53

Анонимен

преди 1 година

Зад Била в Люлин сградите са от Итонг и почти без арматура Ще се сринат за секунди!

52

Анонимен

преди 1 година

Може да е било проектирано, но едно време. Сега с модерните кооперации никнещи като гъби между блоковете не знам какво ще се случи. Дано да не става, че ние с една Стражица не можахме да се оправим 10 години, че представи си ако задруса София.

51

Анонимен

преди 1 година

Не знам защо се пънете да разсъждавате толкова, преди години беше доказано от учени, че земетресение с магнитуд 7 и нагоре е практически невъзможно да се случи в България. Много сме далеч от азиатската тектонична плоча и сме слабо земетръсен район. Това е от малкото неща, които не могат да ни застигнат, но пък за сметка на това тиквун ни управляваше 12 г.

50

Анонимен

преди 1 година

Високите сгради са по-безопасни, защото разпределят напрежението по вертикала. Особени блоковете в Обеля, Младост, Дружба, които са строени в края на 70-те и началото на 80-те. Здрав бетон, който държи. Разбира се, имат значение магнитуд, дълбочина, продължителност, епицентър на земетресението. За нашата страна трусове над 6 са голяма рядкост. Разбира се, не сме застраховани, така че да ни пази Бог от подобни трагедии!

49

Анонимен

преди 1 година

По_добре да не ни се случва,че само това ни липсваше.Нямам аз доверие на сградите в България,като знаем колко е некачествено строителството.Тези май си вярват като говорят тези глупости.

48

Килкил

преди 1 година

Да, ама за колко време клатене? Те ще рухна и при 3 , при клатене 30 Мин.

47

Samo minavam

преди 1 година

Някога проектантите, разбираха от математика и съпромат. Сега са неграмотни. Бог да пази България

46

Емо

преди 1 година

Проблема е ,че България не е в сеизмичен район. И такова земетресение не може да стане. На вниманието на злорадстващите.

45

Анонимен

преди 1 година

Високите жилищни сгради които наскоро започнаха да строят, няма да издържат и 3

44

12345

преди 1 година

Хахаха, ако такова, заметрсение удари България, няма да останат 60% от сградите.

43

Банкеръ

преди 1 година

За ковида дето нямаше чували а и не трябваха,все ми е на акъла,че ако друсне около 6по рихтер камък върху камък няма да остане в панелните комплекси.Изолацията обаче може да остане да стърчи ако няма вятър.Брокерите да се позамислят малко какво точно продават 200 хиляди.Купувачите също да се плеснат по челото.

42

Анонимен

преди 1 година

В България също се е строило качествено, стига глупости. Мавзолея със 200 кг тротил няколко пъти не успяха да го съборят.

41

Анонимен

преди 1 година

Газиентеп е доста голям град. Около милион население има. При такова силно заметресение . Вероятно доста и от останалите сгради няма да са годни за живеене, но важното е , че са издържали и са спасили хората вътре.

40

Анонимен

преди 1 година

Инвеститорите и те са хора. И те имат апартаменти в сградите които строят. Стига само негативизъм.Ето примера е на лице. При 7.7 трус в Турция , която постоянно е критикувате за качество, че в България се внасял турски цимент и какво ли не 99% от сградите са сдрави. От над 400 хиляди сгради 4 хиляди са се срутили

39

Анонимен

преди 1 година

На "независимият" надзор му плаща Инвесторът и те така - който плаща, той поръчва музиката ;)

38

Анонимен

преди 1 година

А ще издържат,амааа друг път!Качи ли до 6 край!

37

Ежко

преди 1 година

Като знам как независимият надзор разписва на коляно,като селски кмет и ме хваща страх!Не за друго,ами съм жив свидетел на такива изцепки.Сградата като площ и помещения не отговаря на проекта,ама всичко разписано,а какво остава за т.н. "скрити работи",като армировка например.....

36

Коментар

преди 1 година

Великани на кокили!Колко да издържат?

35

Възмутен

преди 1 година

Щом ВЛадко Горанов от Тиквите издържа в пернишкото земетресение и не е в затвора за 70 милиона невзети данъци само от ЧМерепа въпреки че го е страх много...значи ще издържат!Мухаха!

34

Шефрет

преди 1 година

Може да могат,ам може и да не могат