80

Доган

преди 1 година

Това не е ли оня Алибегов дето се дереше за КОВИД мерките преди година-две? До Бакшиша на обикновенните сервитьори ли облегнахте бе смешници.Тоя некъпан замазан и нечистоплътен ревльо се аргументира с тезата-обикновенния сервитьор при кандидадстване за кредит да може да представи и бакшишите.....абе аланкоолу тези тези ги разправяй пред баба ти Станка от с.Горно Нанадолнище......Що не легализираме със Закон и "бакшишите" за Държавните служители и Дупетатите- пък тогава за обикновените сервитьори

79

Мен

преди 1 година

Не, не - идеята на Алибегов е изобщо да не плаща заплати на своя персонал. Те да получават парите си от клиентите. А когато наема нови служители да им обяснява, как няма да получават заплата, но ще бъдат доволни, защото бакшиша е задължителен и видите ли "по пари ще ходят".

78

Tip

преди 1 година

Ще дам бакшиш на чист и спретнат, професионално обучен сервитьор, който е любезен и знае как да работи. На суль@ и пуль@ дето се почесва, влачи крака, на мърл***т@ с гнусен селски маникюр и не знае каква е разликата между Pinot Noir и Pinot Gridjio - НЕ! На Ричи ще му хвърля шепа жълти стотинки за *** и шампоан, да си по измие гнусната коса.

77

Анонимен

преди 1 година

Клиентите са реалните работодатели на ресторантьорите. Сега да допуснем че моят работодател е доволен от мен и накрая на година иска да ми даде бонус (бакшиш) в размер на една заплата да кажем. Понеже не съм ресторантьор, този бонус за мен ще бъде обложен с данъци и осигуровки, а за Алибегов трябвало да не се облага. Е защо? Нещо повече ли сте от другите?

76

Бай Шиле

преди 1 година

Не оставям бакшиш, за мен това е глупост! Ако трябва да платя на някой за добре свършената работа, то това е готвачът! Тя/той по цял ден стоят и се варят в кухнята, за да може накрая едни пикльовци да вземат бакшиш, че са носили една чиния без да я счупят. По тая логика и на магазинерката и фризьорката трябва да дадеш бакшиш. Крайно време е да спрем да ходим по заведенията, да се усетят малко кръчмарите, че по време на Ковид с тези облекчения и субсидии се оядоха много яко, а сега за още бучат.

75

Анонимен

преди 1 година

Начислява се 10% обслужване към сметката от заведението и готово, какъв НАП какви 10 лева. Не трябва да се работи за бакшиш а трябва да се работи за заплата.

74

Хептем

преди 1 година

Първо да си легализират заплатите.

73

Анонимен

преди 1 година

А НА БАКШИШИТЕ КАКВА ИМ Е РАБОТАТА, БАКШИША НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН АМИ ИМ ДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТА

72

Сервитьор

преди 1 година

Аз предлагам всички да спрат да ни дават бакшиши. Заведенията ще останат без персонал и ще бъдат принудени да ни повишат заплатите и да внасят реални осигуровки.

71

До 79

преди 1 година

И още нещо, не познавам програмист, който да работи за българска компания, защото сте мнооого назад в технологиите, и второ, не познавам програмист, който сборно да работи повече от 5 часа на седмица и 300 лева изкарвам на 30 минути от проект, 600 лева взимам на час ако искаш да ти се занимавам с проекта. Аз давал решения, ти не даваш нищо, затова си гледай оборота, че с богове в социалните мрежи ще ти фалирам бизнеса за 2 седмици.

70

До 79

преди 1 година

Оборотните не са твои пари, затова са оборотни, гледа се печалбата. Разбираш ли? Всъщност ако не са високоплатежните програмисти, ти няма да имаш нищо, защото ние създаваме работни места, а не ти. Не знаеш как функционира икономиката и не си наясно с много неща, а акциите всъщност са със сто процента печалба, но пак не си разбрал. А за жените, помисли си какво прави твоята, защото тъпча като пуйка една, която мъжът и се занимава да прави оборотни.

69

Анонимен

преди 1 година

Бакшиш се дава само ако си доволен от обслужването и храната...

68

до 78

преди 1 година

Cмешko, тия пари дето си ги спестил са оборотните на фирмата ми за 1 седмица. А такива като тебе заплатаджии ми изкарват 3-но на това което им давам и трудно ходят на заведение щото няма време. А в тия заведения които ходя и съм член няма да те пуснат даже, щото ще трябва да закриваш депозита. А акциите напоследък паднаха, та не е за продаване много. Най-обичам натокани ИТ-та къде не са виждали жена и с 300леа на ден си мислат че са фанали голяма далавера да ги скъсват от бачкане.

67

Към 77ия

преди 1 година

Като са пълни заведенията както казваш, защо ревете ? Дадоха ви компенсации, премахнаха ви данъците сега искате задължителен бакшиш ?!? А нещо друго не искате ли ? Вие ли сте най важните в тая държава, че само за вашите проблеми се пише по медийте ? Ами и аз искам задължително да си легна със Скарлет Йохансон....

66

До 77

преди 1 година

Разбира се, че има. ДОД се казва, ама от такива, които не могат да си представят, че някои ги осигуряват върху реалната заплата било то 4, 6, 10 или 50 хиляди на месец, не знаят това и си мислят, ме ходят по заведения са богати. Ами не си, скоро се присмивахме на 40 годишен като разбрахме, че няма поне 160 хиляди спестени и още поне 400 хиляди в акции. Ама човекът ходил по заведения. Хахахаха

65

Бай Х

преди 1 година

Държавата да ни задължи да даваме 10% бакшиш?! Този ненормален ли е? Отделно да ми облагат бакшиша с данък?! Удряте клиента с 1000% надценка, давайте им заплати а ако клиента е доволен от обслужването, ще даде бакшиш по своя преценка.

64

Анонимен

преди 1 година

Аре гербаджииският боооолук пак изпълзе от някъде... абе тарзан, сертификатче ще искаш ли преди да просиш бакшиш... или викаш за бакшиш не е нужен сертификат? На такива пооодлоги като тебе, дето принудихте един куп работещи за вас хора да се натровят, фалит им е малко! Заслужавате да висите с главата надолу, докато хората ви показват "благодарност" за делата!

63

Анонимен

преди 1 година

около ковид примерно лев два пет

62

Анонимен

преди 1 година

"Ние ви издаваме фискален бон за вашата консумация за 50 лева, а от устройството, по което вие плащате, излиза бележка за 60 лева. Тези 10 лева НАП ги смята за нереализиран оборот и кражба от фиска"....??? Алибегов не се пра'и на уллав, когато си издал фискален бон за 50 лв. а си изтеглил 60 от картовата сметка това си е кражба, и то не само от фиска, какъв ти е проблема да калкулираш 10 лв. сървис и да пуснеш бон за 60 лв, а да сетих се ще има и ДДС на сумата за сървис, а вие мразите да плащате

61

Анонимен

преди 1 година

смисъл да стане задължителен