29

Анонимен

преди 1 година

Човече много си зле. Има множество руски открития и съоръжения който друг не е постигнал. Айде стига с тия лъжи. Всички знаем

28

Нео

преди 1 година

"Специална станция измерва сеизмичната активност в селото денонощно." - Голяма глупост! Станцията регистрира всички големи земетресения по света. Ако погледнете писеца ще видите че непрекъснато потрепва. Земята се движи постоянно, като жив организъм!

27

Анонимен

преди 1 година

Черно, грамадно, четвъртито, бакелитово и не влиза в гз. Що е то? Руски уред за вкарване в гз.

26

Анонимен

преди 1 година

Много ясно че техниката ще е американска. Да няма да е руска. Не за друго, просто руснаците освен водка друго не могат да произвеждат.

25

Анонимен

преди 1 година

По време на катастрофалното земетресение в Румъния през 1977 г. две мои познати - майка и дъщеря, се намирали на площад "Славейков" в София. Те разказваха, че "под настилката някой като че ли месеше тесто", това чувствали под краката си.

24

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 30 Един мой покоен възрастен роднина разказваше какво е наблюдавал по време на Чирпанското земетресение. Той е родом от едно Родопско градче. Дворът на бащината му къща бил постлан с каменни плочи с приблизителен размер 80 Х 50 см. Бил е ученик по времето, когато се е случило Чирпанското заматресение. От прозореца на втория етаж на дома си гледал как плочите, с които е постлан дворът се движат вълнообразно. После пак застанали на мястото си, все едно, че нищо не се е случило.

23

Анонимен

преди 1 година

Някой знае ли коя степен е било земетресението в Скопие преди около 60 години? Призлява ми като си помисля, в наше време и през последните десетилетия колко стени са срутени самодейно в частните жилища, колко противоземетръсни шайби са унищожени от дебелоглави инати собственици, които дори не знаят какво се обозначава с този термин. Дано Господ да ни опази, защото ние явно нямаме акъл да се пазим сами.

22

До Анонимен 28

преди 1 година

Те са искали да копат и канал от Черно море до София, за да станем пристанищен град, до който даизват и големи кораби. Друга ненормална идея е била създаването на плавателен канал, който да заобикаля София като пръстен. Ако отидеш в парк "Студентски, който е между Техническия университет, Дианабад, Студентската полклиника и УНСС, ще видиш част от онзи изкоп, създаден от нашите баби и дядовци, на които са отнемали половината лятна ваканция и част от първия семестър, за да копат залудо преди 1960г

21

Анонимен

преди 1 година

Баба ми преди да почине, говореше за Чирпанското земетресение, сринало половин Тракия, но ето какво пишат в един сайт: "Днес няма опасност разрушителното земетресение като чирпанското през 1928 г. да се повтори, движенията в региона сега са слаби, заявяват днес експерти от секция "Сеизмология" на Геофизичния институт на БАН"Дано да се окаже вярно това твърдение!.

20

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 22 Не мълчи зловещо, а освобождава тази енергия на малки части. Ежедневно има земетресения, които не усещаме и от време навреме някои, които се усещат.

19

Анонимен

преди 1 година

Като се сетя за един от вариантите за проекта за тунел на магистралата Струма точно през тази област и се чудя какви мозъци ги мислят тези работи. Това да се прави тунел там е рецепта за бедствие.

18

Анонимен

преди 1 година

от 28 Не само от София..от половин България...забравих да допълня

17

Анонимен

преди 1 година

до 27 Е, не се излагай! Нали се сещаш ако е 9 по Рихтер от София няма да остане нито една къща и нито един жив човек в ония години.

16

Анонимен

преди 1 година

до 23 1818 година в София са отчетени на два пъти земетресения едното е 6.0 другото е 5.0, моето дете! Казах ти да видиш таблизата веее....

15

Анонимен

преди 1 година

до 23 А бе много добре разбра че съм направил грешка и вместо 1858-*** съм изписал 1958-мa. И не случайно ти казах да напишеш "земетресенията в България". Излиза ти една таблица от 1450 година досега какви са били у нас земетресенията.Аз не виждам ли че 1958 няма отчетени силни земетресения в тази таблица? На 30 септември 1858-мa земетресението e 6,6 по Рихтер и след като знаем че чак 1904-та година се отчитат реално у нас земетресенията как тогава са знаели 1858- *** че е 9-та степен, умен?

14

Анонимен

преди 1 година

до 21 Бе напиши "земетресения в България" и ще ти излязат от 1450 та година досега. През 1958-мa земетресението е 6,6. Писна ми да се занимавзам с теб.

13

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

Ето този колко чете Уикипедията. Да девета степен е, но Медведев, а не Рихтер. Разликата между скалите е огромна. Като за начало, на Медведев максималната степен е 12, а не 10. Останалото който иска да го прочете сам.

12

Анонимен

преди 1 година

1904 година е било най-силното земетресение у нас в историята на България 7,8 при река Струма. Толкова колкото беше и в Турция оня ден.

11

Анонимен

преди 1 година

Аре чети вееее: 30 септември 1858 година 10 km югозападно от София42.6 с. ш. 23.25 и. д. 6.631 август 1859 г.София4.4[

10

Анонимен

преди 1 година

Че нали 1958-мa година в София ако имаше 9-та степен от София нямаше да остане НИЩОООО. Ама абсолютно НИЩО. Ни жители ни сгради. Кой ги ражда тия тъпотии беее?