14

Соца е бил глупост.

преди 1 година

До 13. Соца ви пропадна, защото коминягите са направили куп глупости, но основно защото са унищожили частната инициятива. Държавата има огромни ресурси, но е не ефективна. Частника няма ресурси но е изключително ефективен. Давам пример, където живея общината ремотира автобусна спирка. Мобилизира няколко бригади, докара тежка техника, затвори цяло кръстовище и седя така 2 месеца. Частник пред тях си напълни цял контейнер за ***, който блокира само половината планто и го изнесе за половин ден.

13

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 6 това се оказва обиране на баллъците без война

12

Анонимен

преди 1 година

До 12. Парите не са в хората, защото отдавна са изхарчени за битово потребление, телевизори, коли, перални или недвижими имоти. Тези пари бяха като цунами в икономиката. През 2021 много фирми регистрираха огромни двуцифрени ръстове в продажбите. Аз работя в такава фирма - миналата година имахме почти 30 процента ръст и не успявахме да доставим стока. Сега тази пари са в банковите сметки на собствениците на бизнеси и в имоти. Не са в хората. Затова сега всеки реве за повишение на заплатата.

11

Хитруша

преди 1 година

Всеки се прави на хитър и иска да *** В резултат и мързеливите и клатикурковците си живеят добре другите теглят ярема демек уравновиловка като при соца. Той и затова пропадна защото кадърните драпаха за работа навън кой в Коми кой в Либия кой по корабите

10

Укр К19 са извинения

преди 1 година

Прекалено голям процент от парите се инкубират в малък процент хора и реално стоят затворени. Не са част от икономиката и не се въртят. Политиката с ниски лихви беше провал. Дефакто парите в движение намаляха, защото бяха бързо прибрани. Хората обедняха и се чувстват зле. Протестите в Франиця, Италия го доказват.Хората нямат пари за нова кола, за нова къща, дори дизала им е прекалено скъп и малко увеличение се усеща. Защо? Къде са парите, които ЕЦБ спусна в движение? Знаем че те не са при хората

9

БАНко

преди 1 година

ПОЗОР СТЕ , НЕ С ЗАПЛАТИТЕ ,А С МАЛКОУМИЕТО СИ !!!

8

Анонимен

преди 1 година

Много е готино, докато взимаш 50 хиляди евро месечна заплата, плюс още куп привилегии, да четеш морал на другите, как им се повишавали прекалено бързо заплатите! Тая нагла баба е за гилотината!

7

Анонимен

преди 1 година

Тая офца вместо да изнася никому ненужни речи, да вземе да свърши малко работа! Хайде лихвите резко на 15% пък да видим какво ще остане от инфлацията! 15% основен лихвен % и 15% безработица. Ха да видим дали Вивакомци ще вдигат цените през 6 месеца, а?!

6

Анонимен

преди 1 година

Тези хора наистина ни мислят за страшни баалъъци. Като пуснеш печатницата, предизвикваш инфлация, защото в икономиката има много пари т.е голямо търсене и недостатъчно стоки. Това води до покачване на цените и след това и на доходите до нови равновесни нива. После инфлацията пада. Друг вариант е рязко да вдигнеш лихвите, за да свиеш икономиката и да изтеглиш излишните пари. Това се учи по макроикономика в първи курс. Ама нали и лелката трябва да имитира дейност и да си оправдае огромната заплата

5

Анонимен

преди 1 година

Колосална наглост. Само преди две години, институцията, управлявана от тази антипатична личност, напечата без каквото и да е обезпечение 1,4 трилиона евра и ги изля в икономиката под формата на Ковид помощи, за да си седим в къщи. И какво точно очаква сега да се случи!? Хората взеха да пазаруват като луди, това повиши цените и предизвика инфлация. Сега заплатите бавно ще се нагодят. Резултата просто ще е че ще купуваме същите неща на по-високи цени. Обезценка на валутата се нарича това.

4

Анонимен

преди 1 година

Лагранд и политиката на ЕЦБ е виновна за рязкия скок на имотите от 2008-*** насам. Първо в Испания, после в цяла Европа., сега и в цяла европа. Махна лихвения процент и големите акули по стар феодален принцип решиха да си вземат налога от простолюдието. Говорим за Западна Европа. И там сега не можете да си изплатите каквото и да е, със заплатКА.

3

Анонимен

преди 1 година

Не сравнявайте комунистическа България с нормалните страни. Тук заплатите са мизерни след 1944 г.

2

Били се повишили

преди 1 година

През 70-те хората са работили около 10-20 години за да си купят къща с две/три детски стаи. Сега работим по 30-50 гоини да изплащаме двустаен апартамент. Пък в двустайния няма детска стая.

1

Пак

преди 1 година

Глупости