86

Анонимен

преди 1 година

ай ти услугите са скъпи, клиентите нямат пари за хляба вече, айтито може да почака

85

Анонимен

преди 1 година

И как преценихте от едномесечен спад, че ИТ секторът се е наситил на персонал. Това някаква трайна тенденция ли е, защото тогава може да се твърди това, което е в заглавието? По тази логика и ресторантьорството и другите браншове са се наситили. А при тях всъщност има силно изразена сезонност. Декември е нормално да не е месец с усилено търсене на персонал - повечето служители (включително и HR-ите) половината месец са отпуск или почивка.

84

Анонимен

преди 1 година

За жалост 90 на 100 не знаят какво е хекс дори.... или пък md5. Това да цъкаш игрички, да си преинсталираш щайгата с боза не те прави ИТ

83

Анонимен

преди 1 година

53 Никой не мрази IT индустрията, а само тарикатите от този сектор в България, които гласуват за Киро дето раздава кодовете. Хакерите, които манипулираха машинния вот, са точно от IT индустрията в България.

82

до 94

преди 1 година

какво общо има тази статия с политиката ?? ай -ти-та е имало по времето ПП , ГЕРБ, НДСВ, БСП, че даже и при БКП ( правеца да не го пропуснем) . или си тук само да си тролиш

81

Кико

преди 1 година

Нашите БГ програмисти разработват софтуер за чушкопеци на Майкрософт с вертикално излитане. Бегайте от България че духа на бай Тошо е още жив и всички кадърни ще бъдат разстреляни.

80

Анонимен

преди 1 година

Младите, умните и красивите, са кариеристи, усвоили са много добре, как се прави успешен ПиАр и как се печелят милиони, и милиарди. При това искат всичко сега и наведнъж.

79

Петров

преди 1 година

Поради 80 годишната си дружба с Русия, българския народ е оскотял, озверял и оглупял тотално.

78

Анонимен

преди 1 година

Точно така, откакто ПП се провали IT сектора даде заден. Технологичните тарикати си правеха планове за светло бъдеще измерване в още милиарди, докато Киро просто раздава кодове и им осигурява благоприятна правна среда. Затова не са в САЩ, или в друга развита страна, а у нас. Е, ще трябва да свалят гарда. Стига лапане.

77

Анонимен

преди 1 година

Логично: Няма повече пари за крадене, следователно няма повече пари за пране, следователно сферата на услугите(най-вече ИТ), чрез която най-лесно се осъществява изпирането, се свива.

76

Boss

преди 1 година

Някъде да съм написал колко пари правя? Има месеци в които служителите ми печелят доста повече от мен. Но са ми служители. И да, отнасям се с уважение защото без тях не мога. Но все пак, интелектуално да ти го кажа: свободата Санчо....хайде със здраве че ти свърши почивката.

75

do 53

преди 1 година

,,Нямат толкова акъл, по трудно се краде и трябва да се бачка яко" Хаха, ами откъде мислиш идват парите за вашите безсмислени виртуални проекти. ИТ секторът в БГ не е нищо повече от перачница на краден капитал. Някой беше написал как ИТ секторът бил прозрачен. Да връщате няколко процента в хазната, но то това е смисълът на прането.

74

Кърник

преди 1 година

Слагам гипсокартони в Англията, 4000 пандура чисто на месец някакви програмистчета и такива дето вдигат телефоните за 2 бона на месец ми се правят на отворени... Хахха, пълен смях, като ви гледах по Коледа какви са ви цените в магазините и ресторантите...

73

Анонимен

преди 1 година

Ся сигурно най-после ще успеят да поддържат на електрическото управление да не му падат сайтове и сървъри.

72

до 87

преди 1 година

Всеки, който продава услуга, има шеф- в общия случай е клиент. Ама си далеч от интелектуалния труд, че да го знаеш. Ти си от аутсайдерите "сам съм си шеф", получаващ месечно, колкото ИТ спец на час и мислещ се за много велик.

71

Boss

преди 1 година

Тук явно има състезание на кой му е по- малка заплатката....голяма, малка, заплатата си е заплата. Знаете колко получавате и тва е. Работите за друг. Имате шеф. Репчете се колкото искате, работници сте.

70

До 17

преди 1 година

Софтуерните архитекти по принцип са кът. Все пак това не е като да станеш някой web developer или QA(с цялото ми уважение към тези направления), иска се сериозен background. Нашия седнал да се жалва, че нямало, пък той давал мило и драго завалията. Ще си чакаш да наемеш някой от на Наков курсовете за архитект, те понеже там не са прохождащи в сферата, а са врели и кипели в IT индустрията, та чакай си и се жалвай. Май само на интересен се правиш тук, но и това не ти се отдава.

69

Poker Star Anthony

преди 1 година

Аз съм професионален покер играч и правя в пъти повече пари от IT - тата, а нямам и средно образование, АХАХАХАХАХАХАХА !

68

Анонимен

преди 1 година

Тюх, ами сега? Великите IT-та с какво ще плащат заемите за великите си апартаменти, великите електрички и още по-великия стандарт на живот с пътувания в чужбина? Шегувам се, знам, че повечето от сектора не разполагат с подобни екстри, но не можах да се сдържа, защото тук един-два тролея на козяк току ми обясняваха какви са големи IT-та, пък аз съм склададжия и тираджия. Дано нещата да потръгнат навсякъде, но не ми се вярва, започваме да берем плодовете от санкциите.

67

Иво

преди 1 година

Днес си оправи сметката с гипсокартонджиите. Правихме реконструкция. Ся ще ви кажа цените в Пловдивна квадратен метър.. за таван 28лв, предстенка 26лв, къфар на П 30лв, шпакловка с лента 16лв. Та ние имаме 136м2 тавани, 82м2 предстенки и 16м2 П куфар. Това всичко се шпаклова.... направиха го 3 момчета за 10 дена.. сметнете кви парички си изкарва един кадърен човек