57

Факт

преди 1 година

Има много съмнения относно използването на електроника по време на процеса на гласуване, защото хората се страхуват, че може да бъде хакната. Това легитимен страх ли е?Не, системата за гласуване не може да бъде хакната, тъй като принтерът за гласуване и броячът за гласуване могат да бъдат включени само от щепсел и не са свързани с интернет. Освен това нищо не се съхранява на компютъра и всичко може да се провери. Така например можете да поставите всеки преброен глас на правителствен сайт." !!!!!!!!

56

Анонимен

преди 1 година

В Германия на 83 млн. Население има 736 депутата, а тук на 7 млн. има 240 хрантутника, кому са нужни. Тези сегашните до тук никаква смислена работа нямат, зор да върнат хартията, а уж трябваше да я пестим за да пазим дърветата, оръжие за Украйна и си вдигнаха заплатите. Тези хора са ненужни на страната, те не я пазат и защитават, както и населението, а само си редят схемите. Всичко поскъпна в пъти, но те не вземат никакви решения. Изедници.

55

Анонимен

преди 1 година

Позитиви и негативи има и при двата вида гласуване. Важното е да не заставят хората да го правят само по единия начин. Трябва да имат право на избор, това е демокрацията.

54

До управниците

преди 1 година

Това налагане на машинното гласуване е чиста демагогия, и се доказа, че единственият постигнат ефект в крайните резултати, е спадане на избирателната активност !

53

Ха ха ха

преди 1 година

Трябва да може да избираш!!!!! Хората, нормалните искат хартиените бюлетини!!! При смесеното гласуване преди време от 20 човека преди мен само 2 гласуваха на машините!!! Та от къде на къде някой реши, че ще налага само с машините да се гласува и защо ги е страх сега????

52

Анонимен

преди 1 година

ПРЕЗИДЕНТЕ ВЗЕМИ МУ ОПЪНИ УШЕНЦАТА НА ТОЯ ПЕКАНЧО ЗАПЕКАНКАТА ДА НЕ ДОЙДА ДА ТА ПОДГОНЯ КАТ СЪМ ТА ГОНИЛ, ЧЕ ЩЕ МИ СТАНЕШ САМО НА ГОРД АВИАТОР !!!...

51

Анонимен

преди 1 година

Ние имаме отрязък, не като в Германия. И как се проследява гласът, като отказваме да преброим отрязъците и да сравним с резултатите от машината? Какво пускаме в урната? Какво означава сгрешен протокол? А възможно ли е да се "организират" повечко грешки в протоколите, с цел да се обоснове преминаването към 100% машинно гласуване? Може, иначе означава че 90% от членовете на комисиите са твърде неграмотни - не могат да четат, броят, събират и изваждат.

50

Малко за политика

преди 1 година

На следващите избори предвиждам голяма активност в ромските махали. Герб и ДПС са се шлифовали в купуването на гласове. Като нищо ще могат да съберат мнозинство в следващият парламент. Тогава БСП може и да си признаят грешката за участието в "хартиената коалиция" но ще бъде късно.

49

Анонимен

преди 1 година

До Позитивенможе ли обясни ,защо за хартията да има параван, а за машината само преградка.Какво пречи да са еднакви условията , т.е. до машината да се сложи масичка за хартията и пак с малка преградка да е видимо за комисията. Защо трябва да се влиза зад параван ?

48

az

преди 1 година

Върнахме се в каменната ера с тая хартия.Само безмозъчен може да вярва че хартиената бюлетина не може да се подправи.30+ години това правят. Един път успяхме да изрежем римския и турския вот и айде на обратно

47

Позитивен

преди 1 година

С хартията има ясни схеми за купуване на гласове. С електронното не става. Затова и много от зелените "сънародници" не отидоха да гласуват. Не виждат смисъл - няма кой да им даде 50 лв.

46

Анонимен

преди 1 година

Абе некадърници от цик, вие защо вземате заплати бре?За сгрешените протоколи сте виновни всички членове.На народа трябва да се предостави възможно най голяма възможност за изразяване на вот. Който иска машина-машина, който иска хартия -хартия. Ваша е отговорността за честното провеждане на изборите и максимално професионална обработка на протоколите. За това ви се плаща народна пара !

45

Анонимен

преди 1 година

Машинките и гласуването по интернет са особено опасни за сигурността на страната и нелсучайно са забранени по други държави!

44

Анонимен

преди 1 година

Никой не може да ме убеди,че резултатите от изборите не са били нагласени.70 000 са се разходили да гласуват,че никой не подкрепят?!А,стига!А пък от кога в Монтана станаха люти фенове на ДПС?!Този където е програмирал нищо не знае за България.Каква е гаранцията,че чужда държава не се пробва с пионки да ни завладее?!

43

Радослав

преди 1 година

Пак ще има 5 дена броене на хартия, Костинброд ще печата правилните бюлетини, партията ще прати хора които да изхвърлят реалните гласове и да излеят в чувала "правилните бюлетини", неуки и безработни бойкопигмей ще гласуват мерейки с лакти и кокалчета.Няма как бюлетини които се следят от партиини назначения, броят се от партиини назначения и се контролират от орган пълен с партиини назначения да гарантира реален вот!Машините просто изкараха реалната избирателна активност и спряха фалшификациите!

42

Радослав

преди 1 година

Парламент който 3 дена неможе да си избере председател, парламент които 1 месец неможе да започне формиране на правителство и най важното които е избран с едва 20% от гласовете на народа няма никакво легитимно, морално, правно право да гласува промени в изборният кодекс! Този изборен кодекс стана като закона за движение по пътищата, 15000 пъти променян и все по зле с всяка поправка! Първо си оправете редиците, съберете поне 50% подкрепа и едва тогава може да променяте закони!

41

Анонимен

преди 1 година

Може и с бял и черен боб, само, че така пък ще отблъснем младите избиратели които не са виждали на живо боб. Ама, че защо пък и да гласуваме въобще. Херо Мустафа да дава мандатите вече съвсем официално а може управниците да се назначават от метрополията - губернатор примерно и да си станем съвсем нормална ОФИЦИАЛНА колония с някой генерал с голяма шапка и много ордени и толкоз..

40

Machinegunvoting

преди 1 година

Явно това ще бъде последният парламент, особено ако успеят да ни вкарат във война от простотия и алчност.

39

депутатите

преди 1 година

признаха ,че народа е prost и върнаха хартиената бюлетина. Не е прost ,а ви ненавижда от глупостите ,които правите и не излиза да гласува. Ами дайте да се гласува с пръст,като ни имате за толкова глупави.Пак няма да се излезе на избори.

38

Анонимен

преди 1 година

Предлагам да се върнем към гласуването с камъни и делви ..