66

до 78

преди 1 година

Гледах му интервюто и в общи линии никакви празни приказки не каза, а доста заобиколно обясни в лицето на умните и красивите, че за да извлекат политически дивиденти превърнаха една нагла и корумпирана кметица едва ли не в светица. Като резултат никой изнудван от местната власт няма да му се занимава да подава сигнали и да го очернят в медиите тия дето уж се борят с корупцията.

65

Анонимен

преди 1 година

Този Ваклин го слушах в предаването на Светльо Иванов и такива празни приказки избълва, че е ясен какъв е и на кого е.Пълен смях беше когато започна да говори на тема от правото и така се оплете, че спря да говори и наведе глава, защото не се сети изобщо какво иска да каже и водещият го спря.

64

горката корумпирана

преди 1 година

Вобще не е трябвало да я вкарват, невинна е. Роди си дете, въпреки, че знае, че ще го накаже.. само и само да отърве себе си...Тази е дева Мария - пример за невинност!

63

5221

преди 1 година

Интересен субект е тоя Ваклин. Дошъл да презастроява "Младост". Защо не отиде да стори във Филиповци, там никой няма да му иска "комисионна"? А тук, за едни 70 хил. евра взе че опозори кметицата. Истината, ако тя му ги е поискала, е че това е несъизмеримо малка сума с неговите печалби от поредното презастрояване. И оттогава, като тръгнаха едни негови реклами по радиото, та нямат спиране, чак ми се повръща от тях.

62

MIKE- Do 71

преди 1 година

Не вярвам да даваш подкуп на катаджиата заради сините му очи да се почерпи. Просто си принуден от възможността да получиш доста по-голяма глоба от подкупа. А при Дюлгеров принудата е още по-голяма.Или плащаш подкупа или оставаш на улицата, ти и цялото ти семейство.Всички тези хора, които виждате на Женски пазар, Възраждане и всички дребни и средни търговци, занаятчий, услуги в София това им е работата, това им е живота.Парите отиваха ОСНОВНО в Дюлгеров имаше и изключения но рядко-имаше комисия.

61

MIKE- Do 73

преди 1 година

Групата е осъдена само за един случай на подкуп за който ги хванаха.Те случаите при Иванчева са десетки а при Дюлгеров стотици.

60

Решението на ВКС

преди 1 година

Четете и после говорете https://news.lex.bg/%d0%b2-%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%ba%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd/

59

Анонимен

преди 1 година

А от Дюлгеров къде отиват парите защо не кажеш?Нали и вземащия, както и даващия са все нарушители на закона.Защо бива съден само вземащия а не и даващия?Да ти кажа ли защо.Защото и Държавата печели от съдебните дела.Така Съдебната система се е превърнала в Държавен бизнес.А освен държавна съдебна система вече има и частна по Частните наказателни дела с всичките и "атрибути"и освен частни съдии по наказателните дела има и ЧСИ.А всичко това представлява каста.Държава вДържавата,пряко Конституцията

58

MIKE

преди 1 година

Дюлгеров-управител на пазари Вазраждане.За всеки общински търговски обект в центъра на столицата(подвижен или неподвижен-хиляди)имаше ежегоден търг.Търговете бяха всъщност 2-официален и неофициален, трябваше да се наддава и на двата. Парите от неофициялният отиваха лично в Дюлгеров(сумите бяха с размера на годишния търг приблизително).Даващият наи-голямата сума можеше да провери сумите по официалния(таен)търг така че да може официaлно да даде наи-висока сума.При сигнал подкупите ставаха дарения

57

нормален

преди 1 година

ясноооо , ше четем за фризьорката всеки ден !

56

MIKE

преди 1 година

Лично познавам Иванчева и Дюлгеров-Ваклин е много мек в констатацийте си.Това което излезе в съдебна зала е само малка част от цялата престъпна деиност и на двамата.Всички по-големи разрешителни за строителна деиност минаваха през Иванчева за Младост(не през архитекта) със стандартна такса 10-20% от стоиността на строителните работи по проект(2млн. обем на строителните работи и носеше 300хл в брои договарянето беше възможно).Парите се предаваха в брой, разрешителното се издаваше в рамките на 2 седмици но строителството можеше да започне веднага.

55

Да внимава

преди 1 година

Да не се подхлъзне на плочките в банята и да си нарани главата необратимо. Все пак затвор е. Комунистическите номера на многото пари ги знаеме.

54

MIKE

преди 1 година

Ужас.Да протестирате в подкрепа на явно корумпирана и осъдена за това кметица.Искате да виждате по-често такива лица в кметските офиси ли?Със същият успех можеше да протестирате срещу присъдата на някои насилник на малки деца или друг вид престъпник. Виж ако протестът беше,за това че и е малка присъдата-това бих го разбрал-малка и е !

53

65

преди 1 година

Ваклин ,ако документите са ти изрядни, никой не може да те изнудва по никакъв повод.

52

Анонимен

преди 1 година

"Така се налага един наратив (традиция), според която набедения винаги бива осъден, независимо от доказателствата" --------------------------------------------------------------- Налага се и друг наратив (традиция), според която набеденият почти винаги е честен и принципиален служител, който бива набеждаван и осъждан, за да не пречи на корупционната практика с присъствието си и да освободи "топлото местенце" за свой човек-корупционер. Срещу истинските корупционери ваклинчовци не смеят да скачат.

51

Друго е по-важно

преди 1 година

Беше под арест почти 5 години, без няколко месеца. Ще й ги приспаднат от 6-те години, които трябва да излежи. Сигурно ще бъде примерна затворничка и ще й намалят оставащото време с 40%. Така че, в най-лошия случай ще полежи десетина месеца, в рамките на които не се знае колко пъти ще й дадат отпуска или болнични. Така че, не пребиваването в затвора е най-важното в тозислучай, а въпросът дали наистина е виновна и доколко? Само да не вземе да се окаже нежелан свидетел относно нечии деяния.

50

Анонимен

преди 1 година

До Обикновен гражданинТи не си обукновен гражданин, а обикновен полезен айдиот, като по учебник.

49

Анонимен

преди 1 година

"Да не се заиграваме", защото подлецът ще бъде разкрит.

48

Анонимен

преди 1 година

Ако институциите работеха в полза на обществото, нямаше да сме най-бързо изчезващата нация в света, а ако си излъгал под клетва, ония горе ще те оправи, бъди сигурен.

47

e

преди 1 година

До Обикновен гражданинАко си жена и двадесет години се опитваш да забременееш и не става ,дали ще направиш аборт , когато чудото се случи?