28

Факт

преди 1 година

Цитат: Ако погледнем целогодишното повишение то е малко над ръста на инфлацията за миналата година. >>> Е, винаги може да се намери кратък период, в който нещата са обърнати. За две години 2021-2023 МРЗ се вдига с 9,86%, на за последните 24 месеца с публикувана от НСИ инфлация, тя е 25,5% а когато излязат и данните за декември 2023 ще е още по-висока или с други думи инфлацията е много по-висока от повишението на МРЗ.

27

Янков

преди 1 година

За последните 10 години ГЕРБ и ДПС са създали около 5 нови работни места. И тези работни места са за чистачки и секретарки с двойно предназначение. Половин милион Българи са напуснали държавата за тези 10 години. Никой не иска да стои в бедна, корумпирана клоака в която сметката ти за парно е по-голяма от заплатата.

26

червени капиталиДСти

преди 1 година

Разбира се, поДСтавени лица. Цял свят ги знае!

25

Анонимен

преди 1 година

До 18. И на тебе не ти разбира главата. Първо Карал Маркс е с истинското си име е Мордухай. Завършил е социология ,а политическия му проект е философски. Не е учил или разбирал от финанси, пазари, икономика. Умира в крайна бедност в Англия без да подпиши " манифеста на труда" Пролетарии от всички страни съединявайте се.

24

радомир

преди 1 година

Не вдигайте заплатите, не е редно да се вдигат и така да се увеличава потреблението и инфлацията. По-добре е да имаме една кратка шокова терапия за 2-3г. и така да оправим дереджето.

23

Крадомански

преди 1 година

Палячовците съвсем за богове се взеха. Какво може едно икономистче? Да лъже, да краде и да ***.

22

Анонимен

преди 1 година

И сега какво излезе, че Асен Василев е прав и бюджета завърши под 3 % дефицит, и всички от ГЕРБ и ИТН трябва да си изядете дипломите. Или сте лъжци или най-големите некадърници, а простия пожарникар дето вещаеше голям дефицит за пореден път доказа че е много ***.

21

Стойчо

преди 1 година

Заплатите в България се вдигат изкуствено от политиците без да се отчита че БГ икономиката е трагедия и не може да си позволи тези заплати. Затова 60% от БГ икономиката е в сивия сектор. Тоест политиците създават и увеличават сивата икономика.

20

Анонимен

преди 1 година

Тоя не беше ли касиера на Мафията ГЕРБ-ДПС?

19

Анонимен

преди 1 година

Само при определени условия, каквито в България няма, вдигането на заплатите вдига и инфлацията. Не случайно в държавите с високи заплати инфлацията е по-ниска, а в държавите с ниски заплати инфлацията е по-висока.

18

фермер

преди 1 година

На мене ми е добра при инфлацията. Така вдигам цената и аз спокойно. Добре е. Е трябва трябва да давам по добър продукт . Трябва да работя по вече . Доброто е че се увеличават клиентите. И така върви живота.

17

Анонимен

преди 1 година

До 9 Анонимен До 3. Нищо Нети разбира главата от икономика. . . . социолога Карал Маркс. . . НЕГРАМОТНИКО, ТОЙ Е ФИЛОСОФ И СЕ ПИШЕ КАРЛ МАТКС.. . Соц. Икономиката на планирано , контролирано, централизирано , народно стопанство. НЕ Е ПИСАЛ НИЩО ЗА НАРОДНО СТОПАНСТВО . . Не на свободен пазар в свободно общество както е ЕС ,САЩ и развитите държави. . . СЛЕД КАТО БЪЛНУВАШ ЗА НАРОДНО СТОПАНСТВО, ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО? ПО ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ИМА ЛИ?

16

Анонимен

преди 1 година

Всеки среден икономист, дори тези от Банкянския ПУЦ знаят, че вдигането на заплатите помпа още повече инфлацията, а пенсионерите съвсем изнемогват....

15

Анонимен

преди 1 година

Ех, а при банкянския крадлив похотливец какви заплати взимахме ......Отделно от това всичко беше без пари......Всеки имаше по чекмедже пълни с пачки и кюлчета......

14

Анонимен

преди 1 година

Ако Бойко Борисов върне всичко което е откраднал ще има аутобани между всички големи градове в България. А сега какво - дупка до дупка. Парите за ремонти на пътищата също са окрадени. Ако Бойко върне крадените пари минималната пенсия в България ще стане 2000 лв, а минималната заплата 5000 лв.

13

Анонимен

преди 1 година

Домусчиев се сърди че дава високи заплати от 500 лева и нямало желаещи. Щели да внасят хора от Судан ама те не могат да четат и пишат. Но какво от това? БГ феодалистите обичат ефтинията! Такива са "гербавите" бизнесмени.

12

Анонимен

преди 1 година

Аз вярвам на това, което виждам, а не на стъкмистиката. Народа харчи като обезумял. Да, инфлация има, но народа има повече пари, отколкото инфлацията може да стопи.

11

Анонимен

преди 1 година

Кога заплатите не са изоставали от инфлацията? За пенсиите да не говорим.

10

Анонимен

преди 1 година

Това е традиция и при Боко герб ни дьържаха с най ниските доходи докато те караха бентлита купуваха острови имоти и какво ли не

9

До 9

преди 1 година

Умника Петков, смотан с купената диплома и Хасан вместо да наливат пари в икономиката теглиха заеми да раздадат на пенсиите, сега мили няма да имате увеличение на заплатите, защото трябва да има растеж, когато няма инвестиции и развитие, а се спират проекти няма да имате повишение.