102

БГ депо?

преди 1 година

До До 109 - говорим за България. В коя българска банка можеш да си отвориш депо, с което да купуваш акции от да кажем борсите в Франкфурт или Уолстрийт? Говорим за Българска банка, не за чужда където да трябва да търсиш, да доказваш адрес и документи?

101

запознат

преди 1 година

Този който обяснява това - не е финансов гуру.Инвестицията в акции е рискова. По същество това си е законна измама - акциите не създават (почти) добавена стойност.И си е риск.Инвестирах малка сума в акции и знам отлично за какво става дума.И съм си извадил поука: Там където аз нямам контрол и влияние - няма да има мои пари. Да си ги влагат другите.Аз ще инвестирам в материални запаси или нещо което мога да пипна съхраня или контролирам.

100

Анонимен

преди 1 година

Можем да си отговорим на въпроса от заглавието по броя реклами на бързи кредити и залагания по телевизията.

99

До 109

преди 1 година

Акции може да си купиш от толкова много места, независимо на кое място в света живееш. Ти не ли си чувал за интернет брокери - еторо, интерактив брокерс, метатрейд. И купуваш истински акции, а не CFD. Може да купуваш и CFD, ако искаш, там правилата са други. Но акциите са свободно досъпни с обикновени приложения - в какви банки ще ходиш, в 21 век сме, приятел.

98

Анонимен

преди 1 година

Сложна работа е да играеш на борсата и да печелиш малко катоформа на комар е.

97

Анонимен

преди 1 година

Проблемът не е толкова грамотността, защото има много грамотни, предимно по-млади хора, които инвестират в крипто валути, играят на стокови борси и други модерни финанси. Но като цяло в БГлипсват на адекватни финансови продукти. Примерно акции в България не можеш да си купиш от банката, като дългосрочна инвестиция. Липсва финансово депо. В Холандия всяка банка предлага подобни депа. Тук ако искаш акции играеш на CFD, което е спекула,а не инвестиране. БГ банките педлагат малко финансови продукти.

96

Анонимен

преди 1 година

Инвестицията в акции е добра, ама е хубаво да ги купиш когато цената е ниска, цената е ниска, когато дойдат кризите. Веднъж на 10 години и после до 2 години си връща стойността, а има и дивиденти. Хем е много лесно, хем не е, но трябва да се интересуваш и да познаеш пазарните принципи и да разбираш математиката.

95

Анонимен

преди 1 година

99% от печелещите от борсата са с вътрешна информация за бдещи закони, коя, компания ще изкара нов продукт. инавация, кога ще се вдигат и свалят лихвени проценти, кога смата компания ще си купува само акциите за да им вдигне цената и т.н.

94

Анонимен

преди 1 година

Световните борси са нещо прекрасно но не са за проУсти народи какъвто е българския.А в Бг борса НЯМА. Всичко е Шменти-капели.

93

Георги

преди 1 година

От футболни залози се печели, ако си хладнокръвен и следваш изграден алгоритъм. И там има математика. Причината много хора да затъват, е че масово утайките на обществото ламтят за бързи печалби. Те са много емоционални. Ако си сериозен и дисциплиниран, следваш математически модели, ще си на печалба. Аз съм на плюс 75 000 лв. за последните две години.

92

До 97

преди 1 година

А бонусите какво са. Дават ми 200 лева и с тях играя. От акции може да направиш някакви сериозни пари след няколко десетилетия. От букмейкъри става по-бързо, ако следиш спорт - футбол, тенис, формула1 или в каквото си специалист. Имам приятели, които са се специализирали в спортове, познават ги в детайли. Да, често губят, но печалбите им винаги са по-големи, винаги са плюс дългосрочно, и то с десеторни по-големи темпове от акциите. Говорим за огромни печалби, но трябва да се посветиш.

91

Анонимен

преди 1 година

Не само, че българина не е финансово грамотен, Ами май и тия дето ни управляват не са. С това тяхно управление и те ще убеднеят, не само ние. Активите на умираща държава не струват много.

90

Анонимен

преди 1 година

На борсата й трябва достатъчно нови балъци за да не се разпадне Понци схемата.

89

проблемът е

преди 1 година

Бг финансите са в ръцете на пълни неграмотници и крадци

88

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 97 Освен това винаги има големи, акули като Соррос, Бъфет и т.н. Които залагат срещу теб и ти винаги губиш.

87

Анонимен

преди 1 година

Акциите наистина побеждават инфлацията но с две уговорки!!Първо, не всички акции побеждават инфлацията а само НАЙ-добрите и Второ, нито една бугарска акция не побеждава инфлацията.Кажат ли ви български акции/облигации БЯГАЙТЕ с 200!!! Защото всичко е менте.

86

Анонимен

преди 1 година

Букмейкърите не правят подаръци, това си е чист комар в които залагаш и ако спечелиш взимаш, ако загубиш, губиш всичко. Освен това като пример мога да дам, ако залагаш на езии тура, кой пръв ще бие център, шанса е 50/50, но букмейкъра ти дава по-малък коефициент, това се нарича нечестна игра. Така печелят много от кандидат милионерите. При акциите много трудно можеш да загубиш всичко, а освен това им и дивидент.

85

Анонимен

преди 1 година

Българите сме западни роби на нас дори не ни е позволено да гласуваме за ЕС, НАТО и ЕЗ.Какви борси ви гонят бе?

84

Финансово грамотен

преди 1 година

Аз от две години инвестирам в акции и съм на -30% и то в процес на инфлация!

83

Анонимен

преди 1 година

Ако беше българина много грамотен, нямаше да сме най- бедните в Европа. Той не само, че не е финансово грамотен, Ами си е неграмотен по принцип, иначе как щяха да го лъжат, че ще го оправят повече от 30 години едни и същи и той пак да си ги избира.