33

Анонимен

преди 1 година

Абе я всички на метрото, трябват големи такси, само да излезнеш 10 лв. таксичка минимум, а тези дето по цял ден се шматкат и висят по безплатните паркинги на разни магазини 100 лева такса лентяй.

32

Софиянец

преди 1 година

Пренаселено, презастроено. Задръстванията са там където се строи неконтролируемо. Кметове, общинари, мутри и подобна *** са виновни за ситуацията. Плановете с които се строят кръстовища със светофарни уредби през 100 метра, може да се ползват само за тоалетна хартия, има милионни градове в които няма един светофар и движението е прекрасно. НО РАЗБИРА СЕ!!! трябва да се глобява обикновенния данъкоплатец.

31

Augusto Pinochet

преди 1 година

СПОРЕД ЛАБОРАТОРИЯТА ЗА ЧИСТОТАТА НА ВЪЗДУХА НА ЕС - САМО 7% ОТ ЗАМЪРСЯВАНЕТО В СОФИЯ ИДВА ОТ АВТОМОБИЛНИЯ ТРАФИК НАПРАВЕТЕ СИ СПРАВКА!!!

30

Augusto Pinochet

преди 1 година

"ДЪРЖАВА КОЯТО ЖИВЕЕ ОТ ИЗМИСЛЕНИ ТАКСИ Е ОБРЕЧЕНА НА ГИБЕЛ" ЦИТАТ ОТ КНИГАТА - "ДЪРЖАВАТА И ПРАВОТО" - БОЖЕ ПАЗИ НАРОДА БЪЛГАРСКИ В КОЛОНИАЛНАТА ТЕРИТОРИЯ В КОЯТО ПРЕВЪРНАХА ХУБАВАТА НИ ДЪРЖАВА!!!!

29

Реалист

преди 1 година

Всички ограничения за колите в София са заради некадърността на Фандъкова да се справи с организацията на движението и паркирането. Това са синята и зелената платени зони за паркиране, екостикерите и забраните около тях, а сега и такса задръстване.

28

Albi

преди 1 година

С какво ще се движат хората по центъра? Някаква алтернатива има ли? Че като няма с какво пак ще е мръсно и натъпкано с коли, но някой ще папка пари. Велоалеи направете, разширете метрото.Пеша ли да обикалят целия център или с алчни таксита. То хубаво да подражавате на Лондон, но първо вижте колко линии има метрото там, колко стейшъна по центъра и тогава обирайте хората. Да не останем назад, поне нещо хубаво копирайте.

27

Т.Шак

преди 1 година

Колкото сините и зелените зони решиха проблема с паркирането, толкова и тази такса ще се пребори със задръстванията. Само дерат кожи от хората.

26

Гошо

преди 1 година

И колела да карат всички пак ще намерят причина за таксички и зонички.

25

Емо

преди 1 година

Аз гледам практическата страна на нещата и те са общо взето дали ще те е..т отпред или отзад. Пример - от Младост до Илиенци отиваш с кола, сменяш поне две превозни средства в посока, значи 4х1.60 лв са 6.40 лв. С автомобил цената ще е от 5 лв да речем на газ, до 10-12 лв. Но с автомобила можеш да се отбиеш някъде да си свършиш и друга работа, да спреш пазаруваш и т.н. Т.е. идеята е за тормоза и да си платиш. Ами всяка всяка общинска наредба подлежи на финансов контрол.

24

Анонимен

преди 1 година

До не трий - не е така подобриха много неща зелените зони. Първо никой не си оставя автомобила след запой и се появи дринк енд драйФ услугата второ през деня много хора се принудиха да паркират извън центъра за да не плащат паркинги, а на всичко отгоре се появиха и велоалеи. Зелената зона е перфектна и ако не виждаш разлика то е щото не живееш в центъра. Аз съм на Раковска и сега е 2 пъти по-празно особено през деня. Да пак е пълно, но има контрол и изчезнаха колите дето не мърдаха с месеци.

23

Анонимен

преди 1 година

"Да, но се получава друго - плащаш, а изобщо не е сигурно, че ще имаш дори 1 паркомясто. Общината ти прибира парите, а за другото се оправяй както можеш" - не е баш така, те и сега не са подсигурени, но със сигурност ще изчезнат много от сега накацалите. Другото, което е общината е крайно време да започне да налага еднопосочните улици и да се паркира от двете страни на улицата както е в голяма част от Европа и С.Америка. Разминават ми се по 3 камиона на улицата, а по тротоара автомобили. Ъпсурд

22

Анонимен

преди 1 година

Със сигурност поне центъра ще е по-чист, ама не вярвам че ще стане. В Лондон е така.

21

Анонимен

преди 1 година

И като искате оставки кой ви чува?Метода за промяна трябва да е обвързан със същия страх за оцеляване!

20

НЕ ТРИЙ !

преди 1 година

Не ,няма да стане ! Така както платените зони за паркиране не подобриха нищо ! Така както метрото не подобри задръстванията . Така както повишението на цената на билетчето не подобри нищо ! Така както кмета на София от много години насам закри баните и тоалетните , също премахна кошчетата за смет по пешеходните улици ! Така както премахна чешмите по улици и градинки . . . . и още много други неща които които не пълнят частните джобове на висшистите !

19

до 24

преди 1 година

Да, но се получава друго - плащаш, а изобщо не е сигурно, че ще имаш дори 1 паркомясто. Общината ти прибира парите, а за другото се оправяй както можеш.

18

Анонимен

преди 1 година

ОСТАВКА НА УШАТИЯ ПАРАШУТИСТ - ЮМРУЧЕТО, КОЕТО ПРЕДИ 3 Г СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ОТКРАДНА ВЛАСТТА И СЕГА ЕДНОЛИЧНО КОЛИ И БЕСИ ВСЕ ЕДНО ЖИВЕЕ В ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА

17

Анонимен

преди 1 година

"И как ще стане по-чисто като изнудят някакви хора да си сменят адреса и да си извадят нови лични карти" - а и ще излязат наяве много от наемателите. Няма логика от едно село половината да живеят в София обаче да продължават да плащат данъци там където е обезлюдено и харите им да изчезват по джобовете на разни селски кметове. Не виждам нищо нередно в това да плащаш такса смет и да имаш 1 парко място там където живееш. Трябва да важи не само за София, а за цяла България.

16

Анонимен

преди 1 година

Провинциалистите са виновни. Въведете данък за тях.

15

Анонимен

преди 1 година

"И как ще стане по-чисто като изнудят някакви хора да си сменят адреса и да си извадят нови лични карти" - в центъра до колкото знам, ако си регистриран по л.к. имаш право на 1 автомобил на апртамент. Много бързо ще видиш как хората ще почнат да се регистрират там където живеят и да си махат втория и третия автомобил от паркингите, с което ще се изпразнят и градинките. Освен това ще има повече кеш за почистващи фирми и инспектори и ще изчезнат колите без преглед и нещата ще се наредят.

14

Анонимен

преди 1 година

Да сложат такса задръстеняк и че ги изгоним половината.