172

Анонимен

преди 1 година

Защо се разпадна СССР?Защо комунизма-социализъм не успя?Защо всички емигранти бягат на запад а не в Русия?Ако е толкова хубаво в Русия какво търсят на запад?Всичко руско вън!ВЪН!!!!Нищо не правят тия,само оръжия.Не стават!!!!

171

анонимен

преди 1 година

удавника се хваща за сламка.....виждат че губят войната и горят и унищожават всичко! книгите ще ги издадат отново, но украинското семе се губи завинаги!

170

Анонимен

преди 1 година

Изтеглени.... Какво значи изтеглени? Нациститедействат по един начин.Горят. Но няма дълго да чакат - отново ще им ги върнат. И се надявам да ги накарат да ги научат наизуст. 1Нацист от добро не разбира.

169

До 190

преди 1 година

Виждам, че "много знаеш" за Степан Бандера - почти всичко, което си научил от 2-3 изречения, казани от руснаците ! То по тяхната логика, и Левски и Ботев са нацисти !

168

Анонимен

преди 1 година

Укрите са малцинство в Украйна но налагат на руснаците и др. да учат улраински. Това е потурчване.

167

До Истината

преди 1 година

Украинският, по-специално в думите, които съществуват от древността, е по-близък до българския, отколкото до руския, това е истината !

166

Анонимен

преди 1 година

А тук кога ще изтеглят руските книги и кога ще бутнат паметниците на съветските окупатори?!Ще чакат и нас ли да ни нападнат, за да го направят хората с власт?!Само с един мавзолей на Гошо-пияндето няма да стане!!!!

165

Нещо като

преди 1 година

Почистване на Авгиевите обори !

164

Анонимен

преди 1 година

И Хитлер е правил същото...

163

Анонимен

преди 1 година

Разбира се че ще горят пропагандните книги.

162

Анонимен

преди 1 година

И да знете не са фашисти бандеровци са нищо, че нямат разлика.

161

Анонимен

преди 1 година

Жалка история - да водиш война горейки книги. Вероятно повечето са масови издания, но със сигурност между тях има и разни редки книги. Да се надяваме да са ги продали, а да не са ги унищожили, защото ще е жалко да се загубят за историята.

160

Иван

преди 1 година

Мале, големи са галимации, не знаех за тази работа. Очевидно са са ядосали един на друг. Впрочем - тъжна история и на всички стана ясно колко е тъпо всичко.

159

Зиги Хайли

преди 1 година

Ми сигурно са ги изгорили когато маршируваха с факлите.

158

Случаен минувач

преди 1 година

През 1920, малко след ПСВ, избухва руско-полска война. Панска Полша превзема Лвов и областта Галиция, тръгва и към Вилнюс. Русия обаче бързо я слага на мястото й - конницата на Будьони разбива полската шляxta. Тогава Ленин решава да създаде отделна република Украйна, където да живеят етнически руснаци и поляци на запад.И само година по-късно Украйна се включва в новосъздадения СССР. Така че тази държава е създадена с ленински декрет.Самото й име - Украйна, говори, че е отстрани, накрая на Русия.

157

Калеко Алеко

преди 1 година

До Сарказъм Радомирски ... Споко другаре и товарищи, празните рафтове ще се запълнят със същите книги но на украински и други европейски езици, включително и български в българските училища в Украйна ... путин забрани украинския и българския в окупираните територии и е съвсем резонно да получи така характерния за него реципрочен отговор, а и никой в Украйна не харесва езика на агресора, който избива украински граждани и руши домовете и държавата им ... !!!

156

Десен, проевропейски

преди 1 година

Те си знаят какво целят да направят, но от личен опит им казвам да не унищожават или изхвърлят книги. Дори днес, в епохата на интернет, понякога имам затруднения, когато търся в нашите най-големи библиотеки някои книги, но се оказва, че са били "изеглени", а после унищожени при инициативата с цел инкриминиране на част от книгите в нашите библиотеки след 9 септември 1944 г. В тази инициатива са участвали и групи ремсисти, които не винаги са били наясно кой автор какъв е и що за книги е писал.

155

Анонимен

преди 1 година

Украинците които избягаха от украйна всички говорят на руски защото на украински няма кой да ги разбере. Просно са жалки и другото жалко е, че цяла Европа се кланя на бедния и лош английски език. Защо в ЕС е наложен той, като реално няма англоговоряща страна. Ясно е кой им го налага и на кого се подчиняват, някога така е налаган руския в соца.

154

Анонимен

преди 1 година

Украинският Генералите е дал клетва пред Украинския народ, а не пред украинскиятепръдльоци исерсемубийци. Жлътнала е ливадата, Увехнала е люцерната, сал мара и хуйяната лижат уморен следоледа в става за 7/8

153

Анонимен

преди 1 година

До 178, когато дойдоха, Когато отнесоха руските книги на кладата мълчахме, изгориха руснаците; Когато украинските книги отнесоха на огъня - ние мълчахме, Изгориха Украинците. Ние пак мълчахме; КогатоШперц дойде с 100 леопарда и започна да ни прави на кървавици и ***, вече нямаше кой да мълчи. Всички почиваха починали отсмърт чрез убиване в немското барбекю