29

Анонимен

преди 1 година

Площада не се разширява ама нещо да си чул за стареене на материала и за натиск от колите върху паветата.Ама то само с Питагор и квадратно уравнение не става трябва малко и материалознание да се вкара

28

Архитект

преди 1 година

Чупенето е недопустимо защото в реденето са предвидени оригиналните петстенни павета, които да завършват полетата редени под ъгъл. Според мен тези специални елементи от паважа са откраднати и се подменят с парчета от базовото паве, а това е технически и естетически една ***.

27

Язе пък

преди 1 година

Си ги на вирам от задека и то подве

26

Анонимен

преди 1 година

До 26 Ами едва ли се изчерпва толкова лесно. Все пак площите са си същите. Площада не се разширява. Но ако всеки си чупи на воля колкото иска е нормално да свършат някога.

25

Факт

преди 1 година

Нормално Софиивкият Уни е построен с френски проект след корупция парите са окрадени и са направили ректората остатъка в нечии джоб

24

Анонимен

преди 1 година

До Бесен- Ти какво си мислиш. Че при Кирчо е нещо по-различно ли. Който и да е на власт схемата е една и съща. Има 10 фирми. Еднакво некадърни. Който и да управлява все една от тези 10 фирми ще спечели търга. Контролните органи обаче никой не ги следи. Това са чичковци и лелки пред пенсия и родата им е на позиции под тях които ще ги наследят. Та никой не се и сеща да погледне какво правят контролните институции

23

Стоко

преди 1 година

Това е наличният работен потенциал на обръча от фирми, всички квалифицирани кадри са или навън, или във фирми, които нямат шанс да спечелят обществена поръчка, т.е. не са част от обръча. На нашата жалка територия отдавна нищо не се съзидава с емпатия и страст, само се усвоява. Ние сме овце.

22

До 18

преди 1 година

А според мен дали склада не се изчерпва

21

Христо

преди 1 година

Майстор на павета взима по хиляда лева на ден. Като искате някой да ви реди, толкова е заплащането. Лесно правя по 20 хиляди лева на месец. Слава богу, че не си изгубих времето да уча висше и езици. Сега като ги гледам колко нещастни и стресирани са моите съученици учили много и работещи за смешните 8-10 хиляди лева на месец.

20

Анонимен

преди 1 година

Малииии 100 бона за едно паве.... Преди бях на квартира на Иван Асен 2, имах цели 3 на терасата.

19

Бесен

преди 1 година

Само като видя как се прави ремонт по гербаджийски на ключово място в столицата, не искам да си мисля какво се случва на други места! Ама cyльo си гласува за тиквата, вгъзpoждeнци и дпс мафия и бичи ракия с кисело зеле! Е как да има оправия?!

18

Анонимен

преди 1 година

Тези не са майстори, те са някакви неграмотни бачкатори за малки пари. Който е от София много добре знае как в годините назад, когато се ровеше под жълтите павета под брой се махаха, под брой се слагаха и никой не е чупил. Разликата е, че ремонтите тогава се правеха от майстори които могат да изчислят и да преценят кое как да стане. В Нидерландия никой не чупи павета, а ги реди. Тук сигурно и шефа не може да смята. Герберски фирми, човече.

17

Анонимен

преди 1 година

До 17 Ами според теб гении такъв,дали на склад някъде не се държат останали павета плюс парчета които могат да се използват. Ти как мислиш. Вероятно ги има,но някой го мързи да помисли,че трябва да им ги докарат,за да ги ползват.

16

Помнещ от 1968 год.

преди 1 година

Помня дядо ми нареждаше павета в гр. Лом. Бях на 10 годинки.Днес трудно ще намерите майстори за тази работа.

15

Вие сте тапички в БГ

преди 1 година

Тези павета са архаични и не се произвеждат никъде как да се напаснат частитр им освен с трошене на стари

14

Анонимен

преди 1 година

Поръчката била за 206 хиляди и общината ги е глобила за 100 хиляди. То с това качество скоро ще излезнем на печалба след още 2-3 ремонта. Друг е въпросът дали тези 100 бона глоба са платени или се обжалват и накрая ще станат 2 хиляди. Пък и защо никъде не се споменава как се казва фирмата и кой е собственикът

13

Анонимен

преди 1 година

На запад има специалност - майстор, който може да реди павета и когато наемат такъв, го питат и проверяват има ли опит в реденето на павета ... в БГ хващат първия ром от улицата, важното е поръчката да е взета, и рушветите да са отишли където трябва ... и после професори идват да проверяват как ромите редят паветата - пълен цирк, като цялата държава.

12

Анонимен

преди 1 година

До ФАКТ-разлика няма

11

Бесен

преди 1 година

Ярък пример за гербаджийска оправия! Да им е честита на софиянци!

10

До факт

преди 1 година

Ако майстора беше турчин,не ром със сигурност щяха да бъдат наредени правилно и качествено!