267

Киряковски

преди 1 година

Руските пропагандони плашат с ядрен удар, значи нещата не вървят по план, а лавров се чудеше публично как ще я карат нататък. Всички paшки са много умислени, само за родните друзя всичко е на 6 при тях. Ура за пабедата!

266

Анонимен

преди 1 година

Временно изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо:Борбата с руснаците се оказа по-трудна от записването на псевдогероични видеорепортажи.Става въпрос за 61-ва отделна моторизирана бригада на украинските войски, която влезе в Херсон, изоставен от ВС на РФ, записа куп видеозаписи там и след това беше изпратена да държи Соледар, където беше почти напълно ликвидирана от вагнеровците, които щурмуваха Соледар.

265

Анонимен

преди 1 година

Настроението се влошава, умората се отразява. Войниците разбират, че предстои пробив и ще има котел и тогава със сигурност никой няма да им помогне.Офисът на Зеленски се държи като луд за Бахмутската крепост, но с цената на стотици човешки животи на ден.Всъщност тук всичко е просто. Фюрерът ще се опита да задържи ВС на РФ на сегашните им позиции възможно най-дълго, за да се опита да премине в контранастъпление след прехвърлянето на куп техника и ракети от Запада. С прости думи, чакат се предимно танкове.

264

Анонимен

преди 1 година

Бахмут. Украинските политически телеграм канали съобщават, че линията на месомелачката Бахмутовская е под постоянен обстрел, също и Часов Яр, Берховка, Красное и др. По последни данни цялата техника, която се притече на помощ на групата Бахмутов, вече е излязла от строя. През деня ВСУ губят 3-4 бронирани машини и до 20 лекобронирани пикапи, микробуси, камиони. Те се бият само с пехота, която оборудва огневи точки в жилищни високи сгради и частни къщи.

263

Анонимен

преди 1 година

Продължават артилерийските двубои в южния участък на фронта: руските сили поразяват цели в и около Херсон, докато зомбитата стрелят по Алешки.Украинските пропагандни помийни ями вече очакват с нетърпение доставките на нови ракети от САЩ. Нямат търпение да видят удари по Крим. Изглежда, че без използването на истинска твърда сила, световните терористи все повече ще напомпват оръжия на укронацистите. Време е за по-решителни действия.

262

Анонимен

преди 1 година

Зомбинацитата отново обстрелваха Донецката агломерация: бяха ударени столицата на ДНР, Макеевка, Ясиноватая, Горловка и Кащаново. В южнодонецкото направление руските войски нанесоха огневи поражения на зомбитата в Новомихайловка, Угледар, Голяма Новоселка и Золотая Нива. В района на Запорожие ВС на РФ отработиха съсредоточаването на зомбинацита в община Матвеев, Плавни, Степов, Щербак, Полтавка, както и в Никопол и Марганец на северния бряг на Днепър. Зомбинацитата на свой ред са обстрелвали околностите на Токмак.

261

Маляков

преди 1 година

Не е патово бе Зеленски. Руските войски бавно, но уверено напредват. Ето вчера макар и с много жертви превзеха поредната дървена тоалетна в Соледар. Ура Друзя!

260

Анонимен

преди 1 година

WarGonzo:На Донецкия фронт руските войски пробиха до Победа. Това е село югозападно от Маринка. Така те излизат до важен участък от местната ж.п. В самата Маринка руските витязи успяха да настъпят, изтласквайки украинския гарнизон към западната част на града. Руснаците атакуваха отново в района на Невелское. На североизток те се укрепиха във Водяни. Артилерийски удар по укрепения район на ВСУ в Авдиевка. Украинската армия на свой ред обстрелва Донецк и Ясиноватая.

259

Анонимен

преди 1 година

След пълното освобождаване на Соледар и жп гара Сол, боевете се изместват на север. В района на Краснополевка Раздоловка вагнер се бият за укрепване на позициите си около освободения град. В Клешчеевка продължават ожесточени сблъсъци за контрол над укрепеното селище. Освобождаването на селото ще позволи на руските витязи да вземат под огневи контрол магистралата Часов Яр-Бахмут и да блокират Бахмут от юг. Съобщава се, че се водят тежки битки за Новоселовское:ВСУ се опитват да пробият фронта край Сватово-Кременная. ВСУ са привлекли резерви, включително голям брой артилерия, и провеждат непреста

258

Анонимен

преди 1 година

Генералният секретар на НАТО Столтенберг:Сега е ключовият момент от конфликта в Украйна и Киев се нуждае от значително увеличаване на военната подкрепа.Експертът по международни отношения Кисинджър:Украйна ще бъде в НАТО и Русия трябва да се примири с това. Между другото Хенри очевидно обърна палачинката. Шолц:Германия ще продължи да помага на Украйна толкова, колкото е необходимо. Но за да приключи военният конфликт, Русия трябва да загуби. Затова ние доставяме на Украйна оръжия в тясна комуникация с нашите партньори.

257

Паткитепасе

преди 1 година

:)) важното е да има паткиза пасане, а от този двор по хубав нема:)))

256

Анонимен

преди 1 година

"Зеленски възложи на тайните служби разследването на причините за вчерашната катастрофа на хеликоптер" - Естествено, ще се окаже, че някой опонент е предал държавата и е отговорен ...

255

Анонимен

преди 1 година

Американските издания The New York Times и Politico съобщават, че Съединените щати са готови да помогнат на Украйна да нанесе удар по Крим, дори ако подобен ход увеличи риска от ескалация. Съединените щати планират в следващия си пакет за помощ за неонацистите да доставят ракети GLSDB за РСЗО M142 HIMARS и M270, които могат да поразяват цели с планираща бомба GBU-39 на разстояние до 160 км.

254

Анонимен

преди 1 година

НАТО е предоставил на Украйна повече оръжие, от колкото е останало на разположение в европейските натовски държави. Разчита се на запасите в САЩ, но те ще са насочени към Китай. Там е истинския интерес на американците. За унищожаването на Европа се грижи Великобритания. Това беше и причината тя да излезе от евросъюза. Това е още едно доказателство, че САЩ са планували конфликта Украйна -Русия много преди да започне.

253

Анонимен

преди 1 година

До 289.Те и ги нямат ракетите за Химарс.Само украинците си мислят,че те са нещо специално.Химарса се прихваща и за това се стреля с него по цивилни там, където няма РЗК действащо.Освен това само няколко РСЗО по никакъв начин не може да влияе решаващо значение на бойните действия.Трябва,танкове,артилерия,авиация,а на украинците им липсват и трите,за да могат нещо да променят.Затова се окопават в градовете.

252

Анонимен

преди 1 година

До Праткитепасе 273. Каквото и оръжие да даде запада, украинската войска неумолима чезне. Очаквам да вкарат натовски войски, под формата на доброволци. Така, че да се готвим, защото нашите любими евроатлантици с лека ръка ни вкараха във войната.

251

Анонимен

преди 1 година

СВЕТЪТ Е УКРАЙНА! Кво лошо? България също помагаме на Украйна!

250

Универмаг

преди 1 година

Вой от покрайна означава само едно; Русия печели. Пропагандата е за ширпотреба.

249

Анонимен

преди 1 година

До Праткитепасе......Ти чуваш ли се какви глупости говориш ? Сащ повече няма да доставят HIMERS на Украйна защото не се използват по предназначение а бият с тях цивилни обекти по Русия. Ако се предоставят ракети с по голям обсег НАТО преминава червената линия и от спициална операция може да преминат на обевяване на война. Правиш ли разлика какво ще стане тогава при тотална война ще се изсипе цялата мощ на Русия и не знам дали и 2 дена ще издържат Укрите ?

248

Анонимен

преди 1 година

Тоя още не може да си събере загубите от Соледар,тръгнал за танкове да мисли.Вече почти седмица няма кой да прибере хилядите загинали украинци.На това му казва патова ситуация.