180

до 185

преди 1 година

Ти си програмист колкото аз съм космонафт. В англия няма професия програмист, има професия софтуерен специалист, който обикновенно върви с познания по определен език - Джава, Си/Си++, Питон, Пърл и т.н. Аз съм елрктронен инженер и освен уменията по проектиране на схеми и платки пиша и програми на всички езици, които изредих без Пърл, отделно VHDL, както и HTML, 3 вида Assembler, и работя на 3 операционни системи. Заплатата ми е средна за страната, по ниска от тази на GP. Въпроси?

179

Анонимен

преди 1 година

Какви програмисти, аз познавам хора, които с килийно образование в Англия цял ден си чатят по фейса и изкарват по 3-4 000 на месец хаха просто трябва да си добре информиран къде да се наместиш.

178

Анонимен

преди 1 година

Не се учудвам за медицината, че няма безработица, непривлекателна специалност с ниско заплащане в България, а в чужбина си е наказателно отговорна. Защо да бъдеш лекар и мед сестра като може да си в офисчето цял ден далеч от болестите на хората.

177

Пълна глупост

преди 1 година

Работещите в областта на "Обществено здраве" 2703 лв ????????? Вие луди ли сте?Откъде го изсмукахте това? Пишете 1000 лв брутна заплата на здравен специалист-контролен орган,за да изглеждат нормални цифрите.....Подли сте

176

Анонимен

преди 1 година

В Англия няма професия IT, всеки човек там е технически грамотен и сам си оправя компютъра/сървъра/мрежите/рутера. В по-големите компании имат отдели, които се занимават само с това, но заплащането е по-ниско от на квалифицираният персонал. Тоя мит - IT се създаде в третия свят, където компютрите са все още черна магия и само свръх надарени интелектуално могат да се справят с нея.

175

Епа

преди 1 година

В една компания колко ИТ специалисти и колко други работници има ,тия сами с програмите си са безполезни.

174

Анонимен

преди 1 година

Не се занмавай.

173

доналд

преди 1 година

Еми значи не си разбрал въпроса. За 10к заплати в София би се изсипал целия свят, включително западния който се оутсорсва. Покупятелната способност на 10к лв в София е в пъти по-голяма от 10к евра в Мюнхен, Париж или НюЙорк. Та твоя отговор си остава Една Жена на Пазара Каза

172

явеяв

преди 1 година

Абе във Франция дават бруто 35-50Кевра за фулстак (нямам и понятие кво е това), а вие тук форумни плъхове твърдите, че у Софето се взимали по 10-15к лв минимум = 60-90К евра. Пояснете моля.

171

до доналд

преди 1 година

Е то няма компания да не дава около тия пари за senior. Все едно да питаш кой магазин дава 900лв на продавачка... ами всички.

170

доналд

преди 1 година

Ама напишете ги вашите компании дето раздават по 10к заплати. Едно име не виждаме тук написано. Или се притеснявате че утре ще се получат 500000 Биогр от целия свят ? То иначе вашите коментари са тип Една Жена на Пазара Каза....

169

до 169

преди 1 година

Абе че има - има. Ама в 95% от случаите, когато е трябвало да оправяме мазеляк от "фул-стак" девове ни е боляло глава здраво и откриваме нови псувни.

168

Джонсън

преди 1 година

Много програмисти, IT спецове , компют. грамотна нация , математици, а не мога да гласуват на машинки. ***

167

Лекар

преди 1 година

Divide et impera бе

166

Брат Вурст

преди 1 година

Поредната статия, която да накара хората да се мразят помежду си. Divide and rule !

165

Батко

преди 1 година

Аз съм системен администратор и взимам 6к. Ако има програмисти под тези пари, то те са или начинаещи или иди07и

164

кур

преди 1 година

Брей то в БГ само програмисти ще останат. Наистина е много хубаво, че дават големи заплати в тези сектори. Поне една малка част от България да може да си плати сметките, поддържа жилището колата и евентуално допринесе за общото благо. Иначе горките са тоталщета. От бедни семейства ли произлизат, от провинцията ли са повечето, знае ли човек, но са с манталитети на плеймейтки от Горно Нанадолнище. Дано техните деца са по-удохотворени, алтруисти или поне прилични хора.

163

Анонимен

преди 1 година

До до Full stack Абе, има хора да го умеят това. Но са много малко и определено не с 5г опит, а някъде към 15-20г. В масовия случай си прав, че резултатът от full stack е трагичен, защото опознаването на една технология- бази данни, бекенд или фронтенд отнема години първия път. Като си минал 5г писане на фронтенд с нещо, на другото ще минеш за година примерно, третия път ще е месец. Но трябва само това да правиш. Следва пак толкова бекенд и т.н. Накрая може да събереш умения.

162

Анонимен

преди 1 година

До Програмист ишлемист Когато намериш система сама да може да програмира нещо в момента, кажи. Реално поне 100г напред няма какво да измести уменията на човека в програмирането. Да, заготовки за сайтове и подобни има. Има системи почти без код да вадят нещо много просто. Няма никъде автоматика да изкара от 0 система да събере 2 числа и преди това да разбере, че заданието е точно такова. Системи се рекламират като заместващи програмисти. Реално искат повече хора да пишат код и да ги подържат

161

Анонимен

преди 1 година

До До 164 всъщност повечето не искат да се учат. О, учат всъщност. Четат какво ли не, пробват всеки фреймуърк и т.н. Но да ги накараш да пишат сериозно код и за работата си(комитват по 10ина реда на ден), да пробват тежки задачи няма шанс. Манията е, че с теория най-вече от блогове и ютуб курсове за по час ставаш супер про.10г в банални проекти за сайтове не са 2г в банкови системи даже и за web. В банката ще имаш десетки пъти повече потребители и от огромен портал, куп връзки, данни и т.н.