19

Анонимен

преди 1 година

В коя държава има най-много фашистки привърженици в момента? Жокер: путлеристка русия!

18

Валерiй Береза

преди 1 година

А бункерният плъх има ли го в съвременната карта?

17

Анонимен

преди 1 година

Каква е националната карта на фашисткото джудже в Киев?

16

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 16 Защото неуките са видeли че фашистите го правят поздрава и не знаят от къде идва, същото е и със свастиката което е индийски символ.

15

Анонимен

преди 1 година

Не само поздравът, но и свастика е несправедливо набедена като фашистка. Пречупеният кръст от много хилядолетия, та чак до средата на 20-и век е символ на слънцето. Избродиран е дори върху нашенски носии от първата половина на 20-и век. Не е редно да се нарича фашистки, само защото в продължение на 20-25 г. е бил символ на политическо формирование в определена част от света.

14

Анонимен

преди 1 година

Реалните събития, на базата на които е направен филмът "Железният префект" са от 20-те години на 20-и век. Режисьор на този филм е Скутиери, а в главните роли са актьори като Джулиано Джема и Клаудия Кардинале. Сигурно може да се гледа някъде в мрежата. Който не го е гледал, да го потърси, филмът е хубав.

13

Анонимен

преди 1 година

Който не е много наясно защо фашизмът е бил толкова популярен в Италия през30-те години на 20-и век, ако не обича да чете книги, нека поне да гледа филма "Железният префект". Това с особена сила важи за лицата, получаващи заплати като служители в днешните наши служби, които се борят срещу мафиотските дейности и корупцията.

12

Анонимен

преди 1 година

Навремето, когато фашизмът възниква като идеология и като организация, той има много стабилна социална програма в Италия и затова печели много симпатизанти. Вероятно в много семейства е жив споменът относно това какви облаги са получили широките народни маси вследствие някои начинания на Мусолини и структурите на неговата партия.

11

Анонимен

преди 1 година

Това за поздрава е вярно. Но се питам защо го наричат фашистки, след като и в Древен Рим е бил практикуван този поздрав и то задължително, когато е трябвало да бъде поздравен някой висшестоящ или когато поздравяващият е искал да подчертае уважението си спрямо онзи, когото поздравява.

10

Анонимен

преди 1 година

Фашизмът се завръща. Първо е Украйна, а сега и е Италия...

9

Анонимен

преди 1 година

Нормално. Все пак фашистите спечелиха изборите в Италия.

8

Националсоциалист

преди 1 година

След ВСВ война евреите управляват в Германия и ВАРВАРСКИ Като типичните варвари разрушават паметници и монументи на НАЦИЗМА . Това са варвари животни които само рушат . Срам и позор за Германия че допуснаха това нещо да се рушат така паметници и произведения на изкуството

7

do 6

преди 1 година

В гаврата с труповете на Мусолини и Клара Петачи дейно участие взема и български шумкарин!

6

Анонимен

преди 1 година

За всички невежи ако не знаят, Мусолини в ранните си години е бил социалист и се е срещал с другаря Ленин, който критикува италианските социалисти, че са изгубили Бенито за каузата си! Ама нали от Москва ви говорят фашизъм та фашизъм... и у нас папагалите повтарят без да четат историята.

5

Анонимен

преди 1 година

След някоя друга година и в Украйна ще има такива паметници.

4

Платон Сократис

преди 1 година

МУССОЛИНИ И Ген.Иоаннис Метаксас бяха саюзници от 1936 г. до 1941 г., но братска Италия направи три огромни грешки--анексира Алваниа в 1937 год. = Гръцка земя, потопи Гръцки кораб , и нападна Еллада НА 28 ОКТ. 1940 ГОД....А МОЖЕШЕ ЗАЕДНО ДА ЛИКВИДИРАМЕ ТУРКИЯ ОЩЕ В 1941 ГОДИНА....МЕТАКСАС ВИ ПРЕДЛОЖИ ЗАЕДНО ДА СИ ПОДЕЛИМ МАЛА АЗИЯ .

3

Анонимен

преди 1 година

Дуче е герой за повечето италианци. Той завря мафиотите в миша дупка и много заминаха в Америка. На италиано-швейцарската граница го хванаха комунисти-мафиоти и се гавриха с трупа му.

2

Samo minavam

преди 1 година

Черните, заляха Италия. Това е проблема

1

Анонимен

преди 1 година

Пазят си историята хората. Добра или лоша, пазят си я!