103

Nnnn

преди 1 година

Много станаха инфлуенсърите. Те нищо не работят.

102

Безработен

преди 1 година

Как не ви е срам!!!Няма работа, няма пари, високи цени!!!Едни и същи обяви за работа в ***.bg, кандидатстваш и нищо...Сменят ги периодично и пак ги качват...Записан в ДБТ, но без никакво заплащане за безработен и без никакво предлагане на работа от много дълго време!!!Този Ковид разказа играта на всичко!!!

101

На 57г.

преди 1 година

Да, и аз не работя от 2 години.Когато човек натрупа достатъчно житейски опит си дава сметка, че достойнството, животът и здравето му са много по-важни от някаква заплата пък била тя и 1800 лева.Животът лети и не е само пари!

100

право

преди 1 година

Задължително беше да се работи при Бай Тошо. Днес трудът е право, но не е задължение. Защо не публикувате поста ми? За втори път го пиша.

99

Анонимен

преди 1 година

И аз не работя. От един месец кандидатствам по обяви, за които съм достатъчно квалифицирана, но никой не ми се обажда. Причината? На 45 години съм, а те искат млади! Не знам какво да правя!

98

Анонимен

преди 1 година

Икономика и общество в будна кома, няма как да работят , да са производителни, трябва сме доволни , че все още дишаме - нали това е желанието и на робовладелците, българите да изчезнат защото са проводник на руската цивилизация, макар и да не го осъзнават пряко

97

Анонимен

преди 1 година

102 : държавата не е длъжна нито да вдига заплати, нито да намалява цени. Това беше през комунизма. Всичко е във вашите ръце. Само мързеливите чакат от държавата.

96

Анонимен

преди 1 година

Този който си има стабилна и високо платена работа не му е проблем да работи. Какво да прави обаче този който уж работи а продължава да живее в мизерия защото заплатата му е смехотворна. Защо се сърдите на хората че тарикатстват? Нормално е. Направете така че това да не става.Ама какво искате от държава която само си играе на политиканстване и нищо не прави. Направи заплатите адекватни на ситуацията и хората сами ще започнат да я търсят. Проста логика.

95

Анонимен

преди 1 година

Това с работата е сложен проблем, който един с двайсет бона зашлата е смешно да коментира. искам да го видя да работи за няма хиляда и тогава ще го питам. Също ме дразнят намеците на някои за хората които просто не са физически способни да работят най -вече по здравословни причини. Що се отнася до младежта как да работят след като някой непрекъснато им вменява че да работиш не си заслужава, че да учиш не си заслужава и прочие. А има и експлоатация. Тогава?

94

Анонимен

преди 1 година

Ми нали ни затвориха по къщята с лозунга "Стойте вкъщи - спасете света!" Туй и правим. След над 2 години пландемичен терор на повечето от нас ни светна, че е по добре бирено коремче отколкото гърбица от работа. И живота е един да се прекарва в робство. Затуй минимум усилия и никво бачкане от сега нататък . да бачкат май моните - да станат хора.

93

ХайлХимарс

преди 1 година

Сивия сектор крепи държавата.

92

Анонимен

преди 1 година

Е, социалът е по-щедър от накои работодатели. И на мен да ми дават 100 вида помощи като на самотна майка на дете инвалид, самата аз да съм с фалшив ТЕЛК, да получавам помощи за отопление и още не знам какво, ами и аз няма да работя за 1000 лв.

91

Както при СОЦА е !

преди 1 година

Хиляди закончета и наредби притискат работодателите. От своя страна , за да не фалират, работодателите притискат работниците. Резултатът е ИЛИ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ, ИЛИ ЕМИГРИРАТ ! ЗАКОНИТЕ ДА ПООЩРЯВАТ РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО !!!

90

Авт.шоф-700

преди 1 година

Сминил съм близо 20 раб.места за 14г.Ако ми беше много хубаво нямаше да ги сменям.Сега вече се страхувам да ходя и на работа.Който търси работници може да си докара или да работи сам.Минимална заплата+максимална работна=имигриране.

89

Анонимен

преди 1 година

В затвора ли ще ги вкарват, че не работят? Заглавието е написано така, сякаш като не работиш НЕЩО СИ, си престъпник. Нека държавата първо се погрижи за достойнството на тези хора и ги мотивира да реализират способностите си.

88

реалист

преди 1 година

Е то много ясно че тези хора не са в България вече.

87

Анонимен

преди 1 година

В ит сектора уж плащат по високи заплати но това съвсем не е така..

86

fact

преди 1 година

И ЗАКО ДА ВИ РАБОТЯТ?НЕ ПЛАЩАТЕ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ.....ИДКАТЕ И ВРЕМЕТО ИМ НА ТАЗИ ЗЕМЯ ЛИ?УМИРАЙ

85

Анонимен

преди 1 година

Над 1 милион българи на възраст между 15 и 64 години не работят.... А колко от тях учат средно или висше образование? Може би са 400-500 хиляди.

84

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 8. 'над 1 милион българи на възраст между 15 и 64 години не работят' --- обаче същите казват безработицата била 4.5 % . Тази игра на думи е отдавна - 'безработен' е с регистрация в Бюрото по Труда, а ако не си записан там и не работиш (поне на документи) си 'икономически неактивен'.