69

Трудовакъ

преди 1 година

Проблемът, описан в статията е лесно решим. В Германия (и у нас) незабавно трябва да се приеме Закон за трудовите резерви и трудовата мобилизация. Всички, които са умствено, физически и психически здрави, на възраст от 18 до 60 г. да подлежат на трудова мобилизация. Трудовомобилизираните, рекрутирани от професионалните безработни, безделниците, тунеядците и др. под., преминават съответните курсове за повишаване на квалификацията (ако имат такава) и се изпращат целево в материалното производство.

68

германец

преди 1 година

Аз пък не мисля че социалната система е виновна, а и тя може да се промени. Отделно тези на социални работят на черно мръсната работа. Проблема е че цените на имотите са твърде високи, а с работа е много трудно да се постигне някво благоденствие, едно семейство с мъка изплаща жилище за 30г. и това обезсърчава младите още в зародиш, наркотици алкохол бягане от реалността. Човек с образование взема само +25% от този без и се обезсмисля инвеста от 4-6г. в университет според младите

67

Асан

преди 1 година

Талибаните нали са инжилери :)))

66

Анонимен

преди 1 година

Реалния проблем е, че прекалено много народ чака на социалната система, а няма кой да внася

65

Анонимен

преди 1 година

Нъх не думай. На бежанците нещо не им се бачка, а?

64

Кранкфурт

преди 1 година

Е то в цял свят едно и също няма кой да работи, няма кой да свърши и физическа и умствена работа и положението ще се влошава. Защото примерите в живота са мултимилиардери, силиконови кифли, прости футболисти, пари и пак пари.

63

До 68

преди 1 година

Правси, горивото ми беше голямо перо от бюджета, над 150 еврака и то на старите цени, около 1,35 евро литъра. А дет се вика само на работа до магазина и за риба съм ходил. Из градчето на разходка и кафе пеш.

62

До 68

преди 1 година

Там без автомобил не може, то е ясно, кво да ти кажа, за "едене" и пиене не съм пестил а за екскурзии и туризъм нямах време, само за риба ходих на платени водоеми, че трудно се вади там билет. Но и несъм се вихрил по кръчмите яко де, мина ми това време.

61

До 67

преди 1 година

Там без автомобил не може, то е ясно, кво да ти кажа, за "едене" и пиене не съм пестил а за екскурзии и туризъм нямах време, само за роба нодих на платени водоеми, че трудно се вади там билет. Но и несъм се вихрил по кръчмите яко де, мина ми това време.

60

Анонимен

преди 1 година

до 66: като са ти оставали пак си добре! Явно не си си угаждал там, но ако искаш да видиш приличен живот с личен автомобил, ресторанти, ваканции - накрая оставаш капо! И местните са така, повечето.

59

Анонимен

преди 1 година

Е новите германци не искат ли да работят или им е по-добре на помощи, а и са интелектуално затруднени, за нещо по-изискващо от събиране на *** и редене на плочки.

58

Анонимен

преди 1 година

Търсят се защото заплатите са малки, бях в немска фирма и на втория месец бегах, половината заплата взеха в данъци и като сложим квартира и храна, на семейството като пратя и останали 1000 евра спестени,това са малко пари.

57

Анонимен

преди 1 година

Преди мислех, че германците са много организирани и планират. След като работих 3 години в германска фирма в БГ разбрах, че са доста по-зле от българите. Страх ги е да взимат решения, да не би да сбъркат. Прости неща ги проточват с месеци. Търсеха много големи експерти и не назначиха почти никой, понеже бяха решили да дават малко пари много под БГ нивата.

56

Анонимен

преди 1 година

били ли сте в краен квартал в Германия, Италия, Франция.... Такъв като Дружба и Люлин. Там не е Европа а Арабия или Африка. По принцип отделните етноси живеят разделено защото се мразят. Ако вие попаднете сред тях защото нямаме пари за квартира в центъра или съответно квартала на богатите бели ще се чувствате като попаднали в затвор само със черни! Тегаво е.

55

Я па я..!

преди 1 година

До Анонимен 60 У нас изобщо няма политици. Дали в Германия има излишък ? Меркел ще ни дойде добре. Ще реши демографската криза. Отваря границата с Турция е Гърция и затваря всички други граници. И ето ти България 50 милиона за нула време.

54

Случаен

преди 1 година

Ама - то е трудно да се работи, аз се опитах това лято да направя основен ремонт и - не съм като едно време да кажем честно - едва ли ще ме одобрят в която и да е област. Впрочем съм работил на много места и - навсякъде е скапващо мероприятие, слава богу си отгледах детето, друго не искам и да си спомням. Всичко ти отива за храна а и за квартира ако трябва.

53

Анонимен

преди 1 година

милион роби, пардон евтини гастарбайтери не достигат в Германия. Явно вече дори черните не щат да работят за смешните 2к Ойру.

52

Анонимен

преди 1 година

А недостиг на политици що няма?

51

Анонимен

преди 1 година

Така ли не разбрахте, че в момента в САЩ и цяла зап.Европа шета една малко позабравена идеология попадаща в центъра на политическия спектър. За западняците всички (без изключение) източно европейци са славяни които трябва да работят за господарите си от Запада... докато такива пакистански скакалци-хитлеристи като Риши ги управляват всички бели хора и тях заедно. Нищо добро не чака работниците ни на Запад. Ще се подлагат докато могат..

50

Анонимен

преди 1 година

Растат с по 1-2 млн. амуджи на година, но работници не достигали... То какво да кажем ние тогава? 6 млн и половината безработни..