52

Българин

преди 1 година

Не знам за какво получат заплати тези от НС. Машините, както и хартиите си имат цени. Щом те са си ги приели решенията, да си им плащат цените. Както на хартиите, така и на машините. Между впрочем, цените на хартиите в страните от ЕС са се увеличили с около 40 - 50 %, на годишна база за май 2022 г. Честито на българските политици, които си нямат пари. Като нямат да им спрат тока. както в домовете им, така и в парламента. Омръзна ми да им слушам простотиите.

51

Анонимен

преди 1 година

Въпросът е, че с хартиените бюлетини изборите се фалшифицират, а не в това кой с каква бюлетина искал да гласува. Какво като гласува с хартиената, а после гласа му се обяви за невалиден?!

50

Не е ли ясно?

преди 1 година

До ВетЪра на ПодМЯНАТА: С отвертка всеки може. Не е необходимо да е професор. Но да промени кода без да отвори машината - това не. А машините са запечатани и ги охраняват. А освен това винаги (при необходимост) може да се провери дали кодът е оригинален или подменен.

49

Ралица

преди 1 година

Нищо и никого не защитавам не желая едни кресльовци самообявили се за бели непорочни да ми Забраняват да ме Репресират да ме Задължават България е демокрация или вече със сила едни принуждават други да мълчат и стига с този Борисов интересува ме България и животът тук от 2 год държавата е потънала а вие се карате за бюлетини не ви ли се струва глупаво Киро ми забранява изборът Киро ми забранява Демокрацията тук и ме принуждава

48

Анонимен

преди 1 година

ГЕРБ държи кода. Кой е ГЕРБ, че да държи кода? "Властелинът на кода" и "Шифърът на Боко" прави корекции с химикалка на кода.

47

Анонимен

преди 1 година

Гербодепесарите си взеха кода, но не разбират къде се драска с химикал по него, за да го направят невалиден за другите партии.

46

Оява от Киро Простот

преди 1 година

Търся квалифицирани програмисти за коректура на анти американски резултати от гласуване!

45

ВетЪра на ПодМЯНАТА

преди 1 година

ДО 53 А кой гарантира че униформените са полицаи /охранители които пазят машините ? След ареста на гербаджийте ,та и по тяхно време не е сигурно кой раздава заповеди , носи отговорност! Напълно е възможно да се облекат като полицаи /охрана и да влязат и съвършат каквото трябва . Машината е управлявана чрез зададени команди от човек (човешка намеса ).Колкото машината зависи от човек толкова и хартиения вот ! Гаранция няма .В ЕС НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА С МАШИНИ

44

Има разлика

преди 1 година

До Гирманка: Да, техните машини не отпечатват разписки. Тук всеки може да си види разписката и как е отчетен гласът му, а освен това накрая разписките се броят.

43

До Ралица

преди 1 година

Ралица, знаем, че не можеш да мислиш сама и затова така яростно подкрепяш еднокнижника, макар и с цената на големи глупости. Нали знаеш, че машините ги купи той. А полза от хартията имат само неграмотниците, продажниците и глупа.ците. То за това и ти така ги защитаваш сигурно.

42

Стига глупости

преди 1 година

До Анонимен 55: "то наличието на частен собственик на машини чрез които се разпределя баницата моментално предполага манипулиране на вота". ............................................... По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш? Не е ли ясно, че не е важно кой ги притежава, а кой и как контролира използването им. Жалка работа сте това, гербаджийските т'ролове. Само г'лупости ръсите от сутрин до вечер.

41

Гирманка

преди 1 година

Тук Върховният съд забрани гласуване с машини, защото процесът на преброяване не можел да се проследи без да има човек технически компютърни познания!

40

Пак по опорката?

преди 1 година

До ЧИТАТЕЛ: Читател си ти, но на това, което ти изнася. И в ЕС гласуват с машини - изцяло в Белгия, частично във Франция. А машините ги купи правителството на ГЕРБ. Възможно е в ЕС само в Белгия да гласуват изцяло с машини, но със сигурност само в държави от третият свят в такива мащаби се купуват гласове, както у нас това правят ГЕРБ и ДПС. Затова точно на тях най-много им пречат машините. Цели ромски махали на предните избори не излязоха да гласуват, защото не можаха да си продадат гласа.

39

От хартията

преди 1 година

Полза ще имат само ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ пак ще си платят на махалите да задраскват квадратче по команда, а същото ще направят и ДПС с техните избиратели, които даже не могат да четат и говорят на български. Като добавим и добре усвоените от тях практики на фалшифициране на бюлетини, протоколи, фалшиви такива, мъртви души и всякакви други доказани практики и хоп - на тези две антибългарски партийки резултата ще им е рязко нагоре. В добавка и ниската избирателна активност и сбогом надежда за по-добро

38

Не е ли ясно?

преди 1 година

До ВетЪра на ПодМЯНАТА: Така, с отвертка всеки може, няма нужда да е професор. Но машините са запечатани и се охраняват. А и винаги може да се провери дали кодът е оригинален или променен. А хартиената бюлетина съвсем лесно става невалидна. Едно драсване, малко боя на пръста на този, който ги брои и "неправилният" глас е елиминиран.

37

ЧИТАТЕЛ

преди 1 година

Световната практика на цивилизованите страни допуска тези два начина и още други, поща, интернет и т.н. Само Венецуела успешно печели изборите с тях. Няма пречка да се използва хартия, а иначе всеки метод може да се манипулира. Важен е контролът. Но твръде съмнителен е истеричния вой срещу хартията. А в Германия конституцията забранява електр. гласуване.Очевидно накои си готвят оправдание за бъдещо изхвърляне от парламента.

36

Малко за политика

преди 1 година

БСП правят голяма грешка с подкрепата на хартиената бюлетина. На предните избори от ромските махали масово не гласуваха защото не можеха да си продадат гласа. На следващите избори ако се гласува с бюлетина ГЕРБ и ДПС ще им купят гласовете, както е ставало винаги. БСП я увеличат малко с гласовете на пенсионерите я не. И когато се види ясно, че са върнали пак ГЕРБ на власт (със скрита патерица ДПС) как ще се оправдават тогава. Бяха ги легитимирали като партия на промяната, а тогава какви ще бъдат?

35

ВетЪра на ПодМЯНАТА

преди 1 година

Дааа това да го разправя на американците 2016 на предварителните избори за кандидат за президент . Професор от Принстънски университет вНю Джърси,САЩ тогава си купи една от машините за вот и не не я хакна онлайн през база данни на ной , не не я хакна като използва супер сложен зловреден код ,а го направи с отверка и просто смени не заварените към главната платка ROM чипове с такива с различен фърмуеар (програма ),По този начин с новите чипове с нова програма дори на малко машини може да се измести вота като се отчитат "правилни " гласове за партия и не се отчитат на другите парт

34

Парична награда

преди 1 година

Да се обяви парична награда за този, който меже да промени кода или записани резултатите от гласуване без да отвори машината. Една зала, десетина машини и да дойдат тези, които твърдят, че могат да направят тази манипулация. Няма да се намери такъв, който да успее да го направи. Да повреди машината - това. Но да промени кода или записаните данни без да отвори машината - не.

33

Анонимен

преди 1 година

Като няма как защо милиционери пазят машините две нощи преди вота?