46

Анонимен

преди 1 година

Ако нефта с който работи Нефтохима в Бургас е с български произход,а не с руски какво става,значи трябва да се провери в нашата акватория на Черно море има ли находище отпреди 75-80 год. от което да се черпи нефт чрез подводен тръбопровод по дъното на морето,като сега актуални за прокарване и в коя незабелижими посока от повърхноста на морето е насочен като от начална до крайна точка,че страната ни толкова дълго време е останала без запаси от нефт преди всичко и газ около него как изпаренията му

45

Козяк заповяда,

преди 1 година

а евроатланДиците изпълняват послушно по команда без дори да се замислят... Българския национален интерес е без значение,щом господаря каже : Скачайте!!!Нашите гзолизци директно скачат и не питат колко високо!

44

химика

преди 1 година

...И още нещо - според мен, ще има допълнителен, буферен период за ограниченията, поради логистични специфики. Примерно корабните и авиационните горива - това не може да бъде спряно от 05.12.

43

химика

преди 1 година

Правителството може мигновено да реагира на подобно изнудване с промяна в Закона за акцизите и данъчните складове, което просто ще избави (дори временно) търговията с горива, от монопола на Лукойл. В последствие Закона може да се унифицира (и ще трябва) с този в ЕС. Защото този "Закон" е писан под диктовката на Лукойл преди години, и никой не посмя (или не искаше :) ) да го промени в интерес на Държавата и гражданите.

42

Анонимен

преди 1 година

Това няма как да стане, ще го пишат половината петрол от Казакстан и върви докажи коя нафта е от него и коя от руския, той всички ще е руски де. По-добре да го приемат решението, така хем еврогейтаците ще са доволни, хем корумпетата чиновци ще захлебят, хем за народа ще има по-евтино гориво

41

Анонимен

преди 1 година

една мазна турска партия внесла закон изцяло в интерес на турция и във вреда на България, и другите небългарски партии си чупят пръстите да гласуват. Тоя парламент е рекордьор във взимането на антибългарски решения под чужда диктовка. Бургазлии дето ще истанат без работа и поминък да вземат да си размърдат задниците и да блокират магистрала Тракия и турската граница, иначе си заслужавт съдбата - оная и3мет в парламента само от сопа разбира

40

Анонимен

преди 1 година

В момента ситуацията в България е следната - плащаме на руснаците пари като за премум сорта Брент но реално получаваме сорта Урал който ни троши колите десетилетия наред. Или ще ни продават евтино този Урал или тогава минаваме директно на Брент чията цена така или иначе вече плащаме. Това трябва да издействат политиците, но те са продажници.

39

Ами

преди 1 година

Рутнаците ще я продадат тази рафинерия щом нямат печалба от нея. Ами то точно това е и целта - да ги избутат от пазара с цената на всичко! Това каза по същество и новият американски посланик.

38

Анонимен

преди 1 година

Ако няма износ, печалбата ще се търси от вътрешния пазар. Т.е. очакваме повишаване на цените. Ако поради някаква административна причина цените се подтиснат, тогава ще има съкращаване на производство и освобождаване на служители, плюс по-ниски данъчни постъпления в държавната хазна (нали все пак в България ще отчитат данъци). Т.е. няма печеливш за България вариант от това решение. И резонно въпросът тук е българи ли взимат решенията за България и българския народ?

37

химика

преди 1 година

Вижте, сценария не е толкова драматичен колкото ни го представят. Първо - не става въпрос за една - две седмици. Второ - има други, големи фирми (които потриват ръце в момента) които могат да запушат дупката. Трето - рафинерията най-вероятно скоро след като Лукойл загубят интерес от спихналата далавера, ще бъде продадена на някой от гигантите Shell, Exxon, OMV и т.н., което в средносрочен и дългосрочен план е супер! СПОКО! Добре е все пак да си напълните резервоарите..

36

Анонимен

преди 1 година

Производството има доста субпродукти, които ако трябва да се съхраняват вместо да се изнасят ще вдигнат цената още повече.

35

Анонимен

преди 1 година

В парламента на България повечето работят против България. Оня ден Цонев, за да се подмаже на американците, няколко пъти повтори, че били най-великата демокрация, затоава трябвало да гласуваме като тях. Но не каза, колко явни признаци за масова фалшифокация на изборите имаше. Сега отново ДПС си събуввват гащщщите в очалване на амрикански ломат. И продажжжниците от ГЕРБ и ПП да не останата назад - и те - на гърнето.

34

Ром"с

преди 1 година

Добрев много "умен" стана ,той ли ще замества Борисов или Атанасаова?!

33

_+

преди 1 година

До НикЗащото не са в ЕС и нямат указания от Брюксел да подържат по-високи цени заради съседските европейски държави-елементарно е ,нали ?

32

SS

преди 1 година

Идват непредсказуеми времена ! Въоръжавайте се ! Всеки трябва да има храна и гориво минимум за седмица ! Да не ревете после !

31

Ник

преди 1 година

В Турция като няма Лукойл защо горивата са по евтини?

30

Ник

преди 1 година

Гербаджии смотани какво стана с лева отстъпка,май всичко е пушилка на мамин Делянчо и дебелогъзата тиква от Банкя.

29

Анонимен

преди 1 година

Пак фашизма и комунизма си казват думата ограниченията водят до небивала информация, *** политици виж контрола над горивата да се засили ама липсва морален капацитет, затова оставете пазара да диктува цените

28

SS

преди 1 година

Нашите политици нямат капка акъл в главите ! Или слагачеството им към запада идва твърде много !

27

Анонимен

преди 1 година

Браво на политиците. Сега ще принудят Лукоил да затвори, да намалеят приходите в хазната, да се повишат цените на горивата, а покрай тях и другите цени и да оставят доста хора без работа. Пак гласувайте за тях следващия път!