62

Анонимен

преди 1 година

Ако имах спестени пари веднага щях да избягам някъде на запад с цялото си семейство. Само това спира поне половин милион души да емигрират незабавно.

61

До 61

преди 1 година

Абе човек, ти данъци плащал ли си! В България данъка е 10 процента! Няма друг такъв в Европа. Да не говорим, че повече от половината хора не са чували, че се подават декларации и че се плащат данъци, ама и никой не ги търси. И кво ще ти вземе "Бибитко"? На босия цървулите! Никой не се интересува от тебе стига да не пискаш или някой друг нещо да не напише жалба против теб. Живей си живота.

60

Анонимен

преди 1 година

100% всички искат да емигрират в Русия, я в Сахалин, я в Татарстан или Чечня. Раят на земята!

59

Обикновен гражданин

преди 1 година

Всеки има право и може да пътува свободно, където иска ! Пътища много - свят голям !

58

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 63 - те при Бойко в последните години даже бяха почнали маллко по малко да се връщат. Сега пак на обратно. Така е. Пътуваме насам натам.

57

Анонимен

преди 1 година

ко се върне Бойко с дпс че заминат 80 000 , не 60 000

56

Стефан

преди 1 година

До Анонимен 54 - Българската общност не му е помогнала. Помогнало му е образованието (доктор плюс чужд език!). "Учи, сине, за да не работиш!" Хахаха...

55

Я па ти..

преди 1 година

До абе 32 Че то Русия си е за оплюване и подигравка. Я виж какво световна мизерия направи.

54

Гошо

преди 1 година

До Анонимен 39 - А в Торонто живеят над 150,000 българи. Важното е, че всеки може да живее там, където си иска. Това лошо ли е?

53

от 55

преди 1 година

Слагате минусите, но това са фактите, драги ми бивши и настоящи сънародници. Емигрантите полагате най-нископлатения неквалифициран труд и годишно печелите там, колкото аз в България с квалифициран труд. Факти, факти, факти. Единици са емигриралите лекари, зъболекари, архитекти, програмисти... Просто ви виждам. На запад пари за жилище и нова кола нямате. В най-добрия случай за редово къще в предградие със съседи пакистанци таксиджии. Да не продължаваме.

52

Анонимен

преди 1 година

ами, защотото само 10% имат желанието и мотивацията, да не кажа и акъла да го направят. Останалите са да изкарат някоя пара, живеят като скотове, но после са "гъзари" на Слънчака.

51

Анонимен

преди 1 година

Емигрират предимно хора, полагащи неквалифициран труд. А като ги знам за колко работят на запад- без да се обиждат, ама аз в София печеля (на 32 съм) на месец повече от тях за цяла година...

50

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен "Аз заминах като лекар специалист преди 13 години и нито за миг не съжалявам." - Българската общност ли ти помогна да започнеш като лекар?

49

До 45

преди 1 година

Ходили ли сте в Париж? А в Лондон? Лично на мен чужденци, които са посещавали България са ми казвали, че това което им е направило най-силно впечатление е че тук има САМО бели хора. Колкото до демографската криза в България е доста добре. Раждат се доста деца, в сравнение с европейските държави. Но пък българите традиционно не се грижим за здравето си и има голяма смъртност. Черногледството и завистта са най-големия проблем на българите - това ги убива.

48

Христо Христов

преди 1 година

Егати статията... но хубавата новина е, че ще приемем Украъна в ЕС и ще и помогнем да се възстанови!

47

Анонимен

преди 1 година

Аз заминах като лекар специалист преди 13 години и нито за миг не съжалявам. 90% от колегите ми в България искаха същото тогава, но не успяха по различни причини. Трябва и езици да знаеш, и да те изберат от някоя клиника и договор да подпишеш, който да ти продължат, но само ако те харесат. Така че не е лесно.

46

Общност

преди 1 година

Един познат в Германия, нещо обясняваше че еврейската общност там му помоглала да почне работа като надзорник(лийд) в ИТ фирма. Викам, мен българската общност в Германия най-много да ми помогне за работа да разнасям пакети или да разфасофам месо.

45

Кирчо

преди 1 година

До Такива много 7 - Защо трябва да ги чака някой? Отиват и работят. Ако не им харесва, връщат се. Какъв е проблемът?

44

Скоро и в Украйна

преди 1 година

В България министерството на отбраната започна да привиква мъжете които са служили за "опресняване" на военните умения.

43

Анонимен

преди 1 година

За наша радост (на тези, които живеем в България), но за жалост на нацията- огромна част от емигрантите полагат неквалифициран труд. Защото просто не умеят нищо друго. Обиколил съм цял свят и съм работил по какви ли не проекти. Срещал съм доста българи в чужбина в моите дигитални среди- успели, заможни. За жалост, само много малка част са такива. Останалото е шок и ужас откъм функционална грамотност.