5

Анонимен

преди 1 година

Западняците правят колониите си зависими с дългове, западняците произвеждат предимно дълг, докато Китай има реална физическа икономика ориентирана в производството на почти всичко. Африканците за първи път казват, че са получили нещо реално от експлоатацията на ресурсите им от Китай строи се инфраструктура, от запада получават обещаня и дълг с който не могат да развиват сериозна икономика.

4

Анонимен

преди 1 година

Това самонадъхване не води до никъде,отдавна мина времето когато Европа беше фактор в производството,промишлеността и иновациите,в момента се превръща в едно блато със спомени за минало величие и значимост!

3

Анонимен

преди 1 година

Този се не спря. Ами обявете им война бе ... не до кла тен!

2

Анонимен

преди 1 година

Опасността за Европа са НАТО и САЩ! Китай не мисля че е заплаха за когото и да било!!! По скоро САЩ се страхува от Китай защото са силно икономика!

1

Соловьов

преди 1 година

Продължаващият икономически подем на Китай се дължи на това че възприе сталинисткия модел на икономиката, който Хрушчов уби: мащабното промишлено производство и минната индустрия са или изцяло държавна собственост, или с доминиращ държавен капитал. Докато малките и средни предприятия са оставени на милостта на частните търговци. Така беше в СССР при "Вожда на народите" след ексцесиите на 20-те години от миналия век и колективизацията в началото на 30-те години, което лесно може да се потвърди с маса документи, коитовече са станали публично достояние.