137

Случаен минувач

преди 1 година

През 1920, малко след ПСВ, избухва руско-полска война. Панска Полша превзема Лвов и областта Галиция, тръгва и към Вилнюс. Русия обаче бързо я слага на мястото й - конницата на Будьони разбива полската шляxta. Тогава Ленин решава да създаде отделна република Украйна, където да живеят етнически руснаци и поляци на запад.И само година по-късно Украйна се включва в новосъздадения СССР. Така че тази държава е създадена с ленински декрет.Самото й име - Украйна, говори, че е отстрани, накрая на Русия.

136

Алекс

преди 1 година

Браво на Народното събрание.Още едно престъпление на съветските комунисти е заклеймено.Българските политици не пренаписват историята.Гладоморът е исторически факт.

135

Анонимен

преди 1 година

Русофилите тотално са изчаткали и започват да пишат абсолютни безсмислици. Пийте си хаповете другари.

134

С чушки и домати???

преди 1 година

Защо в Чехословакя до 1989 и след това държавността, икономиката и правосъдието вървяха, вървят и ще върват по добре от нас. Защото в ЧССР 40 години имаше редовна 60-100 хилядна редовна армия. У нас по 3-4ма съветника и то не във всички министерства. Чехите преди войната да бачкат ги е газил Хитлюрът, а след войната руснаците все така да продължават. И за това са имали автомобилна, самолетна и оръжейна промишленост.За тракторите,ТЕЦ турбините,рейсовете,тракторите,трамваите, тролейте локомотивите

133

мнение

преди 1 година

Днес българските депутати доказаха, че въобще не ги е еня за народа. Решиха жизнено важен въпрос за народа... Всичките да хващат влака и за Украйна. Повече не трябва да стъпват в българския парламент.... слуги, но не на българския народ

132

Сополива на Уринена

преди 1 година

Най впечатлителното е че 10-12 години след Септемврийското възстание и терора през 1925,обикновенни хора през 1930-35та са носили дарения и помощи директно в Съветското посолство. Оттам къде са били препращани е било работа на СССРскта администрация. . .Минали години. . .Някой да е видял българин поне едно патронче от ловджийскта двуцевка на дядо си, завито в 10то левка да е занесъл в Уринското Сополство? Надизирателите и финалните убийци в Гладомора и Концлагерите сабили синове на укр-кулаците.

131

Анонимен

преди 1 година

Скоро украина ще е територия на Русия така или иначе.

130

?!?

преди 1 година

Скоро се надявам народното събрание да покаже истинската история между България и Русия. Нелицеприятна за Русия и нената имперска жажда, трагична за руските войници. Митрофанова е ....

129

Анонимен

преди 1 година

Тази иска да каже, че не им пука не само за украинските животи , а и за руските. Но това го знаем, бе другарко - целият свят разбра , че руската върхушка е най-големия душманин на руснаците, така е било и така ще бъде.

128

само да питам

преди 1 година

в тая връзка: - геноцида над арменците признахме ли го, или за мили очи пред Ердоган пропуснахме?!

127

Анонимен

преди 1 година

А значи не 3 милиона а 8 милиона. Браво!

126

Анонимен русофоб

преди 1 година

Мразя всичко руско, продажник съм, плюя всичко консервативно, обичам амнмално-либесралните ценности, амнуса е свещено място за мен, Байдън е моето ЛГБТ божество и му се кланям и го уубичам

125

Анонимен

преди 1 година

До ПрозападнягаНа вас в Карлуково не е удачно да ви дават достъп до компютри.

124

до Дядо Георги

преди 1 година

заповядай в Англия, да те разведа из складовете, да видиш как неуморните латвийци се трудят на тръстиката за 9.50 на час!

123

Анонимен

преди 1 година

Нашите депутати съобразяват ли се с волята на народа или си спомнят за него само при избори? Имам чувството, че в НС се събира позорът на България.

122

анти Z

преди 1 година

Тая нали щеше да си ходи и да затваря посолството. Ама май не й се прибира в Путинистан. И между другото от гладомора са загинали не само украинци, но и много българи. Сталин е унищожавал всички и всеки когото по някаква причина е смятал за опасен.

121

Дядо Георги

преди 1 година

Днес прочетох изказване от Латвия:- "Руските посланици са вредни"

120

Прозападняга

преди 1 година

Обичам да ме таковатотзад с Байдън и долари вддупето, обичам либералната передастия, защото съм евроатлантически ценител на амалните ценности. Аиеееее обичам хамериканските ибрриццииии....хахахахаха

119

Анонимен

преди 1 година

Мутрофанова, ами вие не само пренаписахте българската история, а избихте стотици хиляди българи, прогонихте милиони и промихте идентичността на няколко древни български държави!Вие сте азиатски престъпници, и вашето племе трябва да бъде или превъзпитано или да се саморазпусне от вътрешни войни в расийска фидирация. Ами то и езикът ви е един чист български диалект, освен азбуката, която сме ви дали!Айде бегай в Азия!

118

Анонимен

преди 1 година

Нашето народно събрание няма по-важна работа от това, да обяви гладомора за геноцид. А на практика е гладувала не само Украйна, но и целият Съветски Съюз. Страната е имала остра нужда от средства, а Западът насреща не искал нищо друго, освен пшеница. Според мен е знаел много добре какво прави.