598

Пурко

преди 1 година

Русия пак ще спечели и много искам да видя кривите , пъпчасали и мазни мутри на краварите и техните господари.

597

Анонимен

преди 1 година

до коментар 645 - ами срещу зверове друг начин няма.

596

Анонимен

преди 1 година

Заради укрите почнаха да фалират банките и във "богатата" кравария. Две сдадоха багажа, на път са други две.

595

Анонимен

преди 1 година

647-ПУТИН Е ПРОИЗВЕЛ ТОЧНО КОЛКОТО СА НУЖНИ ДА СРИНЕ НАЦИСТИТЕ.

594

Анонимен

преди 1 година

до 647 - и "КИНЖАЛ" ще са като тези дето уж все свършват, ПЪК УКРИТЕ все реват че ги БОМБЯТ.

593

Анонимен

преди 1 година

645 - МАЛКО ИМ Е НА НАЦИСТИТЕ. НЕ САМО КАДИРОВ ИТЕ ША РАЗПАРЯ ДИРНИЦИ НА УКРОФИЛИ, АМИ СЕ СФОРМИРА БАТАЛЬОН БОГДАН ХМЕЛНИЦКИ ОТ УКРАИНЦИ ПРЕЖОВЕЛИ УЖАСА ОТ НАЦИСТИТЕ. А ТЕ КАК ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС НАЦИСТИТЕ???

592

Анонимен

преди 1 година

Един такъв кинжал струва милиони, да видим руската икономика колко такива ще може да изстреля - 10-20 може би ...

591

Пян_Гъ

преди 1 година

Прави ли ви впечатление какви експерти пишат коментар тук??? НАТО и САЩ са в шах от хиперзвуковите технологии на Москва, американски експерти (!) признават, че ще им трябват поне 20 г. да настигнат Русия (ама ако стои с вързани ръце!), а нашите форумни експерти осмиват Москва! Многознайковци! Пъфффф-ффф!

590

Анонимен

преди 1 година

Кадировците на Путин правят зверства.

589

Анонимен

преди 1 година

Аха. Само дето пропуснахте да напишете, че са бързи, но неточни, защото са били правени за ядрени бойни глави, за които не се иска точност по-висока от 50-100 метра. А 50-100 метра с конвенционална глава е съседната сграда, а не това, което ти трябва. Затова не ги ползват, не защото са свършили.

588

шмatka

преди 1 година

Дано да пуснат руснаците и тук някоя и друга! Те си знаят къде!?!?

587

Налитам на русофоби

преди 1 година

До Поря русуфилиКога? Докато пориш гишето за социални помощи ли?

586

Слава на Русия

преди 1 година

Авангард е руска ракетна система. В основата на комплекса е хиперзвукова управляема бойна глава, изстрелвана към целта с помощта на междуконтинентална балистична ракета UR-100N UTTKh / RS-28 и развиваща скорост до Mach 28 (~ 9,5 километра в секунда), която дори без бойна глава му дава кинетична енергия, еквивалентна на 18 тона тротил. Проектиран за преодоляване на вражеската противоракетна отбрана. Застъпен на бойно дежурство 27 декември 2019 г

585

Не е ли ясно?

преди 1 година

На голям специалист ли се правиш? Балистичните ракети не могат да заменят хиперзвуковите като Калибър или Циркон. Може ли с междуконтинентална ракета да се обстрелва цел на разстояние 100 километра например? Междуконтиненталните балистични ракети се движат с хиперзвукова скорост защото летят в стратосферата. А това че (при подходящи атмосферни условия) спътник може да наблюдава полет на хиперзвукова ракета е вярно. Но докато само я наблюдава, тя вече ще е стигнала до целта.

584

Анонимен

преди 1 година

Браво на РУСИЯ!

583

Анонимен

преди 1 година

Накратко, хиперзвуковите ракети са по-бавни от балистичните в междуконтиненталния обхват. Твърденията, че изобретяването на хиперзвуково оръжие ще съкрати времето за пренасяне на бойна глава до цел от, да речем, САЩ, Русия и Китай, са неверни, пише в доклада.Освен това спътниковите системи могат да проследяват хиперзвуковите ракети практически през целия им полет. Високата скорост в атмосферни условия води до отделяне на много топлина, което оставя ясна следа за инфрачервените сензори.

582

Анонимен

преди 1 година

В крайна сметка тези резултати показват, че характеристиките и стратегическите последици от използването на хиперзвуково оръжие са приблизително същите като тези на отдавна измислените балистични ракети. Хиперзвуковите оръжия имат скромни предимства, например в маневреността, но основните закони на физиката налагат ограничения върху полета на ниска височина в атмосферата, поради което това оръжие може да се нарече еволюционно, но не и революционно постижение."

581

Анонимен

преди 1 година

Но компютърните модели сочат, че докато хиперзвуковите ракети със система за ускоряване на изстрелването летят по-бързо на къси дистанции, те всъщност са по-бавни от междуконтиненталните балистични ракети на големи разстояния поради по-голямото въздушно съпротивление в ниските части на атмосферата.Освен това хиперзвукова ракета в повечето случаи ще бъде видима за системите за ранно предупреждение, базирани в космоса.

580

Анонимен

преди 1 година

това на снимката не е кинжал, тези ракети са крилати и по-големи, не могат да се поберат в бомбен отсек дори на ту-160 затова се носят със специална установка за прикрепване към корпуса на самолета.

579

Голям лош Джендър

преди 1 година

Готов съм да направя щастлив всеки русуфил с моя Кинжал