17

Анонимен

преди 1 година

Не се връщайте деца! Тук нямате бъдеще! България е змиярник от злобни и мързеливи хора , гето на невежи антиваксъри.

16

ПрофесОр

преди 1 година

Имаме голям наплив в СУ от Южна Америка и Африка за история на България . Завършват и директно почват лекарски практики обратно в родината си щото няма как да се провери какво са учили тук. Много ни ценят на Запат.

15

Анонимен

преди 1 година

С една дума, ако краката ти са ходили а главата ти е била другаде през време на образованието си оставаш същия аутсайдер,какъвто си бил и преди"школовката."Някой такива екземпляри завърна ли се в БГ и навлезнали в политиката са от същия сорт.

14

Анонимен

преди 1 година

Истината е,че там нещата стоят по друг начин.След като си завършил, ти препоръчват няколко места.Но след като си ги обиколил и си отговорил на няколко от въпросите им,те преценят по съдържание(на наученото)и така преценят професионалната ти"тежест"и сключват договор с теб.Инак на всеки кух отговор ти пишат 0 и така се оказва,че въпреки дипломата,си останал кух и без всякаква професионална"тежест"и не отговаряш на стратегическите им цели.И нямаш шанс.Това е.

13

Анонимен

преди 1 година

Имам позната, учеща в холандия. Ми ще се връщат, кво да правят в Холандия? После нито в Германия може да ид, ниито в англия .

12

Анонимен

преди 1 година

Защото и в нашите ВУз-ове има все още преподаватели с комсмолски ентусиазъм и бездарност стискат гъ3ери, че скоро изкуствения интелект ще кръстоса ксерокс с латерна и те няма къде да си четат лекциите от 1964г. За толкова години нищо не се промени. Висша математика във всеки факултет я преподават, все едно ще стават студентите асистенти след завършването. Трябва да завършиш 15 магистратури, докато започнеш малко да се доближаваш до реалността. В БГ висшето произвежда литературни дървени философи

11

Нина

преди 1 година

Нормално е 50% да се завърнат,независимо какво са учили.Там на работа приемат по успех.Отличниците остават,другите ги гони"носталгията и патриотизма".

10

Анонимен

преди 1 година

Бе що няма кандидати за Ф4анция(Сорбоната) Нали и там са "елитни."

9

Бозо

преди 1 година

До 5: Всъщност е доста трудно да те приемат да отидеш да учиш там. В сегашното положение пък съвсем. Иначе има българи и там, не се вълнувай.

8

до анонимен

преди 1 година

Абе щом "германците идват да учат в Бг" с нашето "реформирано и преструктурирано" образование, Европтъ я пиши тю-тю! Кът знам кви "доктори" излизат от нашите университети, започнах да ходя при Хемеопатитите (билкари по нашему)! -)))))

7

358

преди 1 година

Кой както се уреди.Дъщеря ми завърши в UK магистър и специализира докторантура по "Ракова генетика",общо учене 8 години.Реши да се върне в България.Потърси работа тук и след ,като и предложиха мотивиращата заплата от 1350 лв/бруто,си събра обратно багажа и Терминал2.Та наистина,кой както се уреди.

6

Рендету

преди 1 година

Отличниците остават там, двойкаджиите обратно у Бг! -)))

5

Анонимен

преди 1 година

И колко и какви инженери са се образовали там? Като ги попиташ какво са учили, назовават поне по 2-3 специалности за 4-5 години, значи тютлюгювеч. Що така от Германия идват да учат медицина тук, защо не пишете? какви неждународни икономически науки може да са учили, като не знаят езици извън английкски (евентуално собствения си друг) ? За мен висше училище без приемен изпит, не е сериозно.

4

Анонимен

преди 1 година

Много лошо!Няма ли кой да мотивира тези деца да се връщат у нас?Нали те са нашето бъдеще?

3

Зависи

преди 1 година

Ако учат икономика, бизнес администрация и подобни съчетания - няма смисъл... Поредните продавачи или телефонисти с висше образование. Е, ако са връзкари е друго...

2

Анонимен

преди 1 година

Нормално. Там може хем да си студентче, хем да имаш лека работа, хем да се изържаш и хем да не живееш в абсолщтна мизеия, а после имаш някакви преспективи.

1

Анонимен

преди 1 година

Е ми който както се уреди.