87

Анонимен

преди 1 година

Хора, които си нямат абсолютно никаква идея как работи пазара пишат закони, еввала.Ако със закони ставаше да се правят пари, дайте да вдигнем минминалната на 100 000 лева, що не го правят? Щото 1 стотинка данък няма да съберат, с това решение ще стане точно това, още повече хора отиват в сивия сектор от най-засегнати области, а в някои случаи може и да уволняват, и вместо работа за 3ма да стане за 2ма.

86

Щерю

преди 1 година

За м. декември 2022 г. размерът на средната работна заплата в национален мащаб в БГ е бил 1860 лв. - т.е. МРЗ трябва да е 930 лв.

85

Анонимен

преди 1 година

В това не виждам нищо лошо, НО би следвало да се раздели всичко по региони, както е по света. Например- в София средната заплата според НСИ е към 3000лв. (реално е много повече заради сивия сектор) и минималната е ок да е 1500лв.. Но, простете ме, в едно село в северозапада, където можеш да се издържаш и с 500лв. месечно е нередно да има МРЗ 1500, поради простата причина, че тези региони не носят нищичко на икономиката заради неграмотността на жителите си. МРЗ според приходите за хазната.

84

Даскала

преди 1 година

Защо да не се плаща почасово или на норма като в другите европеиски държави,тогава да видим тея дето работят в администрацията и в парламента колко ще заработят,не повече от колкото да си купят кг. сол

83

Аноним

преди 1 година

Стига заблуждавайте с тази мин заплата както и онези черепи дето подхвърлиха някакви пари на пенсионерите Системата е за смяна тук цялата а това за мин заплата е подигравка

82

анонимен

преди 1 година

Това е истинска гавра с народа! Вече няма да гласувам, даже ще отида в общината да ме отпишат от изборните списъци! Нека да ги избират българите в чужбина! Вече 34 години геноцид, а при соца не беше кой знае какво!

81

Анонимен

преди 1 година

Убава работа ама депутатска. За какво ни е през 2024, за след 1 година. Ако не са разбрали инфалцията е тук и сега, а не догодина.

80

Истина

преди 1 година

Минимална заплата 850 лв = 425 при мин. заплата поне 1500 = 3000 лв при това планирана за 2024 е умишлен геноцид, който само корумпирани неморални политици могат да причиняват на народа си, и то след като своите огромни заплати увеличават всяка година с 30% дори и преди да заработи правителство и да отсъстват от заседания и да присвоятат ЕС средства. Крайно време заплати на управници да се определят от народа, а минималната с екзистициалния мин който сега е 1350 лв, на политици до 3 пъти>

79

Анонимен

преди 1 година

Хубаво, ама тази средна заплата няма ли да порасне до 2024?

78

Анонимен

преди 1 година

А СЕЩАТЕ ЛИ СЕ, ЧЕ ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА Е ОБВЪРЗАНА С МИМНИМАЛНАТА?

77

Анонимен

преди 1 година

ТО ПОНЕЖЕ ЩЕ ИМ ГАЛСУВАТ ТАКИВА ОТ ДЪНОТО НА ОБЩЕСТВОТО НА МИН. ЗАПЛАТА ЛУУМПЕНИ И ПЕНСИОНРРИ! ЗА ТВА И ПЕНСИИТЕ ПИПНАХА. ДРЪГИТЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ!

76

анонимен

преди 1 година

А до 2024 -та ще измислят как да не я дадат тази заплата. Сега идват избори. Проформа сме гласували, а после ще го отменим този закон. Пък робите да се оправят.

75

Една българка

преди 1 година

Големи умници! Можете да решите 850 лв чак през 2027г.,а??? Не-ща-стни-ци!!!

74

карачанаков

преди 1 година

Бсп то вместо да предлагат мин. заплата 850 лв по добре да предложат да се дават по 300 000 лв на разменени бебета .Тогаз и раждаемостта ще се увеличи и братята римляни ще забогатеят.12 месеца по 850 лв -10 200, 10год грубо 100 000 къде са 100 000 къде са 300 000,Действайте другари сега му е времето,докато е мътно, шарани се ловят в мътни води.

73

Анонимен

преди 1 година

Проверете Васил Велев как е, да не му е станало нещо.

72

Анонимен

преди 1 година

Начи, въвеждаме механизъм за автоматично увеличение на заплатите на чиновниците и депутатите (защото са обвързани с минималната). Това увеличение, вече няма да минава през парламента и медиите, а ще се самоувеличава, защото тези заплати ще влизат в изчислението на средната заплата, а някой заплати са упределени в "пъти" от минималната. Мда, за хората го правите нали ;)

71

АЗ

преди 1 година

Вие господа може ли да кажете честно с какъв месечен доход живеете на нашия гръб, ние гласуваме за Вас пълните си джобовете а народа кой го мисли как се препитава. Никакво гласуване повече.

70

Анонимен

преди 1 година

Внимавайте! Във фороума вилнее някакъв "милярдер със синя кръв"! Пише обижда и унижава всичко живо!

69

Анонимен

преди 1 година

Най гнусния чиляк е болшевика и русофила мисли си и си верва че, България е Руска губерния тия от *** до един са такива и все недоволстват от всички и всичко що се гласува в НС ,затова никога няма да ги стигнем по заплати и живот другите Европейци тия дърпат цяла България в пропастта болшевишка

68

НЕКСО - ШАРЛАТАНИ...

преди 1 година

РАБОТОДАТЕЛИ ЛИ СА.??........ ДА..... РАБОТОДАТЕЛИ СА НА 2 ПАРТИИ - ДБ, ПП.........КОЛКО Е ТЯХНАТА МИНИМАЛНА ИЗМАМА...??