40

Видял

преди 1 година

С ковид-а беше същото, 30-200 фирми на един бизнессмен усвояват ковид субсидии - кви джипове, къщи и парцели си накупиха...нямате си на идея.

39

Видял

преди 1 година

Те затова повечето Бизнессмени имат по 30-200 фирми. И като има такива добавки си купуват нов джип ;)) 500×200 фирми ей ти едни 100 000лева от господ. Да му мислят честните!

38

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

Какъв е този бизнес дето се захранва от държавата и всички ние българи получихме огромна инфлация а някои станаха мнооого богати Нали уж беше дошла промяната СТАНИ да седна за това беше цялата работа а ние работещите кучета ни яли Докога така

37

Талибан

преди 1 година

Е то после бизнесът ще си ги удържи като ти удари балтията у заплатата.

36

Ъъъ

преди 1 година

А съм от домакинство и не искам български луноход да ми дава 500лв поради причината, че не желая и популисти

35

Анонимен

преди 1 година

Къв бизнес бря ....държавата подаряват милиони на милионерите ,,а социалните не дава помощи ако недхвърлиш и пет лева )що за помощи !

34

Владо

преди 1 година

До 17Инфлацията е резултат от трилионите свежо напечатани евра и долари без покритие през последните две години.

33

Владо

преди 1 година

А най-добре е да спрем да даваме 10 млрд, на когото и да е, а да ги инвестираме в нови работни места, инфраструктура, детски градини. Раздаващите пари само засилват инфлацията и нищо дългосрочно не постигат с тия пари. Като ти се вдигне инфлацията с няколко процента после бъдещите 500 лева, които изкараш ще са с покупателна способност 450 лева. Сметни го за 1 година и накрая ще излезе, че не са ти дали 500 лева, а са ти взели много повече.

32

Банкеръ

преди 1 година

Винаги е забавно,когато Бизнеса трябва да бъде подпомогнат инак не може да плати заплатите,данъците,лизинга на колата,телевизора,айфоня,ипотеката.Егати Бизнеса.Я го изтръскай както навсякъде по света и да видим тогава колко ресторантьори,хотелиери,бакали и т.н.ще слязат от Мерцедесите и ще си купят Баничарки.Сякаш е срамно да караш работна кола,нали е за Бизнес.Няма никаква надежда нещата да се оправят без диктатура.Някои хора са си повярвали,че притежават държавата.

31

Пътя на Копринката

преди 1 година

Не, така не се прави! На сички по 500 лв., тва е социализъм;))) При капитализма е "Пътя на Копринката". парите минават през мен и аз ги давам на нашите фирми! А не, на всички! Ние, земаме от сички, за да дадем на тия, дето ша гласуват за нас! Ей, тва е "Патот на Коприната"!;))) Изборите са нашите фирми срещу вашите фирми! И ако вашите фирми ги захранвами, вие ще ни победите на изборите, но, ако ние захранваме нашите фирми и меткаме трохите на тълпата долу, ша вземем изборите, ние!

30

Анонимен

преди 1 година

А пък се смеехме на Бойко като раздаваше по 50 лв на пенсионерите по времето на ковида...

29

Анонимен

преди 1 година

Да, а от домакинствата къде ще отидат тия пари? Отново в бизнеса чрез спекулативно завишените цени. Куче влачи, диря няма.

28

морски

преди 1 година

Гласуваш или НЕ, парите за купени гласове са пак наши пари - крадени от всички нас.

27

Анонимен

преди 1 година

пак ли искате пари, дето не сте изработили? НЕ СТАВА!

26

От това раздаване

преди 1 година

на хората го докарахме до двойноевропейска инфлация и двоен държавен дълг - не може да се раздава нещо дето не е произведено. Като се дава на бизнеса поне може да се очаква да се повиши производството, БВП и заплатите, да остане и нещо за инвестиции и иновации.

25

Случка

преди 1 година

Канада, голям мол обявява дизайнерска поръчка за стълби от стъкла. Всички големи масони участват и една малка фирмичка, която преди е продавала чай, също. Една вечеря с главният архитект на мола. И на другият ден фирмичката участва с проект. И печели, напук на всички останали. Така е в цял свят. Борба за пари.

24

НЯКОЙ

преди 1 година

точно така се изправят рухнали икономики, дава се пари на хората. обаче ние сме все на обратно.

23

Анонимен

преди 1 година

Никой не е стигнал до никъде с даване на пари на калпак

22

До17

преди 1 година

Просто претеглям кое е по малкото зло,в случая имаме едни пари(милиарди)отчислени и генерирани от свръх печалбите на енерго производителите които в голямата си част са държавна собственост,пита се в задачата къде е по добре да отидат тия пари,пряко при населението което в голямата си част ще ги върне обратно в икономиката във вид на потребление или в джобовете на бизнеса най вече Червеният такъв който директно ще ги скъта по банкови и офшорни сметки,тоест замразени пари?

21

Анонимен

преди 1 година

Нито на "бизнеса" , нито на домакинствата. Истинският бизнес не се нуждае от държавни подаяния. Работата на държавата е да създава регулации, които да не пречат на бизнеса и да държи на къса каишка монополите. Пазарът (потребителите) трябва да решава кой да е на него и кой да отпада.