43

Истина

преди 3 месеца

значи пак грешна интерпретация, македонски българи няма не видам какво искаме да вписваме в тяхната конституция, има българи родени и живеещи в настоящата страна Рпублика Македония. Реално българите имат 2 държави които не искат да се обединят!

42

Анонимен

преди 3 месеца

42 На много европейски стоки, предназначени за европейския пазар, ще видите указания на руски, задължително, но много рядко на български. Русия не е европейска членка, както знаем, а България е. Руснаците бяха привилегировани да пътуват в ЕС, с лесен достъп до визи. Но сега се предлага, тази привилегия са им се отнеме.

41

Анонимен

преди 3 месеца

42 Да, в документите пише, че българският език е приет за един от официалните езици в ЕС. Но като погледнеш по-внимателно, ще видиш, че това е руската кирилица, а не българската. Направено е, за да улесни официалната, по-специално, бизнес комуникация на Европейските институции с Русия и като жест към нея, вероятно. Та, така стоят нещата. Имаше журналистически материал в наша медия по този случай, но безхаберните ни политици не се интересуват явно.

40

Наблюдател

преди 3 месеца

Бла,Бла,бла

39

Анонимен

преди 3 месеца

В ЕС е приет български език / кирилицата/не руски , както пише коментара преди мен. Руския не е приет в ЕС. .

38

Малко за политика

преди 3 месеца

До Какви са шопите: Другарят Георги Димитров е също шоп и затова казва "търнист" вместо "трънист". В знаменитото си изказване пред конгрес на БКП той казва: "Другари! Ние не си правим илюзия и в нашата партия няма да се намерят сериозни партийни другари, които да си правят подобна илюзия, че пътят по който върви партията ни ще бъде гладък... Ние знаем, че този път ще бъде труден, търнист, но единствено СПАСИТЕЛЕН ПЪТ, за България, за работническата класа, за народа" (бурни ръкопляскания).

37

Анонимен

преди 3 месеца

39 Понеже нашите правителства дремят и не им пука, че вместо български език, ЕС прие руския за официален, като го нарече"български". Всеки може да провери това. България не реагира срещу това невежество и злонамереност, от страна на европейските чиновници. Пълно безхаберие на нашите управници!

36

Анонимен

преди 3 месеца

Господин Верхей, защо българския език не е официален в ЕС? Вместо него сге приели руския за такъв?! Кокво невежество и поклон пред Русия, от европейските чиновници! При това сте обещали на северномакедонците да им направите "северномакедонския език" , който е сътворен след инженеринг от български диалект, официален в Съюза. Това е поредният абсурд в ЕС!

35

Какви са шопите

преди 3 месеца

До Бай Дрън: Има сведения от византийски летописци, че по времето между първата и втората българска държава в Софийско са се заселили печенеги, и след това са се претопили сред местното население. Възможно в шопите да са техни потомци. Оттам сигурно им идва и диалекта Те непример не "вървят" а "връвят".

34

Бай Дрън

преди 3 месеца

29, има генетични изследвания които показват, че шопи и македонци от Вардара са една кръв. Сега шопите българи ли са, македонци ли са или сърби, както твурдят сърбите? Ами всички сме едно. Живели сме в една държава големи периоди от време, колкото и да е, сме се омешили и с тия от албанско и с тия отвъд Сливница и с тия от Източна Тракия. Отделно, че понашите земи са вилнели над 50 племена.

33

А кой да ги защитава

преди 3 месеца

До СМЕХ...: Това пък откъде. Хубава работа, да се оправяли сами македонските българи. Това откъде го измисли. На кого да се надяват ако не на нас.

32

СМЕХ...

преди 3 месеца

С ТИЯ КЛУБОВЕ У РС.МАКЕДОНИЯ--само си създаваме проблеми....оставете ги сами да се оправят с сръбско-руските простотии..."ЗОРЛЕМ ГЮЗЕНЛИК-ОЛМАЗ"--/насила хубост --не става/

31

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 3 месеца

АКО ИМА БЪЛГАРИ .....ДА СЕ ОЖАЛЯТ ! АКО НЕМА КОЙ ДА СЕ ЖАЛИ --ЗНАЧИ НЕМА БЪЛГАРИ....

30

Анонимен

преди 3 месеца

Вархей казва, че вратат му е отворена за българите от сев.мак., това с цел сев.мак-те да знаят кого да застрелят ли?...

29

Makedonec

преди 3 месеца

До АнонименМалумник то македонец, тракиец, шоп ....са все българи по етнос

28

Анонимен

преди 3 месеца

Тука, хем ви сърби, хем ви боли. Сега тоя трябва да се плюе, ама иначе не се плюе. Не е лесно заболяване путинофилията.

27

Не знам

преди 3 месеца

Как ще ме караш да чета на този изманик Слави Трифонов простотиите? Изхвърлете си цялата му дискография в кофата.

26

Анонимен

преди 3 месеца

Българите са Македонци с промити мозъци.Как ти звучи? Същото е когато го казваш за Македоците.Те са славяни,които са решили да бъдат самостоятелни,както и ние преди години.Само,че те генетично са по-чисти славяни от нас.Ние освен славянска имаме и тракийска и средиземноморска кърв,както и турска.

25

Анонимен

преди 3 месеца

До ВархGей,Така е, но Македония е сложна тема, която според мен требва да зачеркнем и да скъсаме всякъкви връзки с тях, защото са неблагодарници :))) Да се сърбеят колкото си искат, да приказват на сръбски и да се тупат в гърдите какви антички били, вече не ни пука за тех :))

24

ВархGей,

преди 3 месеца

няма понятие "македонски българи" ! Това са българи с промит мозък,въобразяващи се като марсианци! А това че задната то врата е отворена е повече от ясно ...