22

За пръв път

преди 1 година

За пръв път откакто има статистика България има положителен миграционен поток. Това има и своите позитиви. Украинци и най-вече руснаци пристигат на талази. Странното е ,че има повече руснаци отколкото украинци които идват в България. Потокът на бягащи руснаци не намалява. Просто България е по-добро място за живот. Отделно са рускините които по разбираеми причини предпочитат българския мъж пред руските подобия.

21

Анонимен

преди 1 година

до 16 Не знам янките как живеят от заплата на заплата , ама според писанието ти поне я вземат ,щото тук ние живеем от Заплата до поредното гласуване в ПарлаМенто на следващото "увеличение" на минималната работна заплата ,това е поцелуйко и сега ако ми пишеш ,че пазаруваме като невидели ,то е повече от ясно ,че с малкото пари си мислим да пазаруваме преди спекулантите отново да са надули цените под благосклонния поглед на властимащите ..не ме трийте ,че слугинажът става все по - очебиен

20

Анонимен

преди 1 година

Който политик успее да върне българите от чужбина,за него ще гласувам.

19

Анонимен

преди 1 година

Спокойно! Сега трафика на българи напускащи България по-най бързия начин ще нарастне с логаритмичен ръст. В момента се готви план за мобилизация на българи, които да бъдат хвърлени във войната срещу Русия. И най-парадоксалното е, че не разчитат на редовната армия и кадровия запас, на които плащат тлъсти заплати и които доброволно са подписали контракти, а искат да съберат формирования от хора, които нямат нищо общо с армията. Бъдете внимателни и при призовка се изнасяйте ако искате да сте живи.

18

Анонимен

преди 1 година

Не защото са нямали комунизъм а защото са имали и продължават да имат колонии.

17

Ебассси

преди 1 година

Сега и ако напишете колко е струвало на държавата тия БАНдити да се мотаят из цял свят правейки " анкети " за такова банално и безсмислено проучване ....

16

До 15

преди 1 година

До 15.Това е мнението на българина ,които никога не е излизал от БГ дето си мисли че на запад са едва ли не културни и възпитани .А като прекараш време там разбираш че са пълни селяни с разликата че е икономиката им е малко по добре защото са нямали комунизъм

15

Най много

преди 1 година

оценихме България, когато бяха наложени ковид ограниченията в цяла Европа. Тъй като имахме възможност в някакъв момент да пътуваме оказа се че тук практически ограничения няма, дори да има нещо официално обявено то не се спазва. Всеки си говори каквото си иска и има всички медии на разположение да критикува мерките и ковида. Даже да има обявени глоби те не се налагат или отпадат. Няма масови или системни проверки, а санкциите са минимални. Лекарства си купуваш свободно. Въобще Свободна България!

14

Анонимен

преди 1 година

AWE НЯКОЙ ЗАМИНАЛ ЗА МУЖИКИЯ ИМА ЛИ?

13

Република Чалгария

преди 1 година

Повечето мигранти не са "трудови"/икономически, а политически и културни, опитват се да избягат от селянията и простотията, които мутрите докараха през 90-те, а дъпъсъ и тиквата доразвиха през следващите години.

12

Извод

преди 1 година

Днеска само две ваши статии прочетох за тези, които искат да емигрират. Напишете и за тези, които избират да останат, защото искат да са до роднините си. Балансът би изглеждал като да работиш за чуждестранна компания дистанционно оттука. Затова съм в дилема дали дали да продължа да уча тук или в чужбина.

11

До 6

преди 1 година

Тя,простотията ходи по такива като теб.Ако заминеш,няма да ми липсваш.Предпочитам тук да останат умни,интелигентни и работливи.

10

до Такива много

преди 1 година

Да, не ги чакат, а в България са ненужни. Затова ходят в чужбина. А иначе, който не става в чужбина, не става и в България. Никъде не става.

9

Анонимен

преди 1 година

искат ама нямат желание хората

8

Анонимен

преди 1 година

Най-добре е да си останат тук,да учат,да работят и да се развиват.По-хубаво от дома няма.

7

От години

преди 1 година

пътуваме в Европа и ако в началото ентусиазма беше голям, защо в България липсваха много материални неща и защото беше много спокойно и сигурно сега е съвсем различно. Вече си стана опасно навсякъде в ЕС. В България вече има всичко каквото има и в другите европейски страни, макар понякога да е с по-ниско качество. До скоро беше и с по-ниска цена. Но вече не. Достъпът до природа в България е доста затруднен, но пък до изкуство е супер. Но най-вече задружните семества и приятели ги няма никъде.

6

Такива много

преди 1 година

Който не става, не става. Има много такива. Плюят държавата и обясняват колко по-хубаво е в чужбина. Като отидат, остават изненадани, че там никой не ги чакал.

5

Баба Вуна

преди 1 година

Нидей на *** бабо,ще те изложи с този голем Прищина.

4

Анонимен

преди 1 година

Хаха ко стана ве. Нали запада ви чакали с отворени обятия за разлика от лошата Русия. Да не се окаже че в Русия са се преместили повече от тези 6000 които са отишли на запад

3

Анонимен

преди 1 година

Искате да кажете, че в година, в кяоот все още имаше пандемични ограничения, война в Европа и мега инфлация, имало малко движение на хора? Аз съм потресен.