8

Анонимен

преди 9 месеца

В България инфлацията е голяма заради свитото потребление. Логиката не е сложна. Принципно търговците би трябвало да печелят от голям оборот, а не от единични продажби, но в България е обратното - заради мизерните доходи потреблението е свито и търговците разчитат на единични продажби на силно завишени цени. При увеличено потребление, цените могат да паднат.

7

Анонимен

преди 9 месеца

Путин е виновен.

6

Анонимен

преди 9 месеца

E, накъде да ходят цените след като се наливат помощи за борба с инфлацията? Продавача като види, че има търсене и надува нагоре. Търсене има щото се наливат милиони в помощи и опашките в събота на касите в хипермаркетите са огромни. Като няма лев, като няма кой да купува и цените ще падат. Най е сладка отстъпката на горивото за съседа с джипа, който харчи 20/100. На него му идва доста добре. На бедните не им влияе.

5

Анонимен

преди 9 месеца

Поскъпване, поскъпване,, ... така е в светлото капиталистическо бъдеще.

4

Анонимен

преди 9 месеца

Е как бе, нали Тиквата спечели. Не намали ли цените?

3

Анонимен

преди 9 месеца

Хлябът при ГЕРБ поскъпна с 100%, а след ГЕРБ с 40%. През 2009 един хляб от тези, които купувам струваше 60 стотинки, а през април 2021 вече беше 1,20 лева. Сега е 1,70 лева.

2

Анонимен

преди 9 месеца

А светлото евроатлантическо бъдеще кога ще почва ? Щото от 15 години сме роби на Брюксел а все повече хора се самоубиват ? Колко години да чакаме светлото бъдеще като членове на ЕС .

1

Обективно

преди 9 месеца

Няма да умрем от глад! Ще ядем от Неосновните ! Луканка , пържоли, сирене, домати, авокадо...:)