36

Анонимен

преди 1 година

Значението на Левски не е било толкова военно стратегическо, колкото да събуди тоя вечно спящ народ. След като този народ неохотно се разбужда, прави някакво възстание, и едва тогава, нашите !!!Братя Руснаци!!! идват и ни подаряват свобода и най-вече независимостта.

35

Анонимен

преди 1 година

до 48 Значи нищо не знаеш. Предава го дядото на комуниста Андрей Луканов! Я виж материала на Стойчо Керев по въпроса. И защото Луканов е комунист в комунистическите учебници ни се набиваше в главите че поп Кръстьо е предателя, а поп Кръстьо му е бил най- добрият приятел. Бай Тошо го е знаел това, но не можеше да позволи да се разбере, че внука на предателя на левски е в БКП. Понял?

34

До 43

преди 1 година

Граф Игнатиев също е замесен, защото с дейността си Левски застрашава и руските интереси.

33

До 43

преди 1 година

Няма предател, защото залавянето му е в следствие на няколкомесечна операция. Подхвърлят фалшиви писма на сестрата на Марин Поплуканов, че уж поп Кръстьо го е предал. Левски отива в Ловеч, за да вземе комитетските архиви и след това да потегли към Букурещ. Било е клопка. Край Къкринското ханче го залавят. Дори не е съден от редовен съд, защото комисията край София е със статут на следствие. Хаджи Иван Пенчович го праща на бесилото в нарушение на турските закони по настояване на султана.

32

Анонимен

преди 1 година

38, в протоколите от процеса става дума за точно 3 заптиета.... Чети ги и не пиши глупостии. Като третото се отделя от каруцата преди София. И е правен опит за освобождението му, но на напълно погрешно място.

31

ZV

преди 1 година

Българите са предатели. Те са предали Левски, Бенковски, убили са Ботев. На българи да нямате доверие. Те държавата си продадоха за пари пък за другото да не говарим. ПРЕДАТЕЛИИИИИИ

30

До 39

преди 1 година

Това са лъжи. Чети Захари Стоянов и книгата на Янко Гочев "Убийството на Васил Левски". Левски е бил прекалено опасен за империята, за да го оставят жив или да му сложат само две заптиета. Апостолът е бил ГЕНИАЛЕН и напълно в състояние сам да събори османците.

29

Анонимен

преди 1 година

до 38 Като си толкова запознат я ми кажи кой е предателят на Левски? Внимавай каква тъпотия ще изръсиш!

28

Един

преди 1 година

Може ли да се подигравате с нещо такова. Вие сте късопаметни животни. Когато цяла Европа ви отряза по време на пандемията, турците ви помогнаха. Плюя на гробовете ви жалки едноклетъчни същества.

27

Апостолът

преди 1 година

Изклахте 15 000 българи 1876-та през Априлското въстание! Моят народ не би ви простил, аз също! Помнете 6-ти февруари, когато ме сложихте на въжето! Помнете 6-ти февруари 2023-та също, гаджалиии!

26

Анонимен

преди 1 година

Султанът е дал шанс, които пропилявайки го, нашият народ е доказал че не дорасъл за освобождаване и за такъв Апостол. От друга страна, вече докаран в София, в конака, Левски е нямало как да бъде пощаден. Извън това, говори се, че все пак не е бил обесен през 1873г. Също се говори, че местните "първенци" са имали възможност да повлияят на присъдата, но не са го направили... Но това са само приказки. Важното е че през тия два дни път, никой не е тръгнал да си жертва живота за Левски.

25

До 33

преди 1 година

Това с двете заптиета е лъжа и показва колко си невеж. Било е конвой от поне 200 човека отбрани заптиета. Левски е бил нещо като Бин Ладен за турците - крайно опасен човек. Заловен е край Къкринското ханче след внимателно проведена операция, чиято подготовка продължава няколко месеца. Историите с опинците и после как две заптиета само го охранявали са пропагандни лъжи. С дейността си Левски настъпва много интереси - турски, гръцки, сръбски, руски...

24

Анонимен

преди 1 година

до 35 Остави нашите страхливци. Султанът хем не е искал да го убива, а накрая го убива. Гаджалскааа работа му се казва.

23

Анонимен

преди 1 година

Даже според Хайтов, заптиетата са били с празни пушки. Имали по два патрона в поясите....

22

До 26

преди 1 година

Да, черното бесило помни, как българи предаваха българи.

21

Анонимен

преди 1 година

Глупостта няма граници! Жалко!

20

Анонимен

преди 1 година

до 28 Я ти, многознайко ми кажи кой е Апостола, че аз само си измислям прозвища.

19

Анонимен

преди 1 година

Васил Иванов Кунчев, защо си толкова благосклонен? Трябваше 9-та степен да им пратиш!

18

До 23

преди 1 година

Кой апостол бе ***? Какво общо има и моля да спрете с този псевдо патрИдиотизъм? Дано не се случи на това с България, че 50 години няма да можем да се съвземем.Чел ли си нещо за апостола, освен това дето си учил в учебника по история в 8-ми клас? Нещо за доктрина чувал ли си? Кой е Васил, знаеш ли изобщо? *** народ ейй, оправия няма! Лесно да се мрази, но за съжаление не води до нищо добро!

17

Анонимен

преди 1 година

След земетресението в Чили през 2010 с магнитуд 8.8, последващите трусове са продължили над една година!