27

Анонимен

преди 1 година

Не бих искал служителката държала твоя съмнително чист буркан да хване със същите ръце и моя.Това значи смяна на ръкавици за всяко обслужване,което пак е найлон и замърсяване.

26

Анонимен

преди 1 година

Гледам хората не пазаруват много в последно време и миризмата на леш в големите магазини е осезаема. Особено във фантасмагорико и кафлана.

25

Анонимен

преди 1 година

"Винаги съм се питал защо торбичките с лого на магазина трябва да се заплащат." - Защото има директива от ЕС. Преди 15 години, магазините ти даваха торбичките, защото беше удобн за клеиннтие, както и много втино за тях + рекламта, като казваш.

24

Анонимен

преди 1 година

някой купул ли си е скоро шоколадави бонбони - ми опаковани в целофан, после кути с пластмасови елементи, после отваряш - бонбоните запечатани в пластмаса и целофан и докато стигнеш до бонбона си минал през поне пластмаса за три-четири кутийки - е за кво си говорим

23

Анонимен

преди 1 година

Проблемите са: - Пластмасовите кутийки се хвърлят. Стъкнелинте тежат много и са скъпи. Биорааградимите, не са винаги много био, че да си държиш храната в тях, а освен това, не отстъпват много по цена на стъклените. Имаш алумний, ама там проблемът е, че после трябва да имаш сложна система, която да ги събира, рециклира и разпространява обратно. После имаш и хартия. Днес, хабиим мног по-малко дъвесина за книги и особено за принтиране, срямо преди смао 10 години ... защо не правим хартиени кутии?

22

Анонимен

преди 1 година

Винаги съм се питал защо торбичките с лого на магазина трябва да се заплащат.В случая правим реклама на магазина а това трябва да се заплаща от магазина на клиента,за рекламата.Платени трябва да са торбичките без лого.

21

до руската леля...

преди 1 година

Ама чудно е как някакви скъсани лелки, за 20 стотинки са готови да разнасят мъpляви и мaзни тенджери и канчета по магазините... Евала! И като се откажеш на касата магазина трябва да изхвърли храната или да я предложи на следващата лелка с мaзно кaнче?

20

Анонимен

преди 1 година

И ако получиш чревно разстройство от неизмитата си тенджерка или буркан,кой ше е виновен?Магазина ли?Това да не е кухня за бедни?

19

ами

преди 1 година

"Директивата за намаляване употребата на някои пластмаси и насърчаването на прехода към кръгова икономика". Излиза, че не само в БГ се приемат НЕлогични решения,защото в случая,трябва адекватен отговор на едно простичко нещо- КАК НА ПРАКТИКА ЩЕ СЕ НАМАЛЯТ ПЛАСТАМСИТЕ СЛЕД ТЯХНОТО ТАКСУВАНЕ....Дайте отговор на това и народа ще се вслуша,без значение дали му изнася или не,НО дайте адекватен отговор на точният въпрос

18

Анонимен

преди 1 година

Коже да правите картонени кутийки. Хартията се рециклира по-лесно от пластмасата (а тея символчета за рециклиране на шишенцата ... не ги гледайте - гледайте цифричката - от 1 до 6 са. 1 и 2 биват, защото можеш 20-30% да се върне ... от там нататък, я има 5% я не...

17

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 17 - Купи си шоколад (защото така му вика, а не просто бобони) от някое бутиково магазинче - кутията е колто на таралжки, с панделка и артичка а втре има 40 грама шоколад и стува 30 кинта. Купи ис повече, за подарък - едни като кашнчета, вътре с 15 кутийки, с по 2-3 бонбоноа - 200-300 кинта, батка! Ама те викат - няма проблем - шефът е купил въглредони емисии.

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 8 - Единственият недостатък на стъклените шишета беше, че тежаха доста. Хубавото им беше, че после ги ръщаш в магазина и не се трупаха толкова отпадъци. А сега в Бъглария се напълнихме с пластмаси и кенчета ... Защото за разлика от стрнаите, в които ги вкараха, нямаме програма за рециклиране (дори не е точно рециклиране, а п-скоро повечето ги събират на едно място).

15

Анонимен

преди 1 година

кво ?? 20 ст. за кутия - пък искат да носиш тендежери, собствени кутии - ша има да вземат - нема се прекват секи път да им плащам - или ми дават кутията за която плащам или нема да вземам от тях - все щесе намери някой който да ти даде яденето в кутийка

14

Анонимен

преди 1 година

И всичкия този юруш за какво е? Заради единия найлон, пластмаса или 20ст. Обаче на запад нямат никакъв проблем да опаковат бисквити, шоколадови бонбони в метални кутии например, шоколадови бонбони в пластмасови кутии. Като отиват да пазаруват винаги ли знаят какво точно ще купят, за да си вземат най-подходящата кутийка от вкъщи!? Гледам, че нашите производители на шок. бонбони традиционно правят големи кутии, а вътре се мъдрят 12-тина бонбона през 5 см. разстояние. Пластмасата пречела на някой.

13

Анонимен

преди 1 година

"Още ли ревете срещу тези 20 стотинки които ще ви вземат за чиста кутия?" - ДА! Защото каот взема 6-7 малкин еща, по 1-2 лева, в 6-7 кутийки (хей, аз съм си напълно окк с това, да ми сложат нещата в една голяма кутйка, ама някакви регулации) и хопаланка - от 15 лева, отиваме на 16-17 лева.

12

Анонимен

преди 1 година

Но наистина, по-голямо замазване на очите за спазване на директивата няма. Нашия алеков герой сложил 20 ст. за кутия, но по никакъв начин не намаля употребата на тази кутия, каквато всъщност е целта на занятието, а не той да изкара някоя стотинка.

11

Анонимен

преди 1 година

аз ходя с чинията - и викам сипвай лелче идин черпак манджа че съм гладен, некой път и с тенджерата че да има и за жената и децата

10

Леля Руска

преди 1 година

Маслини вече купувам от малки специализирани магазини - там все още няма такава простотия. Като почнат и там ще купувам цял метален кен 2.5 кг. и в къщи ще си го пресипвам в няколко стъклени бурканчета и запечатвам. Да го духат мошенниците - 20 ст. няма да видят от мен.

9

ФАКТ!

преди 1 година

Клиент взима храна в собствен съд, но на касата се отказва от продукта. На място ли го изсипва или го връща на щанда? Да го смесят с останалата храна? Ами ако вкъщи е изплакнал съда в котешка yринa?? Или се е изсекнал и после забърсал до блясък със салфетка? Ако е болен от хепатит? Още ли ревете срещу тези 20 стотинки които ще ви вземат за чиста кутия?

8

anonim

преди 1 година

Aко си купувам примерно5/6 насипни продукта, то цяла чанта с кутии трябва да нося. Полезни са от стъкло/ многократна употреба/. Голямо дрънчене и чупене ще пада.