53

До 60

преди 1 година

В Русия средната възраст на автомобилите е 15 години. В района на Москва е 8 години. Там стара кола почти не можеш да видиш по улиците. В България средната възраст на колите е 19 години в София и около 21 години за провинцията.

52

Потребител

преди 1 година

Щом търсенето е голямо и се чака с месеци, цената скача, логично. Нали всички искат пазарна икономика? Това е една от особеностите й!

51

До 55

преди 1 година

Да, и като ги изхвърлят какво ще карат? Играчките на ток дето цените им почват от 40 000 евро за най калпавите и достигат до над 100 000 за по нормалните модели?

50

Чичо

преди 1 година

До АнонименНещо бъркаш - това с връщането (където колата се явява един вид, все едно я ползваш под наем) се нарича оперативен лизинг.

49

Анонимен

преди 1 година

Какво сте тръгнали да купувате бре, само наливате масло в огъня, изчакайте малко още и те буквално ще започнат да си изхвърлят колите с ДВГ.

48

Анонимен

преди 1 година

До било инвестиция? - Абе не знам за инвестиция, ама има хора, деот продадоха коли, кит яха взимали за по 14-15 хил. лева, за по 17 хил и в моемнта съжаляват, че не задържаха повече. Виж кво става - бензина масово изчезна като опция. Ако има нещо останало, то е с по 20-30% нагоре, вспрямо началото на миналата година. Аз си взехх едн хонда за 12 500 и еега е 16 хил и нагоре ... не знам какво става, ама е луда работа.

47

било инвестиция?

преди 1 година

"Спокойно можете да я продадете на по-висока цена, отколкото сте я купили, ако е запазена" Посмали, ***! Ей, тия почнаха като агенциите за продажба на имоти. Цените ще растат докато има кой да ги купува...ако, както казва самият Цаков хората си ги поддържат и се отнасят по-внимателно с колите си, ще спаднат и продажбите. Иначе, наистина, вече за да купиш нова кола трябва да почакаш към 8 месеца. Сигурен съм, че това е нарочно, с цел да оправдаят нарастването на цените, не само заради Украйна

46

Анонимен

преди 1 година

Алооо, автодажмбазитее, ше си карате чираците да ви лъскат таралясниците и ше има дълго да ги гледате как ръждвсват с тея цени.

45

Анонимен

преди 1 година

Нищо не е ако бяхме още комунизъм и аз още щях да чакам за ладата от 1988!

44

Анонимен

преди 1 година

Цитат: Българските шофьори чакат за нова кола между 6 месеца и 1,6 г..... През 1986 година си купих новата кола две седмици след като си направих вноската за кола, а сега се чака от половин година до година и 7 месеца.

43

Анонимен

преди 1 година

Някой ще ми оясни ли, как почти 6 годишният ми GLE ми пра повече въртели, от 16 годшният ML на бащата, дето го взехме беше на 9 години? А съседа има пътрвото поколение и ходи с него на лов и само ще кажа, че тва е трактр, направо. Не, че не е имало вътрели, ама щото ходи м при един и същ човвек да ги прави, моята е била вече 4 пъти за година и нещо, откакто свърши лизинга, а ония не е стъпвал на ремонт от 3 години.

42

От 46

преди 1 година

Бях саркастичен ...

41

Анонимен

преди 1 година

Някой ще ми обясни ли, защо моделът на Мерцедес, който си харесах, има 96 микропроцесора и това не е преувеличение ... Гледах един чичак,д ето се оплакваше, че пасатът му имал проблем със спирачките и му взели 2000 долара, да ги сменят, щото ... били с мотор, който имал специален чип. Къф чип, бе? Аз ще ти сдялам една интегална схема и има "напред-назад" ... ама за пари е всичко...

40

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 29 - "Прозиводствените мощности" са купени основно от Apple, Samsung и подобни, където се правят супер модерни и мощни чипове, за да може някой, да пише документи на Word, на машинакояот засенчва суперкомпютрите от преди 10-15 години ...

39

Анонимен

преди 1 година

До Citizen - Защото замърсява, защото е стара, защото някой 12 годишен в ТикТок ще каже, че си чичак и други дивотии.

38

Анонимен

преди 1 година

"Който е имал пари за нова кола преди, има и сега. Хич не ги бъркат 2000 лв. отгоре." - Причината да имам пари на първо мясот е, че ме бърка, когаот нещо поскъпне. Тук дават обаче, лош пример. Лизинг. Повечето българи си мислим, че лизинг е "на изплащане", но е по-скоро пдо наем. Трябва да го върнеш в края на лизинга, имаш глупави ограничения отрода на "до 16 000 км на година и се изка разрешение за излизане в чужбина", с покачващи се такси. Как иначе се получават 0% лихва и безплатна подръжка?

37

Анонимен

преди 1 година

"В Германия преди 8 г. среден клас кола е струвала 26 780 евро, в момента същата е 40 570 евро, 51,5% е качването на цената, като 30% от това поскъпване е през последните 3 г" - Евро 6, 1001 изисквания за "безопасност", както и куп ненужна електрониа ...

36

Кире

преди 1 година

Ако не върти човек по 30-40 хил.км а година защо му е да похарчи 60 000 лв. даваш 30-40хил. за кола на 3-4 години на 100 000 км и ако караш по 10хил /година, следващите 10 не го мислиш., а след 10 години я продаваш за 25хил.лв както е тръгнало :)

35

Qwerty

преди 1 година

Който е имал пари за нова кола преди, има и сега. Хич не ги бъркат 2000 лв. отгоре. Въпроса е какво правим с останалите. Втора ръка колите поскъпнаха драстично и продължават да са пълен леш. Опоскани, оглозгани, изтърбушени... Години наред никакъв контрол върху автокъщите, нито една институция или агенция не ги проверява и контролира.

34

ъХъ

преди 1 година

Малцина от Бг могат да си закупят нови автомобили от високо Реномирани марки - онези които могат да си го позволят директно се свързват с производителя, избират си модел, екстри и плащат в брой, а "автомобила им се доставя на крака"! Такива хора са 1-2% но населението на Бг, останалите чакат за най- евтените - европейски, японски, корейски или китайски модели!