73

Мето Надарения

преди 1 година

А в България парите за влакове и вагони са откраднати от Пеевски и Борисов. Затова нашите влакове пълзят с 30 км в час.

72

Анонимен

преди 1 година

160 км/ч е максималната скорост, с реално ще се движат с 40-50 км/час.

71

Анонимен

преди 1 година

Тука се движат с 60 и често се палят или излизат от релси.

70

Христо Христов

преди 1 година

Това "нaпълнo eлeĸтpичecĸи влaĸoвe" направо закопава "целите проводници" на Тодор Живков, което всъщност може би е народен хумор. ПП. У нас БДЖ все още използва румънски електрически локомотиви.

69

Анонимен

преди 1 година

Статия за Румъния в български сайт - тролвоете спамят за Русия отдолу... :D Понеже там нямат скоростни влакове като Сапсан (250км/ч), Ласточка и Иволга, които развиват до 200км/ч... Уникално *** сорсоиди :D

68

Анонимен

преди 1 година

След съдебната реформа в Румъния, вкараха в затвора: двама премиера, двайсетина министри, 60 съдии и прокурори, към 200 депутата и няколко хиляди чиновници, при нас, най-корумпираната държава в ЕС за 32 години осъдиха Владо Кузов за педофилия и Иванчева, която може би е невинна.

67

Анонимен

преди 1 година

Ех, а преди държавника Борисов, бяхме много пред Румъния.

66

Анонимен

преди 1 година

Криво-право, през 1989 г. в Румъния гръмнаха диктатора. А тук носят китки на паметника на нашия и ходят на пръсти, за да не разсърдят тов. мутрафонова. В момента измислени г?зрожденци събират подписи срещу еврото и последователите им реват колко е зле в ЕС. Сигурно мечтаят за руЦки тройки и кучешки впрягове в Сибир.

65

Анонимен

преди 1 година

До Ти да видиш.. Естествено, че влизат. Става въпрос за крайният резултат, рзделен на глава. Оттам идва благосъстоянието на хората. Номерът е с относително малко население да произвеждаш повече. Тогава хотрата имат по-добър стандарт.

64

Аноним

преди 1 година

Минимална заплата Ръмъния 2023г.Брутна 3000 леи(1200лв) нетна 760 лвМинимална заплата България 2023г.Брутна 780лв нетна 605 лв

63

Анонимен

преди 1 година

Гледам спорите за БВП на глава от населението (GDP per capita). Ами, към днешен момент разликата е под 10% в полза на Румъния. При нас сивият сектор дърпа брутално икономиката надолу. При тях е изкоренен. Ако го махнем, ги задминаваме по всеки показател. Стига се гледали негативно колко сме зле. Хич не сме зле. От първа ръка казвам, че в Румъния заплатите за една и съща позиция на Софтуерен архитект в една и съща компания са наполовина.

62

мдаа

преди 1 година

Борисов колко милиона даде за ония трета ръка локомотиви? Шитнахме помощ на Украйна за 500 млн. , на САЩ едни милиарди за самолети. А и колко кражби от тия магистрали, защото те не са такива, а имитация на магистрали. Кражби за милиарди, но наказани няма. А в същото време нямаме хеликоптери за спасяване, събираме капачки, локомотивите се палят почти всеки ден. Но в Румъния осъдиха някой и друг политик, а тук мафията от политици, прокурори и съдии се пазят.

61

пишман русофил

преди 1 година

Ние пък ще чакаме руски влакове. Нъц, нъц...!

60

Така е ..

преди 1 година

До Анонимен 71 И ти си прав.

59

Така е ..

преди 1 година

До Обективен 69 Вярно си обективен.

58

Анонимен

преди 1 година

Румънцте се родеят с французи, италианци, испанци, поради близостта на езика си, а не с руснаци като нас. Оттам идва разликата.

57

Ти да видиш..

преди 1 година

До дo 57 68 Децата влизат ли като бройка за изчисление на БВП ? Те не произвеждат продукция.Нещо като гражданска отговорност за кола. Колите не са граждани и не могат да носят отговорност. Не е по темата , но е глупаво. ГО трябва да бъде на шофьора.

56

Обективен

преди 1 година

За съжаление румънците 100 години да тичат назад, няма да ги стигнем. Но хората са много по-вярващи от нас, имат страх Божий, съвест и извършиха истинска декомунизация през 90-те години. А у нас комунистическите престъпници предадоха откраднатото от народа на синовете и внуците си - МухоБойковци, Станишевци и др. тям подобни, и резултатът е налице.

55

дo 57

преди 1 година

Ти май не разбираш, какво означава НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. Може да имаш половин милион население като в Люсембург, може да имаш милиард и половина като в Китай, важен е Брутният Продукт РАЗДЕЛЕН на броя на хората.

54

Анонимен

преди 1 година

Румънските манraли че ги направят на кочини за норматив, като започнат да си събуват чипиците вътре няма да може да се стои от смрад.