107

Анонимен

преди 1 година

Това е безмислено - 50% от средната заплата за период започващ година и половина преди периода, за който е минималната заплата е безмислица. Ще трябва да намаляват минималната заплата. В директивата на ЕК се казва нещо съвсем друго. Минималната да е е по-ниска от средната за един и същи период (година).

106

селянин

преди 1 година

То и моето магаре тъкмо ще се научи да не яде от януари 2024!

105

селянин

преди 1 година

То и моето магаре тъкмо се научи да не яде...

104

Анонимен

преди 1 година

Много добре. Значи дитаме дупетатските, чиновническите и намаляваме на бачкаторти и средната си остава същата. Оттам и минималната си остава същата.

103

Гацо Бацо

преди 1 година

Няма значение че няма икономика в България - заплати ще има! Ще назначим всички на държавна служба като във Венецуела и ще крачим към светлото социалистическо бъдеще! Другаря Ким от Северна Корея ни показа че може да се живее и с шепа ориз на ден!

102

Ром"с

преди 1 година

Тези още не са го "уволнили" ,още ли взимат заплати ..?

101

Галина

преди 1 година

Частника укрива доходи и води робите си на минимална работна заплата! Плаща минимална осигуровка на роба.

100

Ванко 2

преди 1 година

Режимът в България се нарича ''клептокрация'' т.е. власт на крадците. Те си купуват народната любов преди избори но с парите на частния сектор, който е единствения които произвежда нещо и дърпа България напред.

99

Спасов

преди 1 година

"Като няма народа хляб да яде пасти!" Частния сектор е пребит от безумни закони и бюрокрации. България оцелява въпреки Парламента, а не благодарение на него!

98

Евлоги

преди 1 година

В парламента не знаят каква е разликата между заплата и социална помощ! С този популизъм ще отперем 80% инфлация като в Аржентина.

97

Пена

преди 1 година

Направете минималната да е колкото депутатската! В парламента раздават щедро чужди пари! Изгубили са връзка с реалността. Най-много да увеличат сивия сектор до 90% с тези "гениални" закони.

96

Анонимен

преди 1 година

3 млн българи в чужбина какво ни топли това? Тези закони за себе си ли ги гласувате? Парламента за какво ми е на мен?

95

Възмутен

преди 1 година

Браво БСП! Аз с 42 години стаж като инженер с пенсия 950 лв. и работещи на ниско квалифицирана работа с еднакви пари. Пак ще си вдигнат заплатите депутатите и длъжности , вързани с минималната заплата. БСП ръководство, вашите избиратели са на пенсия, а не на заплата. Няма да ви се дигнат гласовете на изборите!

94

ескимос

преди 1 година

Щом депутатските заплати правят равнис по средната (по 3 пъти), редно е и минималната така да се променя. Въпреки, че според синдикатите реалната минимална заплата трябва да стига за минимална издръжка, което към момента е към 1500лв. за човек.

93

Зозо

преди 1 година

Хахаааа, значи от 01.01.2024г. ще се напълнят бюрата по труда с такива, дето и сегашната минимална не могат да изработят /изкарат/ за месеца. Пък и най-много на МРЗ са в "Държавата" - държавна работа.

92

Възмутен

преди 1 година

БСП- върхушка, стига с този популизъм! Ще престанете ли винаги преди избори да предлагате безумни предложения. Как си представяте Айшето имитираща, че работи и подпираща се на метлата, пушеща цигара след цигара, някой трябва да и искара парите 850 лв плюс %клас за 30 год 2%/год=850+510=1340лв. заплата за оператор на почистваща единица( метла), повече от лекар в общинска болница....!!!? Баста....!

91

Анонимен

преди 1 година

Минималната заплата е едно от най вредните неща за икономиката. Това е груба намеса в свободния пазар. Нарушават се основните принципи на пазара на търсенето и предлагането. Нарушават се принципите на конкуренцията и оптимизацията на бизнеса. Изкуствено се принажда стойност и се произвежда инфлация! Вместо да се занимават със глупости защо не променят паричната система да се премахне инфлацията? Да вържат валутите към златото и да оставят капитала и пазарите да си свършат работата.

90

.!.

преди 1 година

Тук мързеливите коментиращи не разбират каква е полулистката идея на тая тъпотия. Минималната заплата няма да направи никой богат, НО ТЯ Е ТРАМПЛИН за увеличение на заплатите в държавната администрация. Примерно-архитект в общината взима 3 минимални заплати, кмета примерно 5, депутатите 20. Тоест, никой беден няма да стане богат, освен че тъпуннгерите се радват, че минималната скачала, всички в администрацията ще се облажат. Метачката и чистачката пак ще е бедна и пак без нищи,НО НЕ и Депутата!!

89

Комунист

преди 1 година

Минималната заплата трябва да е 100% от средната! Т.е., всички трябва да вземат еднакви заплати, защото всички ние се трудим усърдно!

88

Анонимен

преди 1 година

Искам да попитам като се вдигне минималната на 930лв с колко ще са вдигнат осигоровките.защото ако са вдигнат с 100 лв примерно то би трябвало и пенсията да се вдигно с толкова.иначе са получава че тука за една година ни вдигат три пъте мимималната и три пъте осигоровките а пенсията после която трябва да взема е я вдигат само веднъж и то с 50 лв