50

Аз съм

преди 1 година

Работя като механик в цех за обработка на метали. Работата ми е отговорна! От нея зависи безопасността на работниците и техниката! Заплатата ми е около 1200 лв. Не ми стигат! Но това са фактите! Ако направят минималната заплата 850 лв. ,а в същото време, моята заплата остане не променена, напускам и отивам някъде да вея крачоли за 850лв!

49

Валентин

преди 1 година

Да, ама не. Каримански каза, че като е гласуван бюджет 2022, в три годишната рамка Кокорчи е заложил, че МРЗ ще си остане 710 за целия три годишен период. В момента МРЗ може да бъде предложена само от редовен кабинет. Поредна мина от Кокорчи. ЧЕСТО! РАДВАЙТЕ СЕ!

48

Анонимен

преди 1 година

Сигурно и тя живее с толкова на месец

47

АнатемаДоДевето

преди 1 година

Ситият Търбух от Крушовица е доволна,че СдС-Шайкаджиите окрадоха и изкормиха подредената ни държавица,а тя стана милионерка , и повече от 30 г. на никого не беше потърсена наказателна отговорност.Не се намери и никой,който да им свето маслото.

46

Бай Дрън

преди 1 година

Еми...то до сега винаги е било така, ама не сте го забелязвали. Минималната винаги е била два пъти под средната. Под реалната средна имам предвид, тая, за която работят повечето хора. Това е като инфлацията. 15% средна, но реалната, дето бърка в джоба ти, е поне 3 пъти по-висока.Това, да се застопорява минималната не е добра идея, защото в един момент ще се окаже, че работодателите свалят средната, за да компенсират минималната.

45

Анонимен

преди 1 година

Ако ИТ сектора мине на тъмно средната заплата ще падне драстично и ще се наложи да намалят и минималната по същото правило. Ще ми ядете дедовия тогава!

44

Анонимен

преди 1 година

За форумните джавкащи,ако написаното е вярно това е голяма стъпка напред за хората. И не не говоря за парите а за идеята минималната автоматично да зависи от средната, защото това ще накара управляващите вече да не мислят за минималната а за средната заплат.Мислете бе.

43

Я па я..!

преди 1 година

Браво. Сега работодателите които дават по 1 000 и повече лева МНЗ ще трябва да ги намалят на 850 лева.

42

Анонимен

преди 1 година

Минимална заплата от 850 лв когато сигурно 80% от българите работят за заплати от по 950-1200 лв... как ви се вижда??Сигурно си мислят, че като предложат мин, заплата от 1000лв. това веднага за хората ще значи че средните са някъде от по 3000-4000лв, но такива заплати взимат само депутати и премиери. Имаме пълна обърквация в държавата! Нещата са много зле. И то точно заради такива Нинови, Радеви, б0клуцеви... МНОГО ЗЛЕ!

41

Зоро

преди 1 година

Ха че нали продънихте ефира, че средната е 2600 по данни на Статистическия Институт? Ама реално е 1600 що така?

40

Никога герб дпс бсп

преди 1 година

Лошата баба гладна за власт

39

Е че то

преди 1 година

На тия цени 850 лв пари ли са? В смисъл добре браво че ги увеличават , обаче стигат за хляб и дъждовна вода. Да спрат растежа на цените та да има полза.

38

Анонимен

преди 1 година

Като вдигнат минималната и се вдига средната, та пак трябва да вдигат минималната... затворен кръг. Готино са го измислили! )))

37

Евроатлантик

преди 1 година

На България и трябва работещи бедни,-работници които да бачкат съвестно и отговорно и накрая на месеца да не могат да си платят тока.

36

Чорбаджия

преди 1 година

Ми Ок, няма проблем.. На магазинерките ми досега плащах 810 лева, за 6 дни работни, за да не се чувстват на минималната, сега ще взимат точно минималната. Хахах

35

Анонимен

преди 1 година

Това предложение беше на ПП, не на БСП.

34

Анонимен

преди 1 година

През 2021 година минималната заплата беше 41,64% от средната. Колко ли ще е през 2022 и 2023 години?

33

Мария Кьовеши

преди 1 година

И Тодор Колев вместо известното "кога ще ги стигнем американците", издаде от другия свят новия си сингъл счупил всички бокс офиси "кога ще ги стигнем румънците".

32

Анонимен

преди 1 година

Кога ще ги стигнем румънците?

31

Анонимен

преди 1 година

Червените олигарси толкова много са заграбили, и не само те, че никаква рецесия не може ги хване. Нито тях, нито децата им. Посмъртно подсигурено. Пълни банкови сметки, чекмеджета и буркани.