13

Нерационална,

преди 1 година

допотопна организация и планиране на човешки ресурси. Това се случва в България. 30 процента от времето на половината българи отива за попълване на формуляри и писане на доклади, които никой не чете, вместо да се създава нещо ценно. Дори там, където процесите са напълно компютъризирани. Това унищожава икономиката, стандартът ни е от най ниските в Европа. Младите хора са отвратени и заминават в чужбина.

12

Анонимен

преди 1 година

Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !

11

Анонимен

преди 1 година

Аграрното ни стопанство е на ниво отпреди хилядолетия. Да сте чували за цикличните периоди на слънчеви изригвания и междупланетарни влияния ? Периодични суши, повишени температури или застудявания, които са траяли с години, през хилядолетната история на човечеството ? Докога ще разчитаме на това, че Господ е българин ? Холандците защо са заляли Европа с храни ? От 30 години университетите им имат производствени бази и внедряват електроника и роботика в аграрния сектор !

10

Анонимен

преди 1 година

Прагът при който все още можеха да се купуват плодове беше надхвърлен още края на миналата година. Сега няма смисъл от производство защото няма кой да ги яде. Минаваме на залежал гръцки хляб и китайски лук.

9

Анонимен

преди 1 година

То и без това всяка година надуват цената на черешите.

8

странно

преди 1 година

при положение че сега са по 1.50 -2,00 лв ябълките по магазините , не знам как си ги представят по 4,50 - 6,00лв. примерно. или 10-15лв кило череши в сезона.

7

тулуп

преди 1 година

значи черешите ще са по 120лв кг

6

Анонимен

преди 1 година

А ние от Панагюрско, очакваме да си ги ядете.

5

Учуден

преди 1 година

При положение, че ни обясняват по телевизията как производител от Петрич продава доматите на 1,50лв., а търговеца ги продава на 2,90лв.Ами какво да кажем за тези, които ги продават на 3,90лв.Печалба 100-200%.Как не ги е срам!Ето затова хората пазаруват на ненормални цени.Защото търговеца иска да спечели колкото може повече от нас.

4

Коце

преди 1 година

Пазарувам от Крива паланка. Не знам нито колко им взимат берачите, нито имат ли субсидии, но е два пъти по-евтино.

3

Анонимен 8

преди 1 година

Добре разбрах стига плашете хората

2

Урсула

преди 1 година

2022 кило череши 50 лв. - 2023 кило череши 150 лв. :)))

1

Анонимен

преди 1 година

Това е целта, фалит на дребния и среден производител и само ГМО да се продава и купува.