18

33

преди 1 година

Разбира се, че ще поскъпва. Мафията в тази територия не спи. Скоро ще ни докара като в Мозамбик.

17

няма животни

преди 1 година

от де да има мляко? няма овчари има ИТ специалисти и кол центрове, и те така,

16

Учете се да...

преди 1 година

..ядете кучешко--и котешко , като виетнамците..хахахааааа..то ще ви задоволи!!

15

ГЛЕДАЙТЕ КУЧЕТА БЕ..

преди 1 година

От тях може и месо и мляко да доите.....а и кучетата деянат на глад!

14

За 13

преди 1 година

А дали причината за поскъпването /и на фуражите и на храните/ не е някоя евро-директива с безумни указания с какво точно да се хранят животните, как да се отглеждат, как да се пакетират храните. Отделно че кредитите вероятно излизат твърде скъпи за връщане, след спазването на всички изисквания, наложени отвън.

13

Анонимен

преди 1 година

Всичко, което виждате като цени на храни по магазините е вече добре отработен план. Навремето ни докараха валутният борд по същия "план" и го нарекоха ЖанВиденова зима. Сценаристите, актьорите и експертите са горе-долу същите лица. Сега им трябва евро, за да се чувстват по-глобални. В тяхна помощ работят жълто-червено-сините търговски вериги, както и медиите. Яйце L е 53ст. е в жълто-червената. 95+% увеличение за година. На такива, производителите и конкуренцията просто им пречат.

12

Анонимен

преди 1 година

Територия, където спекулата и мафията са хванати ръка за ръка. Територия. Държава ЙОК.Управници и държавни служители са само фигуранти, вклчително и ония-240.

11

до 11

преди 1 година

Чакай сега да обсъдим кой е измамник. От една страна заради засушаването пашата през последните две години намалява, т.е. нямаш паша и съответно храниш с фураж. Цената на фуража яко расте, защото първо никой не му се сееше на пролет заради скъпата нафта, липсата на пестициди, липсата на торове и липсата на семена. Съответно отглежнаденето на млечни крави става адски скъпо, отделно глобално липсва персонал, който да се занимава с кравите, така че само гледай шоуто напролет колко ще удари млякото.

10

Анонимен

преди 1 година

В ЕС говедовъдството масово се съкращава заради въглеродния отпечатък!, и зелената сделка! Просто няма да го има! Не бива да се допуска това у нас!, в България мляко и млечни продукти както и хляба, са основна храна на българина!

9

Анонимен

преди 1 година

Измамници , миналата година прясното мляко беше 1,80 лева -сега е 3,60 (( Докога ще лъжете / Трябва да има закон за лъжата -който политолог, политик или журналист излъже , излъганите да имат право му пръснат мозъка без да носят наказателна отговорност !

8

Анонимен

преди 1 година

В ЕС има забрана за внос на млечни продукти от Индия - които са в пъти по евтини от европейските. ЕС да маха забраната веднага!

7

Анонимен

преди 1 година

Абсолютно целенасочено, с цел все повече хора да се откажат от животинските продукти и да консумират глупости като овесено мляко и т. н. Глобалната цел е да се заличат малките и средни стопанства, а животновъдството да стане непопулярен поминък за вече роботизираният човек. Тъжно

6

Анонимен

преди 1 година

Едно нещо не мога да разбера. Как може вносно синьо сирене (което се води деликатес) от Дания (и не само), произведено с тяхна суровина, техни цени на труд, транспорт до тук, надценка на продавач да е около 15 лв/кг и същевременно да е много вкусно, а нашенски кашкавал да е над 22 лв/кг, при положение че се прави тук. Много често даже не става и за ядене, а вносните които взимам винаги държат едно и също качество. Тук веднъж и хубаво, друг път- трагедия

5

Анонимен

преди 1 година

За втори път днеска публикуват тази новина.

4

Анонимен

преди 1 година

Кашкавала е вид сирене. И на английски го казват жълто и бяло сирене, а в Италия е забранено да се нарича кашкавал ако някой иска да има стандартизация.

3

Анонимен

преди 1 година

Заради буболечките вътре. Мезе все пак. Не ги купувайте, не ги давайте на децата си!

2

Анонимен

преди 1 година

За да се спре спекулата е нужен масов внос, например от Турция.Там маслото и кашкавала са 12лв/кг. Като сложим ДДС, транспортни разходи и печалба, редовната НЕпромоционална цена ще бъде около 15-16лв, а не както сега 30лв/кг.

1

Честита спекула

преди 1 година

Честита спекула на страхливата, п,роста БГ-рая! Цените на всичко в БГ-к,0чината е 3-4 пъти над европейските, а доходите съответно 3-4 пъти под европейските! Спекулантите и търгашите работят ЗАЕДНО с всяко българско правителство и управници! Българка си купува българско лекарство за артрит от Турция на цена 4лв. B Гърция същото БГ-лекарство е 3.50евро.В БГ лекарството е 60лв. Има я историята в Интернет, потърсете!