32

Не става така

преди 3 месеца

До Анонимен: "Значи всички представители на партиите имат код за достъп до софтуера?? И могат да го манипулират" ? ............................................................................................ Не, не могат. Да притежаваш кода (на разпечатка или на флаш памет например) и да можеш да го промениш в постоянната памет на машината са две различни работи. Такава промяна става само с отваряне на машината, изваждане на интегралните схеми и заменянето им с други, или презаписване. Анадънму?

31

Анонимен

преди 3 месеца

Машината си е машина. Няма как да лъже. Стига с тия глупости за манипулации.

30

Ралица

преди 3 месеца

МАШИНИТЕ СЕ ВЪВЕДОХА ПОСРЕД НОЩТ НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БЕШЕ В ПОЧИВКА РАДЕВ ГИ НАКАРА ДА ОБНАРОДВАТ ГЛАСУВАНЕ САМО С МАШИНИ ПРИНУДИХА БЪЛГАРИТЕ ДА ГЛАСУВАТ САМО С ТЕЗИ МАШИНИ ПРИНУДИХА БЪЛГАРИТЕ

29

Не е баш тъй

преди 3 месеца

До До 29 от Програмист: Кодът на машините се съхранява в постоянна памет. Няма как да се промени без да се отвори машината, а машините са запечатани и се охраняват. И винаги при необходимост може да се провери дали кодът е оригиналният или променен. Да, машината може да се счупи, но това не е манипулиране, а унищожаване на резултатите. Схващаш ли разликата?

28

Анонимен

преди 3 месеца

ЦИК има всички софтуери, членовете на комисията и представителите на партиите имат достъп до кодовете. Значи всички представители на партиите имат код за достъп до софтуера?? И могат да го манипулират?

27

БСП С 4% ПОВЕЧЕ

преди 3 месеца

ВЯРВАМ САМО НА КИРЕТО!

26

КИРО ТЪПОТО

преди 3 месеца

ЩЕ ВИ ДАМ КОДА И ЩЕ ВИ СЕ ВДИГНЕ С 4% РЕЗУЛТАТА!

25

До 29 от Програмист

преди 3 месеца

Ако данните сесъхраняват дистанционно, а не на машината, тогава могат да си хакнат и манипулират на дистанционния сървър от всякъде!Ако се съхраняват локално, да чупиш машината или я подменяш физически и всичко заминава! И в двата случая може са се манипулира!

24

киро

преди 3 месеца

Тея ги разправяй на скъсаната ми шапка......

23

ФАКТ

преди 3 месеца

1. Машината се чупи-забива и тн. Тоест най-малкото на нея няма да може да се гласува. 2. Няма как да ни убедите, че не може да се компрементира.3. Да не си IT на последните избори се видя, че може да се компрементира, самите резултати го показват .

22

Анонимен

преди 3 месеца

Просто направете блокчейн уебсайт за гласуване. Няма как да се подправи, няма как да се фалшифицира. Гласува се в секциите, логваш се през четец на лична карта. Резултатите са известни в реално време моментално и не ти дреме, че е онлайн. Знае се кой е гласувал, но не как е гласувал, така че можеш да гласуваш навсякъде, а не точно в училището до вас. Даже у банките ще можеш да гласуваш. Ама правителството не иска да попита ИТ сектора за съвет, че ще стане прозрачен вота и няма шменти капели!

21

Хакер

преди 3 месеца

До 23 Да , ако даннити се съхраняват remote на сървър или клауд, а не само локално в машината, това няма значение бее! Мога са я хакна и от Гватемала и да и дапечатана даже! Ха ха ха!

20

Анонимен

преди 3 месеца

Е как да не крие рискове? Та нали ако се прецака машината хората дето са се наредили ще си тръгнат. Това е много лесен начин да попречиш на някои региони да гласуват. Прецакваш по 2-3-4 машини и никой няма да седи 7 часа на опашка да чака.

19

Програмист

преди 3 месеца

Да бе, и коментарите тук също няма как да се манипулират ;-)

18

Не е ли ясно?

преди 3 месеца

До Анонимен 20: Собственика можел да манипулира? Г'лупости са това. Не може да се манипулира кода без да се отвори машината. А машините са запечатани и се охраняват. И винаги (при необходимост) може да се провери дали кода е променен.

17

Анонимен

преди 3 месеца

Е добро утро, конспирациите как някой щял да напише алгоритъмче, са за тия дето ги ръсят с химикали от самолета. Кода винаги е бил отворен и всички партии дето се правят на ущипани, много добре го знаят, но популизма и глада за някой глас от братята роми е твърде голям.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Да - машината трудно може да се манипулира от външни хора. За сметка на това може лесно да бъде програмирана да изкарва определени резултати от ВЪТРЕШНИ хора. Тези от самата Сиела и власт имащите в момента на изборите. То това е проблема! Всиюко остава в техните ръце и напълно се обезмисля наличието на партиини членове в секциите за какъвто и да е контрол

15

Анонимен

преди 3 месеца

Ми какво да каже човека като е собственик на Сиела Норма, мисирките каво очаквате!?! Да каже машините са глупост махайте ги и не ми плащайте тия милиони ли!?! И как пък реши че тия грешки са хардуерен проблем, това може да се каже само след сериозна експертна проверка, каквато г-н Тодоров като юрист изобщо няма.

14

Анонимен

преди 3 месеца

До до 1 Всичко дето си го изброил пакзва колко си провинциален и забит. Къде по- големи корупция се случват абсолютно навсякъде в Ес, ама в пъти пъти по- големи! Но само тук е пълно с нещастни Геновеви дето чупят пръсти и се вайкат колко ни е голяма корупцията! Хич не е голяма, но сме паднало общество, без лидери и цел. Голяма е пропагандата на прокопитата и безумието на инсталираните отгоре кикита. Така се управлява традиционно общество- като му пускат фалшиви дилеми.

13

Програмист

преди 3 месеца

Нама как да се манипулира софтуер! Никога не съм го правил!!