67

Анонимен

преди 1 година

Браво на тях, ще си разнасят грип-чета, боле-сти и за-рази! Няма по добро от фабрични или еднократни опаковки и съдове! Хигиенично, евтино, екологично и практично! О европейците чак толкова ли са го закъсали и са икономични за сметка на здравето, че забравят, че тези опаковки предпазват хората от болести и зарази или това е целта! Ами като отидат на кафе да си носят чаши, а в ресторанта чинии, чаши и прибори! Е зел-ен-ите са без мя-рка!

66

Анонимен

преди 1 година

А как ще пренасяме новата вкусотия която скача по няколко метра?

65

Анонимен

преди 1 година

ама най добре да им забранят топлите витрини в търговските вериги , ясно, че всичко извън срок отива в топла кухня

64

Анонимен

преди 1 година

Преди много години си купувахме млякото от млекарници в собствени домакински съдове.

63

Ванката

преди 1 година

Няма лошо да ми го дават в стъклен амбалаж, но трябва да има и достъпни пунктове, които да го изкупуват. Задръстени сме вкъщи от стъклени шишета и буркани, и хвърлям в ***, а си го плащам реално.

62

Един Българин

преди 1 година

До COVID 19 и другите Ей, Ковидът беше измислен за да си стоиш вкъщи и едни политици да направят милиардите! Никаква зараза няма да има ако ти сипва продавач, който не е ид*от. Нещо повече ако искаме природа, то хартиените опаковки са по-добра идея като чиниите и чашите например. Втори вариант е да продават кутията с депозит и като я върнеш в Кауфланд да ти връщат 20тте стотинки. Това работи в Германия за платмасовите бутилки към 15 години ако не и повече.

61

от магазина

преди 1 година

биоразградимите кутии не са без пари. И за тях трябва материал, производство, транспорт, енергия и т.н. В тази връзка идеята за собствен амбалаж не е съвсем безсмислена. Трябва просто дисциплина и съзнание, за да се изпълни където може. Затова е по-добре да се замислите и да я подкрепите, вместо да бързате да се подигравате по ганьовски.

60

по интересно

преди 1 година

В братска русия как е?

59

интересно

преди 1 година

А в Северна Корея как е?

58

Анонимен

преди 1 година

Трябва да дават кутии които са биоразградими и се приключва въпроса.

57

Анонимен

преди 1 година

Това няма значение. Като почна да си нося кутията, пак ще ми калкулират закупена тяхна, само че ще ми я вкарат в цената на продукта. У нас няма никакви правила и контрол на спекулата. Държавата я няма от десетилетия, затова.

56

Анонимен

преди 1 година

Да бъдем модерни, цивилизовани, с грижа към природата, това не означава да си носим посуда от вкъщи, за да ни сложат 150 грама варен боб от топлата витрина. Решението е да се ползват естествени материали и рециклирани. Разградими полимери, бамбук, коноп, лен, сено, фира от дървопреработване, рециклирана хартия (то вие пък ако си мислите, хартиената чашка на автомата за кафе или по бензиностанциите и някои заведения, че винаги я правят от нещо друго, значи много сте живели в заблуда цял живот).

55

Справедливост

преди 1 година

Загрижените европейци за природата задължават магазините да продават храни в пластмасови опаковки. Лицемери. Цялата планета се е заринала с пластмасови отпадъци. Къде са зелените "защитници" на природата. Едно време се използваха стъклени бутилки и се връщаха и след дезинфекции се ползваха многократно. И след като се увредят ги претопяваха и се отливат нови бутилки, буркани и други изделия. А с пластмасите изтровиха хората.

54

мак

преди 1 година

Колко по-малко *** ще излиза от магазините и домовете ни, ако ни позволят да ползваме собствени съдове. Не вярно, че няма да има хигиена, нали всичко в магазините е опипвано, всяка стока, опаковка. На касата същото - покупки и пари ги пипат едни и същи ръце. Въпроса не е в хигиена или невъзможността да приложим чужд "опит", а в печалби.

53

Боянов

преди 1 година

тези пластмасови кутийки ,излизат от пресата ,разнасят се в кашони до магазина ,опипани и ни се предлагат за да се сложат храните при покупка. Къде е хигиената ,може ли някой да отговори?

52

бай Христо

преди 1 година

Демек, във връзка с намаляването на изхвърляне на пластмасата ни сипват храна в пластмасови кутии.Въпросните пак изхвърляме,само че вече сме им ги платили.Страхотно!

51

COVID 19 и другите

преди 1 година

Тази идея за слагане на храна в съдове на клиента ми се вижда страхотно нехигиенична. Продавача слага салата с лъжицата и от бързина остъргва кутията на клиента. После лъжицата обратно в салатата за продажба. Заразата е гарантирана.

50

НАДЯВАЙТЕ СЕ

преди 1 година

Ако това стане тук , цените на стоките веднага ще се повишат ! Пък вие си носете опаковка колкото желаете . Ще видите и разберете какво е да ви управляват по руски закони и с руско правосъдие ! За червените кратуни - да си знаят , искат или не техните им бизнесмени от сега ще калкулират цената на опаковката в цената на стоката . Така е по руски ! Помните ли през 1981г. - ДЕЛИКАТЕСНА СЪЗДЪРМА ПО ОСЕМ ЛЕВА КИЛОГРАМ ! БЕШЕ ТРИ И ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА .

49

Анонимен

преди 1 година

Зна1чи се връщаме 60 години назад. Тогава и в България си носехме тенджери от вкъщи, за да ни сипят кисело мляко от една голяма тава. Тогава киселото мляко го режеха...сега това, което ядем не е кисело мляко.

48

:(

преди 1 година

Каквито неграмотни ***, такива и писачи на коментари, пълни с ...необорими... идеи относно хигиенните изисквания към магазинните практики :))))))))))