не е сигурно, че изчислението на масите е вярно, защото са повече от теоретичния максимум от 50 млрд. слънца - едната е 51 млрд. а другата е 100 млрд...

40

Анонимен

преди 1 година

Това нещо теоретично беше доказано и не беше потвърдено, но се потвърди. Би трябвало да има и по-големи черни дупки трилиони и по-големи.

39

Анонимен

преди 1 година

Зеленски е най голямата черна дупка!

38

Анонимен

преди 1 година

Много интересно.

37

Анонимен

преди 1 година

Да пратим Киро и Гнусен там! И Гнома, разбира се!

36

Анонимен

преди 1 година

Хубаво,че са я открили,вече има къде да фърляме ***,че се затрупахме тук на земята.Тъпчем го в летящи контейнери и изстрелваме към дупката

35

ПроСоТо

преди 1 година

АКО ми е позволено да дам един кротък съвет на ентусиастите:...-Бъдете много внимателни,уважаеми!...Винаги допускайте и АЛТЕРНАТИВНО мнение!...ОТО и СТО на евреина НЕ може да бъдат БЕЗПОГРЕШНИ !..Припомнете си Птолемей и неговата Геоцентрична теория,господствала векове !...В момента сме подвластни на съвсем друга теория...Но:..-ТЯ ЛИ Е ПОСЛЕДНАТА ИСТИНА ?...Лично аз се съмнявам...За това:..-"Подлагай всичко на съмнение!" и не ставай безкритичен фен на което и да е познание !

34

ПроСоТо

преди 1 година

До Илюминати....Моля те,дефинирай понятието "изкривено пространство" !...Разбира се,предполагам че първо ще трябва да установиш КРИТЕРИИТЕ за "Пространство",после за "Нормално пространство" и след това-за "ИЗКРИВЕНО пространство" ...?

33

Анонимен

преди 1 година

Препоръчвам "Гравитационната гибел на вселената". Едно много достъпно четиво на Айзък Азимов. Пример давам: Всички коментари на това, което е писал Айнщайн са доста трудни дори и написани като за нас любителите. Доста от коментарите долу, поздравявам пишещите, но доста също, по-скоро не си правете труда да пишете нещо..Съжалявам

32

Анонимен

преди 1 година

Черната дупка е открита в Драгалевци, в нея Костов събирал бели пари за черни дни.

31

Илюминати

преди 1 година

До Анонимен 30Обекта ( в случая светлината) си се движи по права линия , само че пространстовото в което се движи е изкривено и затова се получава така.

30

VladTepes

преди 1 година

В далечното минало, когато съдържанието на тежки елементи във Вселената е било много ниско е имало свръхмасивни звезди с маси няколко хиляди до десетки хиляди слънчеви, които са били изключително ярки и са светели около няколко милиона години преди да образуват черни дупки с маси няколко стотин до няколко хиляди слънчеви.

29

VladTepes

преди 1 година

До VladTepesЧерните дупки и неутронните звезди могат да бъдат открити по акреционния диск - падащата към звездата материя се нагрява силно и излъчва доста интензивно.

28

VladTepes

преди 1 година

До до 21 от 20Максималната маса на неутронните звезди е малко над две слънчеви, такива образуват звездите между 12 и 25 слънчеви маси първоначално. Между 8 и 12 слънчеви маси е възможно образуване на бяло джудже, стига масата на ядрото на звездата да е достатъчно малка, между 25 и 40 е възможно образуване както на неутронна звезда така и на черна дупка в зависимост от съдържанието на тежки елементи и скоростта на въртене. Пулсарите са вид неутронни звезди със силно магнитно поле и бързо въртене

27

Анонимен

преди 1 година

Хайде да ни поглъща тоо черен трап и да приключваме, щот иъм рабта. Зелето вкисна!

26

ACDC

преди 1 година

Ще откриват, като има кой да им дава пари за дейност, от която никой няма полза и резултатите няма как да бъдат проверени дали са верни ...

25

Anonimen

преди 1 година

И какво като сте я открили?Само харчите пари

24

Анонимен

преди 1 година

След определено време всички дупки ще се слеят и ще се слеят и ще избухнат със силата на число с трилионен квадрат.Новият голям взрив-просто поредният от безкрайният цикъл създаден от Бог.Красиво просто и гениално божествено Дори и Хокинг нямаше нищо против това .

23

Идея

преди 1 година

Бързо да изпратим в дупката Про100 Киро, ***, Пинокио, Гнома, Лена Хиена, Мирчев -Бастуна и Мая Общата ! Теза могат да затворят тази дупка с тъпизмите си.

22

Иии

преди 1 година

До 23: Да това е така защото астронавта се движи или ако е кораба се движи по бързо от светлината или теорията на Айнщайн за относителността не важи в случая на пребиваването до обсега на черна дупка. Всичко движещо се по бързо от светлината един вид пътува във времето. Дори да изпратим астронавт с половината скорост на светлината до Сириус и да се върне обратно той ще е по млад от нас. Или за 17 и малко години.