126

Анонимен

преди 1 година

Затъмнение в:Сумска област,Николаев,Харковска областчастично затъмнение),Житомир (частично затъмнение),Одесачастично затъмнение),Проблеми с водоподаването в: Запорожие,Житомир,Одеса,Смрадлика.Освен това заради проблеми с електричеството има сериозни закъснения на влакове в цялата страна.

125

Анонимен

преди 1 година

Ударени са инфраструктурни съоръжения в:Одеска област (Одеска ТЕЦ-2, електрически подстанции),Виницка област,Днепропетровска област, Запорожка област,област Кировоград (ТЕЦ Кировоград),Киевска област, Запорожие.

124

Анонимен

преди 1 година

2,5 седмици след последните ответни удари срещу Украйна, ракетната атака е възобновена.Вероятно за това са допринесли днешните нападения с дронове на летищата Дягилево (Рязанска област) и Енгелс (Саратовска област).Руски ракети вече донесоха проблеми с електричеството, водата и газа в няколко големи града.В момента знаем за ракетни удари в:Кировоградска област,Одеса,Одеска област,Запорожие,Запорожка област,Виница,Виницка област,Харковска област (Лозовски и Волчански райони)

123

Анонимен

преди 1 година

Днес около 15.00ч.(московско време)беше нанесен масиран удар по системата за военно командване и управление и свързаните с нея обекти на отбранителен комплекс, комуникационни центрове, енергийни и военни части на Украйна с високоточни оръжия с въздушно и морско базиране. Целта е постигната. Всички зададени 17 обекта бяха поразени. В резултат на удара беше прекъснато прехвърлянето на резерва на ВСУ, чуждо оръжие, военна техника и боеприпаси в районите на бойните действия по железопътен транспорт.

122

Анонимен

преди 1 година

Сутринта на 5 декември киевският режим, за да извади от строя руските самолети за далечна авиация, направи опити да удари с реактивни БПЛА съветско производство, военните летища Дягилево в Рязанска област и Енгелс в Саратовска област.От ПВО на руските въздушно-космически сили,украински БПЛА бяха прехванати летящи на малка надморска височина.В резултат на падането и експлозията на руските летища на останките от реактивни безпилотни самолети, обшивката на корпуса на два самолета е леко повредена.

121

Слепок

преди 1 година

До нн Ха, ха, ха, ха ... смени белото!

120

Шолц

преди 1 година

Просто мълчи!

119

Анонимен

преди 1 година

Министерството на вътрешните работи на Молдова съобщи, че близо до Бричен е намерен обект, подобен на ракета. Предполага се, че в Молдова е паднала горна степен от ракета за ПВО 5В55Р С-300ПС, която е на въоръжение в Украйна.

118

Анонимен

преди 1 година

Експлозии в района на Лвов.Област Хмелницки също.Херсон-експлозии. Ракети излетяха от Джанкой в Крим.Експлозия в Харков.РСЗО с голям обсег работят по цели в района на Харков.Днес беше първият ден от последния масиран удар, когато Украйна се опита да въстанови графика за почасови спирания. От "Украински железници" съобщиха за забавяне на движението на влаковете поради прекъсване на електрозахранването.

117

Анонимен

преди 1 година

Към Киев летят голям брой ракети. Украинските сили за ПВО се опитват да свалят ракети. Взривове в района на Киев, както и в контролираната от Киев част от Запорожка област. Интернет изчезна в Киев. Нови експлозии в Краматорск. Кабинетът на Зеленски моли гражданите да отидат в укритията.

116

Анонимен

преди 1 година

Обикновено Русия използва тактиката на три вълни в един удар. Първите две са планирани и вървят една след една. Третият - контролен - довършва тези, които не можаха да бъдат ударени от предишните две вълни. В цяла Украйна е обявена въздушна тревога. Ракети в Днепропетровск и Краматорск. Съобщава се за ракетни групи, които вече са навлезли във въздушното пространство на Централна Украйна.

115

Анонимен

преди 1 година

Ха ха. Империя Украйна ще превземе целият свят. С тонове кокаин се постига всичко.

114

Анонимен

преди 1 година

Започна масирана ракетна атака срещу Украйна.Медиите съобщават,че Ту-95 са изстреляли най-малко 50 ракети.Има и пускове от Черно море. От Крим съобщават:Беше шумно в небето над Крим, самолетите изстрелваха ракетите си,плюс изстрелвания от кораби на Черноморския флот на Руската федерация.Има все повече и повече ракети.Изстреляни са акети в регионите Харков и Полтава.Освен това се появи информация за изстрелването на втората вълна ракети към Украйна.

113

Анонимен

преди 1 година

В околностите на Пивничное (Кирово) щурмови отряди на 56-та бригада на ВСУ се опитаха да пробият отбранителната линия на руската армия, но атаката беше отблъсната и 56-та бригада отстъпи, губейки 20 души убити и ранен.В района на Лисичанск продължава настъплението на ВС на РФ към Белогоровка. В района на селището се водят боеве с подкрепата на артилерия и авиация.

112

Анонимен

преди 1 година

В района на Соледар военнослужещите от ВС на РФ пробиха отбранителните рубежи на 10-та гвардейска бригада на ВСУ в Яковлевка, заемайки два взводни опорни пункта (ПС) и три ВП в Белогоровка. Украинските артилерийски части водят баражни удари по Яковлевка и Белогоровка, а мобилните системи за ПВО действат в района източно от Соледар. На участъка Торецки (Дзержински) бойците от ВС на РФ водят настъпление на линията Шуми-Новгородское.По време на боевете частите на 5-ти десантно-щурмов полк на ВСУ напуснаха редица позиции.

111

Анонимен

преди 1 година

Отряди от германски и чешки наемници пристигнаха в околностите на Бахмут за укрепване на групировката на войските, а части от 57-*** мотопехотна бригада на ВСУ бяха дислоцирани на позиции на магистралата Бахмут-Соледар.Артилерийска батарея в размер на 11 установки беше прехвърлена от Покровск с железопътен транспорт. В Ивановски се оборудват допълнителни взводни опорни пунктове, в селището са доставени боеприпаси.

110

Анонимен

преди 1 година

Руските войски продължават боевете в секторите Бахмут и Соледар. Украинското командване прехвърля резерви за възпиране на настъплението на ВС на РФ. В района на Бахмут щурмовите отряди на ЧВК "Вагнер" пробиха отбраната на ВСУ в Опитное и в югоизточната част на Бахмут, изтласквайки украинските части от фронтовата линия.Предстои щурм срещу украински позиции в покрайнините на Клешчеевка, където формирования на 53-та механизирана бригада на ВСУ се опитват да задържат настъплението на ВС на РФ.

109

Анонимен

преди 1 година

Тревога за въздушна атака в източните и централните части на Украйна.Тревога е обявена и в южната част.Украинските политически телеграм канали съобщават:Ако ГРУ наистина е извършило диверсия на летището в Енгелс и е повредило самолети,тогава Украйна днес/утре може да бъде масово изключена от електричество.Всяко действие има последствия.Нашето ръководство от функционери в офиса на Зеленски разбират това и те знаеха какво правят.Но пак забравиха да предупредят украинците."

108

Анонимен

преди 1 година

Боевете за Опитное продължават и в източните покрайнини на града. В района на Курдюмовка бяха отблъснати опитите на ВСУ да възстановят загубени позиции. Според украински и западни източници загубите на ВСУ в Артьомовската месомелачка през последните дни достигат 500-800 убити и ранени дневно. Поддържането на такива темпове на съкращаване на ВСУ в района на Артемовск в средносрочен план ще има последствия не само върху Артемовския участък на фронта.

107

Гирмания

преди 1 година

Като най силна държава в Европа, трябваше да гарантира стабилноста и! Да осигури, че Минският договор си спазва! Да остане неутрална между Изтока и Запада, каквото е и географското и положение! Но как, как като Германия от 1945 до сига не е северенна държава??